در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
امسال حاشيه عجيبتري گريبان سيونهمين جشنواره فيلم فجر را گرفته و آن اينكه برگزاري جشنواره با همهگيري و شيوع موج سوم ويروس منحوس كرونا تلاقي پيدا كرده و شرايط كرونايي روي سطح توليدات سينما هم تاثير گذاشته است. پيش از اين بخش بينالملل جشنواره فجر كه قرار بود خرداد برگزار شود، ملغي شد حالا مختصات برگزاري بخش ملي با اما و اگرهاي زيادي همراه شده است.
با نزدیک شدن به زمان معرفی نماینده سینمای ایران برای حضور در اسکار ۲۰۲۱، گمانهزنیهای مختلفی مطرح میشود.
اصغر پورهاجریان بازیگر و مسئول جلوههای ویژه میدانی «دیدهبان» همزمان با سالروز تولد ابراهیم حاتمیکیا، بهمرور خاطراتی از تجربه حضور در این پروژه سینمایی و دلایل ماندگاری آن پرداخت.
سینمای دفاع مقدس از سال ۱۳۶۰ به طور رسمی آغاز به کار کرد و این دوران بستری بود تا برخی از بهترین آثار سینمای ایران بعد از انقلاب به وجود آیند.
فیلم سینمایی «آبادان یازده ۶۰» تازهترین روایت سینمای ایران از سرگذشت پرفراز و نشیب یک شهر است؛ شهری که مردمانش «دفاع» و «مقاومت» را سالهاست که زندگی میکنند.
به چشم برهم زدنی سال کرونا زدهی ۱۳۹۹ به نیمه رسید و سینمای ایران اگرچه در این چند ماه دوران عجیبی را پشت سر گذاشته است، اما احتمالا پاییز و زمستان پرحادثهتری را هم پیش رو خواهد داشت.
«صنعت سینما» نه فقط در مواجهه با «کرونا» که در مواجهه با بسترهای تازه تولید و عرضه فیلم هم با چالشهای جدی مواجه است؛ اما آیا این شرایط را باید نشانهای از «پایان سینما» قلمداد کرد؟
امروز ۲۱ شهریورماه مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد ورود «سینما» به ایران، در حالی «روز ملی سینما» را جشن میگیریم که پردههای نقرهای سینماها بیش از همیشه دلتنگ حضور پرشور مخاطبان هستند.
اگر خود صداوسيما بخواهد اثري را توليد كند كه در سيما پخش نشود بايد از ارشاد مجوز بگيرد
پخش غیرمجاز فیلم «خرس» بهعنوان یکی دیگر از فیلمهای توقیفی سینمای ایران، تفاوتی قابل توجه با نمونههای مشابه قبلی دارد؛ اینبار ذینفعان صریحتر از همیشه علیه یکدیگر موضعگیری میکنند!
کمتر کسی است که درگیر کارهای اداری شده باشد و خاطرهاش خوش از طی کردن این پروسه داشته باشد. به طوری که در انجام هر کار اداری، از آغاز خود را برای گذراندن روندی طاقتفرسا آماده میکنیم. ولی مشکل زمانی حادتر میشود که فرد مراجعهکننده با معضلات اضافهتری هم رو به رو باشد، مشکلاتی شبیه مشکلات تئاتریها در دوران کرونایی، بیکاری و بیپولی و سردرگمی
چهارم شهریور ماه هر سال مصادف با زادروز اکبر عبدی یکی از بازیگران صاحب سبک سینمای ایران است.
«مميز» را ميتوان مطرحترين و موثرترين پرچمدار طراحي پوسترهاي هنري سينمايي در طول نزديك به سه دهه متوالي در قبل و بعد از انقلاب دانست كه در عين تعدد كارهايش نسبت به سايرين، هيچگاه كار بيكيفيت و ضعيفي به لحاظ استانداردهاي گرافيكي ارايه نكرد و به مدد پشتكار و نبوغي كه در اين عرصه داشت، خط پررنگي به جا گذاشت.
اينبار جامعه سينمايي بهطور جدي وارد ميدان شدهاند و نميخواهند مسووليت ساماندهي شبكه نمايش خانگي به صدا وسيما سپرده شود.
«لتیان» که پیش از غائله کرونا بهواسطه داستان حساس و ملتهب و گروه محبوب بازیگرانش یکی از امیدهای گیشه قلمداد میشد. اما در چرخش چرخ روزگار، ناامید از نمایش عمومی، چاره را در این دید که از این تنها فرصت موجود استفاده کند و از طریق پلتفرمهای نمایش آنلاین مخاطبانش را بجوید.
در بحثهایی مانند بیکاری بیستساله ناصر تقوایی یا در محاق ماندن پروژههای رویایی خسرو سینایی و بزرگان دیگر، بسیاری از اوقات این توجیه مطرح شده که چون این افراد فیلمهایشان صرفه اقتصادی ندارد، از چرخه تولید بیرون ماندهاند.
صانعيمقدم: «بدانيد رايت فيلمهاي خارجي به نمايش درآمده در گروه هنر و تجربه از پخشكنندگان خارجي ايراني خريداري شده و ما طبق تفاهم با پخشكنندگان، رايت فيلمشان را تحويل ميگيريم و نمايش فيلم «كوه» امير نادري يا فيلمهاي ديگر در گروه هنر وتجربه از اين طريق بوده است.
در حالی که گمانهزنیها برای مدیرعامل جدید خانه سینما قوت گرفته است، اسمهای سینمایی و غیرسینمایی مختلفی به گوش میرسد و بسیاری هم در تلاشند که گزینه متبوع خودشان در این کسوت قرار گیرد.
بهروز افخمی، آرش خوشخو و پوریا ذوالفقاری در تازهترین اظهارنظرهای خود به طرح نکاتی درباره ویژگیهای «سینمای علی حاتمی» و واکنشهای سینمای ایران به میراث او پرداختند.
مرور اخبار مرتبط با بازگشایی سینماها در کشورهای صاحب صنعت سینما در ماههای اخیر، تصویری واضحتر از آنچه تحت عنوان «بحران کرونا» میخوانیم، پیش رویمان قرار میدهد.