چارسو پرس: مراسم تشییع این بازیگر که روز گذشته (شنبه ششم اسفند ١۴٠١) در سن ۴۶ سالگی درگذشت، امروز یکشنبه هفتم اسفند (١۴٠١) با حضور خانواده و جمعی از هنرمندان برگزار شد.
سید جواد هاشمی بازیگر و کارگردان که اجرای برنامه را برعهده داشت با صدایی بُغضآلود در ابتدای این مراسم چنین گفت: به روح شهرام سلام میکنم، چقدر عجیب است! چقدر روزگار بدی است، هیچوقت فکر نمیکردم خانه هنرمندان بدون همچون "شهرام" بماند، "شهرام" جزو نوادر چهرههای هنری بود که عمیق بود، اندیشه میکرد. او نویسندهای تمام عیار بود و استعدادهایش در پس بازیگری او پنهان شده بود. هر چه از او بگوییم، کم گفتیم.
او ادامه داد: این غم سخت است اما مطمئنم جای او خیلی خوب است، او همیشه غمخوار بود و غصهدار مردم و دوستانش بود، در موقعیتی که مردم ناراحت هستند و شرایط نابسامان است، هنرمندان یک قدم جلوتر ناراحت هستند و شهرام هم در این دوران غصهدار مردم بود و طاقت نیاورد. با این حال شهرام با همه بزرگیش حقش را در سینما نگرفت.
هاشمی اضافه کرد: شهرام در مراسم تشییع "علی سلیمانی" (بازیگر) به من گفت که معلوم نیست ما کی میرسیم! اما فکر میکنم علی (سلیمانی) حالش خوب است. شاید شهرام هم باید برای ما عزاداری کند.
کوروش سلیمانی: شهرام عبدلی حرص خورد،غصه خورد و تحمل نکرد و شکست!
در ادامه کوروش سلیمانی یکی از دیگر هنرمندانی بود که به واسطه دوستی دیرینهاش با زندهیاد شهرام عبدلی جملاتی در وصف این هنرمند مطرح کرد و گفت: من بیست سالی است که شهرام را میشناسم و شهادت میدم در محضر پروردگار جز معرفت سختکوشی، دلسوز مردم بودن از او چیزی ندیدم. از عشق او به پدرش، همه میدانند، چنین عشق نشان میدهد که انسان شریفی بوده و مطمئن هستم فرزندانش
هم مانند او خواهند بود. شهرام عبدلی سربلند و با افتخار بود. حرص خورد، غصه خورد و تحمل نکرد و شکست.
این بازیگر ادامه داد: ما مانند شهرام عبدلی کم داریم که اگر روی صحنه نتوانست کار کند، نوشت و تدریس کرد. از مردمی که آمدند متشکرم، آنها برای هنرمندشان آمدهاند و ما برای برادرمان آمدیم، برای کسی که دلتنگ صدا و وجود او میشویم اما چرا دوستان ما زود پر پر میشوند؟
کوروش سلیمانی در پایان سخنانش گفت: از خدای بزرگ خاضعانه میخواهم دستگیر کسانی باشند که در کودکی پدرشان را از دست میدهند، من نمیتوانم به فرزندان او نگاه کنم، خدایا خودت به آنها نگاه کن.
شهرام عبدلی به آسودگی رسید
در ادامه مراسم، میرطاهری مظلومی که تا آخرین لحظات کنار زندهیاد شهرام عبدلی در مشهد بوده است، در سخنانی چنین گفت: زمین به خاطر حضور برخی از آدماهاست که نفس میکشد، ولله که شهرام یکی از همانها بود؛ با خرد، شریف و محترم. زمانی که شهرام در بیمارستان بود، با من تماس میگرفتند که برای شهرام چه کنیم؟! گفتم هر کسی که حاجت میخواد به اینجا میآید! پروژه ١۴٠ نفری سریال «آسوده باش» هرشب تک به تک و گروهی شهرام را در حرم ثامنالحجج دعا میکردند. نام این پروژه به اسم «آسوده باش» بود و تنها کسی که به آسودگی رسید و نور نصیبش شد، شهرام عبدلی بود.
ایرج راد ـ رئیس هیات مدیره خانه تئاتر _ نیز در این مراسم حاضر بود و گفت: غم بزرگیست از دست دادن عزیزی که همه کسانی که او را میشناختند، شیفته منش، معرفت و بزرگیش بودند. شما هنرمندان را از قاب تلویزیون و سینما میبیند اما از منش و ارتباط آنها با جامعه و خانواده، تحمل بسیاری از سختیها و رنجیهایشان خبر ندارید. شهرام عبدلی در خیابان به مردم لبخند میزد اما هریک از هنرمندان مشکلات زیادی دارند و ما در خانه تئاتر میدانیم چه رنجهابی را تحمل میکنند. شهرام عبدلی یکی از این عزیزان بود، کسی که انتظار نداشتیم آنقدر زود از میان ما برود. افتخار همکاری دو کار صحنهای را با او داشتم. وقتی هنرمندان با هم کار میکنند، همه زوایای وجود یکدیگر را میشناسند، شهرام عبدلی یکی از بیحاشیهترین و عزیزترین هنرمندان بود.
