در ادامه ۱۵ فیلم کمدی را نام بردیم که در واقع دقیقتر از آن چیزی هستند که به نظر میرسند.
ضعیفترین فیلمهای کمدی هم میتوانند خندهدار باشند. از این گذشته، هدف اصلی آنها معمولا این است که به مخاطب اجازه دهند یک ساعت و نیم بخندد و دنیایی که در آن زندگی میکند را فراموش کند. به همین منظور، بسیاری از کمدیها انتخاب میکنند تا حد ممکن اغراقآمیز باشند. در نتیجه بهراحتی میتوان این فیلمها را احمقانه توصیف کرد. در بسیاری از مواقع، این توصیف دقیق است و لزوما چیز بدی هم نیست. بسیاری از بهترین کمدیها ذاتا احمقانه هستند و این اشکالی ندارد.
کمدیهای بسیاری هم وجود دارند که به اشتباه بهعنوان فیلمهای احمقانه طبقهبندی شدهاند، که البته خیلی دور از واقعیت است. آنها ثابت میکنند که همهی کمدیها بیمعنی نیستند و برخی از آنها مضامین مهمتری نسبت به آنچه مخاطبین عام تصور میکنند دارند.
۱۵. زولندر (Zoolander)

- کارگردان: بن استیلر
- بازیگران: بن استیلر، اوون ویلسون، ویل فرل
- محصول: ۲۰۰۱
- امتیاز متاکریتیک: ۶۱ از ۱۰۰
۱۴. مکگروبر (MacGruber)

- کارگردان: جورما تاکونی
- بازیگران: ویل فورت، کریستین ویگ، رایان فیلیپ
- محصول: ۲۰۱۰
- امتیاز متاکریتیک: ۴۳ از ۱۰۰
گرچه ممکن است این پیش فرض بیات یا احمقانه به نظر برسد، نبوغ مکگروبر راهی است که میتواند بهسادگی و با اشاره به احمقانهترین تصورات این ژانر، فیلم اکشن را هجو کند. این فیلم خیلی خوب موضوع انفجارهای بیدلیل و زیاد فیلمهای دههی ۸۰ و ۹۰ را به سخره میگیرد. درخشش فیلم در توانایی متعجب کردن مداوم تماشاگران و استفادهی احمقانه از این هیجانات برای همراه کردن مخاطبان است.
۱۳. هارولد و کومار به وایت کسل میروند (Harold And Kumar Go To White Castle)

- کارگردان: دنی لینر
- بازیگران: جان چو، کل پن، پاولا گراچس
- محصول: ۲۰۰۴
- امتیاز متاکریتیک: ۶۴ از ۱۰۰
این فیلم همچنین از نظر توجه به براندازی کلیشههای رایج که گریبانگیر چهرههای اصلی آن که کرهای و هندی هستند، تأثیرگذار است. اگرچه بسیاری از شوخیهای آن بیشتر مربوط به نوجوانان میشود، اما هارولد و کومار هرگز اجازه نمیدهند شخصیتهایشان با قومیتشان تعریف شوند و در عوض برداشتهای ظریفتری از زندگی آنها فراهم میکند.
هارولد و کومار به قلعهی سفید میروند با وجود همهی شوخیهای خندهدار و احمقانهای که فیلم را پر میکنند، در نحوهی به تصویر کشیدن شخصیتهای نژادی خود بسیار هوشمندانهتر از اکثر کمدیها عمل میکند.
۱۲. مری یه جوریه (There’s Something About Mary)

- کارگردان: برادران فارلی
- بازیگران: کامرون دیاز، مت دیلون، بن استیلر
- محصول: ۱۹۹۸
- امتیاز متاکریتیک: ۶۹ از ۱۰۰
این فیلم که زنی را دنبال میکند که چندین مرد برای ابراز عشق و علاقهی خود بر سر او دعوا میکنند، بسیار پرحرارت و خندهدار است و بسیاری از بهترین شوخیهای آن شوخیهایی است که ممکن است یک کمدی معمولی عاشقانه را شکل دهد. هر چند در فیلم مری یجوریه، هر یک از این شوخیها برای نشان دادن تصمیمات پوچ شخصیتهایش به کار گرفته شده. البته، این فیلم چندین لحظهی واقعی عاشقانه را نشان میدهد، اما به طور کلی، این یک فیلم دربارهی شور و حال عجیبی است که همیشه عشق به همراه خود میآورد.
۱۱. الف (Elf)

