استارت‌آپ هوش مصنوعی «اوزما لبز» با مشارکت سرژ هایات و پسرش، پروژه‌ای نوآورانه به نام «ماسک سفید» را توسعه داده است؛ اثری که با روایتی آخرالزمانی از پاریس، موفق شد در نخستین دوره جشنواره جهانی فیلم‌های هوش مصنوعی برنده جایزه شود و حالا در مسیر تبدیل به سریال، کتاب و پادکست قرار دارد. این پروژه گامی تازه در ترکیب روایت دیجیتال و سینمای جهان به شمار می‌رود.

چارسو پرس: سرژ هایات، کارآفرین و سرمایه‌گذار سرشناس سینمای فرانسه، به همراه پسرش آموری هایات، استارت‌آپی با محوریت هوش مصنوعی به نام «اوزما لبز» (OzmaLabs) راه‌اندازی کرده‌اند که اولین خروجی مهم آن «کتاب مقدس داستان» (Story Bible) پروژه «ماسک سفید» (White Mask) بوده است؛ اثری که توانست جایزه اول جشنواره جهانی فیلم‌های هوش مصنوعی (WAFF) را به دست آورد.


این پروژه با الهام از شخصیت اینترنتی White Maskkk شکل گرفته است؛ یک خالق محتوا و اینفلوئنسر فرانسوی که با ساخت ویدیوهایی در خیابان‌های خالی و رها‌شده پاریس، تصویری از آینده‌ای دیستوپیایی ارائه می‌دهد. ویدیوهای او در شبکه‌های اجتماعی چون یوتیوب، اینستاگرام و تیک‌تاک میلیون‌ها بازدید داشته‌اند. اکنون این جهان تخیلی به لطف OzmaLabs به شکل داستانی ساختار‌یافته در حال گسترش است.

از پاریس متروکه تا دیگر پایتخت‌ها؛ جهانی برای کشف

در نسخه توسعه‌یافته با کمک OzmaLabs، ماسک سفید نه‌تنها در خیابان‌های پاریس پرسه می‌زند بلکه به شهرهای متروکه دیگر هم سفر می‌کند. این پروژه که قرار است به‌زودی در قالب سریال، کتاب و پادکست منتشر شود، اکنون با مشارکت مخاطبان گسترده شبکه‌های اجتماعی، در حال آزمایش و تکمیل شدن است.


بیشتر بخوانید: اخبار و مطالب سینمای جهان


تیم داوری جشنواره WAFF و جایزه اصلی برای «ماسک سفید»

کتاب داستان «ماسک سفید» در اولین دوره جشنواره جهانی فیلم‌های هوش مصنوعی موفق به کسب جایزه اول شد. هیئت داوران متشکل از کلود للوش (کارگردان بزرگ فرانسوی)، توماس بیدگن (فیلم‌نامه‌نویس «امیلیا پرز»)، ژولی گایه (تهیه‌کننده)، ژان-دیوید بلان (بنیان‌گذار Allociné) و آلکسی لاروژ-ژوبر (مدیر Banijay France) بود.

OzmaLabs؛ روایتی نو از آینده داستان‌گویی

اوزما لبز که توسط آموری هایات، پژوهشگر برجسته در حوزه ریاضیات و هوش مصنوعی طراحی و برنامه‌نویسی شده، مدعی است با استفاده از متد اختصاصی خود دراماتورژی، بدون تکیه بر آثار دارای حق‌نشر، مدل‌های زبانی بزرگ را آموزش داده و قادر به خلق داستان‌های نو و اصیل است. این ابزار فعلاً به صورت داخلی برای خلاقان محتوا مورد استفاده قرار می‌گیرد.


سرژ هایات که در گذشته یکی از بنیان‌گذاران صندوق سینمایی Cinemage (حامی فیلم‌هایی چون «دست‌نیافتنی‌ها»، «کالبد یک سقوط» و «قلمرو حیوانات») و استودیوی Federation (سازنده سریال «اداره») بوده، تأکید دارد که این ابزار می‌تواند پلی باشد میان دنیای محتوای دیجیتال و روایت‌پردازی حرفه‌ای در سینمای جهان.


منبع: ورایتی


نویسنده: نسرین پورمند