در بخش دیگری مراسم بدرقه تشییع پیکر شهرام عبدلی؛ رحیمزاده ـ تهیهکننده سریال «اسوده باش» آخرین سریالی که شهرام عبدلی در آن نقشآفرینی کرد، ضمن تسلیت به حاضران و خانواده این بازیگر، گفت: شهرام مدت کوتاهی در پروژه همراه ما بود اما در این مدت آسودگی را به ما یاد داد. شاید عمر رفاقت ما کم باشد اما عمق رفاقت ما سالهاست.
او اضافه کرد: امیدوارم شهرام مرا ببخشد و تمام تلاش ما این بود که شهرام با پای خودش از بیمارستان بیرون بیاید اما تقدیر این بود. روز افتتاحیه سریال گفت هم ما که اینجاییم دعوت شده امام رضا (ع) هستیم. سکانسهایی را از شهرام برداشت کردیم، تمام آنها موجود است چون خود شهرام در میان ما حضور دارد.
این تهیهکننده همچنین خاطرنشان کرد: شهرام قبل از رفتنش معجزه خود را رقم زد، وقتی خادمان امام رضا (ع) شب قبل از مرگش به بیمارستان آمده بودند تا او را با پرچم حرم تطهیر دهند، به اصرار همسرش خادمان پرچم را برای دختر بچهای که اتاق بغلی او بستری و فلج مغزی بود، بردند و دیروز به ما خبر دادند این دختر بهبود یافته است.
محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه هنرمندان نیز در سخنانی کوتاهی از سختکوشی و خوشنامی شهرام عبدلی یاد کرد و گفت: از این مجالس که سالی چند بار برگزار میشود و در واقع مجالس ذکر و تذکر است و گرد هم میآییم تا بگوییم دنیا فانی است. آنچه از ما باقی میماند ارزش کارها و هنر ماست. بسیاری از هنرمندانی که از دنیا رفتهاند، آثار آنها موجب شده در میان مردم زنده بمانند.
در ادامه مراسم نماز میت خوانده شد و پیکر شهرام عبدلی برای خاکسپاری به قطعه هنرمندان بهشت زهرا منتقل شد.
آناهیتا همتی،رابعه اسکویی، شهره سلطانی، گیتی معینی، رضا توکلی، شکرخدا گودرزی، امیر رضا دلاوری، سوسن پرور، رضا بنفشه خواه، محمدمهدی طباطبایینژاد،مونا فرجاد، علی اوسیوند، کیانوش گرامی و.... از جمله هنرمندان حاضر بودند.
شهرام عبدلی برای ایفای نقش در یک سریال به شهر مشهد رفته بود که پیش از رفتن مقابل دوربین، دچار عارضه مغزی شد و شنبه ـ ششم اسفند ماه ـ درگذشت.
او چند روزی در بیمارستان بستری بود و پس از عمل جراحی هم نتوانست هوشیاری کاملش را به دست آورد و همچنان در کما بود. پس از درگذشتاش پیکرش از مشهد به تهران منتقل شد.
شهرام عبدلی در فیلمهای سینمایی «نفسهای آرام»، «ماه گرفتگی»، «یکی برای همه»، «قصه دلها»، «دختری در قفس» بازی کرده است.
این بازیگر در سریالهای متعددی چون «راز ناتمام»، «شبهای مافیا»، فرشتگان بی بال، صبح آخرین روز، جلال ۲، حکایتهای کمال، راه و بیراه، سر دلبران، بلندیهای زیرپا، پرستاران، غیرعلنی، معمای شاه، فاخته، پروانه، تکیه بر باد، دختری به نام آهو، نابرده رنج، فاصلهها، تبریز در مه، سالهای مشروطه، رستگاران، آخرین دعوت، خطشکن، شاید برای شما هم اتفاق بیفتد، طفلان مسلم، پاتوق، خونبها، کمکم کن، مختارنامه، از نفس افتاده، بانکیها، خط قرمز و همسفر هم ایفای نقش کرده بود.
شهرام عبدلی همچنین پیشینه تئاتری داشت و اخیرا در نمایش «پنچری» در سالن شهرزاد روی صحنه رفته بود.
///.