- کارگردان: جان فاتورو
- بازیگران: ویل فرل، جیمز کان، اد اسنر
- محصول: ۲۰۰۳
- امتیاز متاکریتیک: ۶۴ از ۱۰۰
جوکهای باورنکردنی عالی بسیاری در فیلم وجود دارد که از ایدهی بادی بهعنوان یک خارجی استفاده میکند که نمیفهمد چگونه انسانها بسیار منفعتطلبانه رفتار میکنند. همهی سادهلوحی و شیرینی او باعث میشود بسیار قابل ترحم به نظر برسد، حتی وقتی الف شروع به تجربهی خیلی چیزها از جمله جوانی از دست رفتهاش میکند. این فیلم واقعا تأثیرگذار است زیرا بقیهی شخصیتهای آن در واقعیتی پیچیدهتر از آن چیزی هستند که بادی در آن زندگی میکند.
۱۰. پادوی گلف (Caddyshack)

- کارگردان: هارولد رامیس
- بازیگران: کوی چیس، رادنی دنگرفیلد، بیل موری
- محصول: ۱۹۸۰
- امتیاز متاکریتیک: ۴۸ از ۱۰۰
پادوی گلف مطمئنا در میان خندهدارترین فیلمهایی که تاکنون ساخته شده قرار میگیرد و همچنین دربارهی شکاف بین دارا و ندار حرفهای روشنی برای گفتن دارد.
۹. این آخرشه (This Is The End)

- کارگردان: ست روگن، اوون گلدبرگ
- بازیگران: جیمز فرانکو، جونا هیل، ست روگن
- محصول: ۲۰۱۳
- امتیاز متاریتیک: ۶۷ از ۱۰۰
در حقیقت، این فیلم شخصیتهای اصلی را زیر سؤال میبرد و به آنها اجازه میدهد شهرت و محبوبیت خود را برای روایت یک داستان طنز و عمیق به چالش بکشند. از آنجا که هر یک از بازیگران نقش خودشان را بازی میکنند، مجاز به خودآگاهی قابل ملاحظهای از خود هستند. عملکرد جونا هیل نشان میدهد که این بازیگر به دلیل نامزدی در اسکار کمی افادهای است، در حالی که جیمز فرانکو عجیب و غریب است. مطمئنا این آخرشه خندهدار است، اما بیشتر به این دلیل مهم است که نحوهی تأثیر شهرت در افرادی که مجبور به کنار آمدن با آن هستند را نشان میدهد و اینکه شرایط سخت چه تأثیری بر دوستیهای عمیق میگذارد.
۸. همسایهها ۲؛ انجمن خواهری برمیخیزد (Neighbors 2: Sorority Rising)

- کارگردان: نیکولاس ستولر
- بازیگران: زک افرون، ست روگن، دیو فرانکو
- محصول: ۲۰۱۶
- امتیاز متاکریتیک: ۵۸ از ۱۰۰
با پیشرفت فیلم، سؤالاتی که مطرح میکند پیچیدهتر میشوند. انجمن واقعا از آرمان خود حمایت میکنند، اما فقط آرزو میکنند که مجبور نباشند دست به جنگ مسلحانه بزنند. به نظر میرسد ایدههای فمینیستی در مرکز فیلم حاکی از آن است که کمدیها نباید تنها توسط مردان احاطه شوند. همسایگان ۲ با شخصیتهای خود فیلم خوبی است و واقعا سعی در حل مشکلات زنان در جامعهای که ادعا میکند برای آنها ارزش قایل است دارد.
۷. سوسیس پارتی (sausage Party)

