در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
انتخابات پانزدهمین دوره هیات مدیره «خانه سینما» در حالی برگزار شد که تعدادی از صنوف سینمایی به واسطه عدم ثبت در وزارت کار و نداشتن کد شناسه ملی از مشارکت در این انتخابات محروم ماندند.
با برگزاری انتخابات خانه سینما، اسامی راه یافته به 15 دوره هیات مدیره خانه سینما مرور میشود.
چهاردهم مرداد ماه هر سال مصادف با سالروز درگذشت «حسین پناهی» شاعر، نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر، تلویزیون و سینما است، بازیگری که همواره با جنس خاص دیالوگ گویی و بازی خود به یاد آورده میشود.
ابراهیم حاتمیکیا، هومن سیدی و منوچهر هادی در بیشتر آثارشان از حضور پرویز پرستویی، نوید محمدزاده و محمدرضا گلزار استفاده کردهاند.
نظارت خاص و قانونی بر روند تعیین قیمتها در «اکران آنلاین» وجود ندارد و هر تهیهکنندهای از سر اختیار و فشار بر مخاطب علاقهمند به سینما دست به قیمتگذاری متغیر میزند.
خسرو سینایی بزرگ بود و از اهالی امروز بود؛ مردی که اگرچه اغلب او را با فیلمهایش می شناسند اما پیش از آنکه خود را به عنوان یک کارگردان در دنیای هنر تثبیت کند، در موسیقی دستی داشت.
اعضای شورا میگویند که این آقا فیلمنامه خوبی نوشته است. ما آن را نخواندهایم و نمیتوانیم قضاوت کنیم و از طرفی این جمله هم خیلی بزرگمنشانه است که صبر کنیم تا فیلمش را بسازد و ببینیم چه از آب در میآید.
کیمیایی، فرمانآرا، الوند و مهرجویی همچنان فیلم میسازند، بیضایی، نادری و گلستان دور از وطناند و ناصر تقوایی سرنوشت متفاوتتری دارد...
امروز یادآورِ بیست و هفت ساله شدن خوابِ آرامِ مردِ نجیب و قهرمانِ محجوب سینمای ایران، استاد هادی اسلامی، است. مردی که چشمانِ نافذش، سیمای جذّاب و مردانهاش، قامت استوارش و صدایِ خاصش، هیچگاه از یاد نخواهد رفت چراکه هنرِ اصیل و هنری مَرد را مرگی نخواهد بود.
مدیر گروه تئاتر «آناهیتا» نمیتوانست این جوانک را بپذیرد. آخر موعد ثبت نام گذشته بود اما جوان مشتاق مگر میتوانست به این آسانی از این وسوسه بگذرد. او به عشق تئاتر راهی تهران شده بود. سماجت و صبوری کرد و یک سالی در تئاتر پارس کار کرد تا فرصتی به او داده شد و به گروه تئاتر «آناهیتا» راه یافت. محمود دولتآبادی این گونه به عرصه تئاتر وارد شد.
فریدون جیرانی کارگردان باسابقه و نماینده کانون کارگردانان در شورای صدور پروانه ساخت سازمان سینمایی، درباره حواشی صدور مجوز کارگردانی برای یک چهره اینستاگرامی توضیحاتی ارائه کرد.
انتخاب ۳ فیلم ایرانی در جشنواره ونیز ۲۰۲۰، شمار آثار ساخته شده ایرانی حاضردر این رویداد سینمایی را به عدد ۱۰۶ رساند.
روز 17 آبان 1318 در محله پامنار تهران پسرکی زاده شد شیفته دنیای لوطیها و مرام و مسلکشان، پسرکی که وقتی به جوانی رسید، دست خسرو شکیبایی را گرفت و به او بال پرواز داد.
صدور پروانه ساخت فیلم سینمایی برای یک اینفلوئنسر (یا به زبان رایج شاخ اینستاگرامی) با سیلی از نقد و حاشیه همراه شده است. به قول معروف: «همه چیزمان به همه چیزمان میآید».
كامنتنويسي توييتري ميان داروغهزاده و رضوي بر سر قضاوت كردن و قضاوت نكردن به جاهاي باريك رسيد؛ سيد محمود رضوي براي داروغهزاده نوشت: «اگر بحث پروندهسازي باشد ما و همكاران خاطرات جذابي از ارسال فيلمنامهها از معاونت شما به نهادهاي خاص داريم.»
«شطرنج باد، در زمان خودش هم یک فیلم آوانگارد بود. حدود 40 سال قبل ساخته شد و یک فیلم پیشرو از جهت فرم و شیوه روایت بود. این فیلم از هیچکدام از قواعد رایج در سینمای آن زمان پیروی نمیکرد.
كيميايي پس از 6 دهه فيلمسازي همچنان در جايي ايستاده كه با اولين فيلم خود «قيصر» منتقدان سينمايي را به دو صف موافقان و مخالفان جدي تقسيمبندي كرد.
منوچهر هادی این روزها یکی از پرکارترین سینماگران ایرانی است. او که سالها پیش با دستیاری اصغر فرهادی (چهارشنبهسوری) و کیانوش عیاری (هزاران چشم) پا به عرصه فیلمسازی گذاشت، در ماههای اخیر بسیار مورد توجه و البته انتقاد قرار گرفته است.
هیچ یک از این فیلمها به تازگی اکران نشده یا آثار نادیدهای به خصوص برای مخاطبان حرفهای سینما نیستند؛ اما تجربه اصلی تماشای فیلم روی پرده، با تماشا در تلویزیون و یا کامپیوتر متفاوت است و گروهی از تماشاگران حرفهای سینما میکوشند فیلمها را روی پرده و در سالن سینما برای درک بهتر و لذت بیشتر تماشا کنند.
با سنگینتر شدن سایه «کرونا» علاوهبر «اکران»، چرخه «تولید» هم در سینما با چالشهای جدی مواجه شده است؛ تن دادن به ریسک فیلمسازی چقدر منطقی است و آیا سینمای ایران با بحران تولید مواجه است؟