ابراهیم شاکری، نویسنده و کارگردان نمایش «تاریخ دَوَران» گفت: در این نمایش یک کولاژ تاریخی انجام دادم که دیکتاتورهای بزرگ جهان مانند ابوبکر بغدادی، هیتلر، جرج بوش، صدام حسین، چنگیزخان مغول، ناپلئون و... در آن حضور دارند.

 

پایگاه خبری تئاتر: ابراهیم شاکری که با نمایش «ترایخ دَوَران» در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی تهران-مبارک حضور دارد، گفت: دیکتاتورهایی را در این نمایش آورده‌ام که مخاطب ایرانی و خارجی با توجه به زمان حال آن‌ها را می‌شناسد؛ این چهره‌ها، بدمن‌های تاریخ و جنگ‌افروزهایی هستند که کشتارهایی را انجام دادند.

او با اشاره به داستان این نمایش گفت: سارقی وارد مکان نامعلومی شده و می‌خواهد کتابی را بدزدد؛ قبل از خارج شدن از مکان کتاب را باز می‌کند و دیگر درگیر آن می‌شود و می‌خواهد برود صفحات بعدی را بخواند و ببیند چه خبر است.

نویسنده و کارگردان «تاریخ دَوَران» خط داستانی این نمایش و دزدیده شدن یک کتاب را استعاره‌ای از اهمیت قصه و داستان و کتاب دانست و گفت: منظورم مطالعه تاریخ بوده است و برای همین سراغ کتاب آمدم.

شاکری با اشاره به ایده اولیه این اثر، گفت: ما در ایران زندگی می‌کنیم و کنار گوش‌مان جنگ‌هایی می‌شود؛ داعش و ابوبکر بغدادی حمله می‌کنند، چندین سال پیش هم در خاورمیانه تجربه حمله امریکا به عراق و افغانستان را داشتیم و بالاخره ایرانی‌ها تحت شعاع این جنگ‌ها و ناآرامی‌ها قرار می‌گیرند.

او ادامه داد: برخورد اطرافیانم را در مورد این وقایع در ذهنم داشتم. در کنار این متن؛ نمایشنامه دیگری را داشتم کار می‌کردم در مورد یکی از تمدن‌های نابود شده اروپا. جوی که اطراف من بود باعث شد به این ایده برسم. تشابهات تاریخی زیادی هم پیدا کردم، فقط شخصیت‌ها عوض شده بود.

شاکری خاطرنشان کرد: ایده را نگه داشتم چون به دلایلی نمی‌خواستم کارم عوامل زیادی داشته باشد و باید یک نفر بتواند مدیریت کند. مدتی گذشت تا با Pup Up Book آشنا شدم و دیدم تکنیک پیچیده‌ای است اما در ایران نتوانستم کسی را پیدا کنم که کمکم کند. در سایت‌های خارجی رفتم و خواندم و آزمون و خطا کردم تا به مرحله‌ای رسیدم که کارم در جشنواره عروسکی پذیرفته شود.

نویسنده و کارگردان «تاریخ دوران» با بیان اینکه این نمایش یک روند داستانی معمولی دارد و قصه پیرامون این شخصیت‌ها شکل می‌گیرد، گفت: دنبال تخیل و جذابیت بودیم که این ایده ساده را خیلی قشنگ نشان دهیم.

شاکری تصریح کرد: عروسک‌هایی که نقش دیکتاتورها را بازی می‌کنند اندازه ساعد دست یعنی 20 یا 30 سانتی‌متر هستند. عروسک‌ها داخل کتاب قرار داشته و به آن متصلند اما تکان می‌خورند.

«تاریخ دَوَران» با نویسندگی و کارگردانی ابراهیم شاکری، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (3 و 4 شهریور) در تالار استاد انتظامی خانه هنرمندان روی صحنه می‌رود.

شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران-مبارک با دبیری مرضیه برومند از اول تا هفتم شهریور ماه برگزار می‌شود.


 

صفحه رسمی سایت خبری تئاتر در تلگرام

https://telegram.me/onlytheater



اخبار تئاتر

آغاز دور جدید «دوشنبه‌های نقد تئاتر» با نمایش «خروس می‌خواند»

عروسک‌های روباتیک در شانزدهمین جشنواره تئاتر عروسکی

همکاری مجدد مهدی پاکدل و ایمان افشاریان در ˝فرانکشتاین˝

تخفیف تئاتر «امشب فقط برای تو» برای دانشجویان

«خسرو حکیم رابط» در بیمارستان بستری شد

دیدار سید حسن خمینی با عزت‌ الله انتظامی

جدول اجراهای شانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران – مبارک

برگزاری کارگاه منطقه‌ای نمایشنامه نویسی

حمیدرضا آذرنگ مقابل دوربین کیمیایی رفت

سکوت در تماشاخانه سه نقطه

اجرای نمایش «کروماکی» تمدید شد

مدیر بخش عکس جشنواره تئاتر فجر معرفی شد

نگار فروزنده و بازی در تئاتر « زنانی كه به بزها خیره شدند»

نمایش "هنر"در کنش معاصر روی صحنه می‌رود

همایون غنی‌زاده با «می‌سی‌سی‌پی نشسته می‌میرد» در تالار وحدت

«جای خالی» در تماشاخانه همای سعادت

«صبح ب خیر» به صحنه می‌رود

معرفی طرح‌های منتخب دو بخش مسابقه تئاتر خردسال و تئاتر خیابانی

قطب‌الدین صادقی: تئاتر حرفه‌ای فرصت ماجراجویی ندارد

سمانه زندی‌نژاد «نسبیت خاص» را به زوریخ می‌برد

ایده‌های اجرایی بخش اجراهای محیطی تئاتر فجر ارزیابی شدند

انتقاد سیما تیرانداز از تماشاخانه‌های خصوصی