- کارگردان: گرگ تیرنان، کنراد ورنن
- بازیگران: ست روگن، جونا هیل، جیمز فرانکو
- محصول: ۲۰۱۶
- امتیاز متاکریتیک: ۶۶ از ۱۰۰
سوسیس پارتی نشان میدهد که برخورد با سیستمهای اعتقادی متفاوت از باورهای ما، قسمت پیچیدهای از بلوغ یک انسان است. سوسیس پارتی موفق میشود این ایده را به جذابترین شکل ممکن به تصویر بکشد.
۶. بیسرنخ (Clueless)

- کارگردان: ایمی هکرلینگ
- بازیگران: آلیسیا سیلوراستون، نیکول بیلدربک، بریتانی مورفی
- محصول: ۱۹۹۵
- امتیاز متاکریتیک: ۶۸ از ۱۰۰
این فیلم هنوز هم طرفداران زیادی دارد و همچنین باعث ایجاد یک گویش کاملا خاص دخترانه شد که از قبل زیاد استفاده نمیشد. اگرچه ممکن است یک فیلم ساده به نظر برسد، اما بیسرنخ همچنین دربارهی دختر جوانی است که در تلاش است تا کشف کند چگونه میتواند یک زندگی واقعا معنادار را در دورانی که با چیزهای بیمعنی محاصره شده است، تجربه کند.
۵. شبهای تالادگا (Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby)

- کارگردان: آدام مککی
- بازیگران: ویل فرل، جان سی ریلی، ساشا بارون کوهن
- محصول: ۲۰۰۶
- امتیاز متاکریتیک: ۶۶ از ۱۰۰
گرچه به نظر میرسد این فیلم دربارهی آمریکاییها است، اما بخشی از هدف این پروژه بررسی روشی بود که دوستداران نسکار در دوران دولت بوش به آن دست یافتند. در حالی که جوکهای زیادی برای دست انداختن فرهنگ آمریکاییها طراحی شده است، به همان تعداد طعنههایی وجود دارد که تأیید میکنند که آنها زندگیهایی دارند که ممکن است از درک بسیاری از مردم در جاهای دیگر این کرهی خاکی خارج باشد. شبهای تالادگا مسیر درستی را طی میکند و ثابت میکند که این فیلم بخشی از فرهنگ آمریکایی را پیشگویی کرده که بسیاری از آن غافل بودند.
۴. بورات (Borat)

- کارگردان: لدی چارلز
- بازیگران: ساشا بارون کوهن، دن داویتیان، پاملا اندرسون
- محصول: ۲۰۰۶
- امتیاز متاکریتیک: ۸۹ از ۱۰۰
۳. دختران بدجنس (Mean Girls)

- کارگردان: مارک واترز
- بازیگران: لیندزی لوهان، ریچل مکآدامز، لیزی کاپلان
- محصول: ۲۰۰۴
- امتیاز متاکریتیک: ۶۶ از ۱۰۰
۲. فراموش کردن سارا مارشال (Forgetting Sarah Marshall)

- کارگردان: نیکلاس استلر
- بازیگران: جیسون سیگل، کریستین بل، میلا کونیس
- محصول: ۲۰۰۸
- امتیاز متاکریتیک: ۶۷ از ۱۰۰
هیچ کس اینجا عملا بدجنس نیست و هر شخصیتی اشتباه بزرگی مرتکب میشود. فراموش کردن سارا مارشال اتفاقا خندهدار است، اما مهمترین موضوعی که مطرح میکند، خندیدن به تجربههای احساسی واقعی افراد است.
۱. تندر استوایی (Tropic Thunder)

- کارگردان: بن استیلر
- بازیگران: بن استیلر، رابرت داونی جونیور، جک بلک
- محصول: ۲۰۰۸
- امتیاز متاکریتیک: ۷۱ از ۱۰۰
یک بازیگر سفیدپوست که نه تنها به شکل توهینآمیزی صورتش را سیاه کرده، به شکل اغراقآمیزی به تمسخر بازیگرانی میپردازد که نقشهای بیربط و فقط به خاطر چهره بودنشان انتخاب میکنند. کل بازیگران در اینجا عالی هستند و استیلر فوقالعاده تلاش میکند تا به روش مضحکی به درگیریهایی که بازیگران عموما دارند اشاره کند.
https://teater.ir/news/59210