در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
جنوب شهری که پدران و مادران ما در آن بزرگ شدند، شکل و شمایل دیگری داشت. جوانهای امروزی آن فضا را خیلی نمیشناسند و شاید همین عدم شناخت کافی از فضای جنوب شهر باعث میشود برخی فیلمسازان جوان در پرداخت فضا و روابط آدمها خیلی موفق نباشند و همهچیز مصنوعی جلوه کند».
سلیقهسازیای که ایرج کریمی و منتقدان دیگر سینمای ایران در دهههای 60 و 70 با کمک شرایط بهوجود آمده در سینمای ایران بنا کردند، حاصل فضای بستهای بود که امکان بیان نظرات دیگر و تماشای فیلمهایی از جنس متفاوت سینمایی مورد علاقه این نسل از منتقدان را نمیداد.
«همگناه» یک اثر فاخر و درجه یک نیست اما با تکیه بر قصه جذاب و چهرههای محبوب مردم توانسته مخاطبان را راضی نگه دارد
آمار تولید، توزیع و فروش سریالهای نمایش خانگی نشان میدهد مردم ارتباط خوبی با این بخش برقرار کردهاند و آن را دنبال میکنند. اما خبرهایی مبنی بر انتقال مدیریت شبکه نمایش خانگی به صداوسیما شنیده میشود؛ موضوعی که برخی آن را آغاز تلویزیونی شدن آثار شبکه خانگی میدانند.
قریب به دو دهه محبوبترین مجری صداوسیما بود؛ اما حالا قریب به دو سال است که فقط «محبوب» است و دیگر پسوند «صداوسیما» را ندارد.
رشد شبکه نمایش خانگی در چند سال گذشته با تغییراتی که در بستر تماشا اتفاق افتاد و همچنین تنوع سریالهای تولید شده، وضعیت پرمخاطب و تکامل پیدا کرده امروز را به وجود آورد. اما سوال اینجاست که آیا ستارهها رمز موفقیت این سریالهای بودهاند؟
انتشار نامههای عباس کیارستمی و همسرش، حاشیههایی را با خود به همراه داشت که موجب شد، دادگاه فرهنگ، مساله را حل کند.
در شش روزی که از بازگشایی سینماهای کشور میگذرد، نزدیک به ۴۴ هزار نفر به تماشای فیلمهای روی پرده رفتهاند. در این میان، حدود ۶۰ درصد آمار فروش بلیتها، به فیلم شنای پروانه اختصاص دارد. فیلمی که تا به اینجا ۶۳۱ میلیون تومان فروش را با چیزی حدود ۳۳ هزار نفر مخاطب تجربه کرده است.
محمدرضا فرجی مدیرکل نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی عنوان کرد ایده «اکران اینترنتی» برای دوران کرونا اجرایی شد و کمرونق شدن آن پس از بازگشایی سینماها اتفاقی طبیعی است.
با توجه به ماهیت استبدادی حکومت قاجار، بی قانونی و زورگویی حاکم و محتوای نمایشنامه های میرزاآقا و برداشتن پرده از رشوه خواری های شاه و دربار و حکام باید میرزاآقا تبریزی را شجاع ترین نمایشنامه نویس در طول تاریخ جدید ایرن دانست.
شبکه نمایش خانگی برای رسیدن به جایگاه امروز با مخاطبان قابل توجه، فرازونشیبهای فراوانی را پشت سر گذاشته است و امروز با گذشت بیش از یک دهه از ظهور آن چشمانداز روشنی پیش روی خود دارد.
سامانه «سمفا» این روزها تنها مرجع خرید آنلاین بلیت جهت تماشای فیلمها بر پرده سینماهای کشور است؛ این سامانه در نزدیک به یک هفتهای که از راهاندازیاش میگذرد چه کارنامهای داشته است؟
برخی چهرههای ورزشی و هنری این روزها تلاش زیادی میکنند تا با بالا بردن تعداد فالوورهای خود در اینستاگرام، سهم خودشان را از درآمدهای تبلیغاتی در این شبکه اجتماعی بالا ببرند؛ اما به چه قیمتی؟!
امسال مهاجرت بهرام بیضایی ١٠ساله میشود. مهاجرتی که دربارهاش حرف و حدیث زیاد وجود دارد و داستانها و روایات زیادی دربارهاش گفته و شنیده شده است. خود بهرام بیضایی داستان این سفر را اما ساده و صریح، یک انتخاب ناگزیر میداند.
روحالله جعفری استاد دانشگاه، کارگردان و پژوهشگر تئاتر در یادداشت پژوهشی و تحلیلی مروری بر فعالیتهای تئاتری زندهیاد محمدعلی کشاورز در حوزه هنرهای نمایشی داشته است.
اکران آنلاین، اتفاقی است که در ابتدا چندان مورد توجه سینماگران قرار نگرفت. اما با گذشت زمان متقاضیان آن زیاد شده و کمکم از مزایای پنهانش بهره میبرند. گرچه اکثر فیلمهای متقاضی این نوع اکران، خاص هستند، یا بعضا امید چندانی به اکران رسمی و فروش خوب ندارند.
«برخی از دوستان با پخش تیزر در صفحاتشان به اطلاعرسانی در فضای مجازی کمک کردند اما همیاری جمعی اتفاق نیفتاده. هنوز به این باور نرسیدهایم که با زمین خوردن هر فیلم یک چرخدنده از سینما آفت میبیند و حفظ سینما حمایت همگانی میخواهد.
ظرافت و دقت اجراي «داريوش ارجمند» در سريال از هم گسيخته و چند پارهاي چون «ستايش» او را بار ديگر به عنوان «هنرپيشه»اي قهار پيش رويمان ميگذارد و ياد ميآورد كه اين كهنه پير خسته همچنان ميتواند يكهتازي كند. اصلا مهم نيست كه او چند ساله يا كجا و در چه اثري حاضر است. مهم اين است كه او در قامت «هنرپيشه» آنچه را كه بايد نمايان ميكند
اولین بار نبود که هنرمندان بدون اطلاع از ابعاد یک ماجرا نسبت به آن واکنش نشان دادند و احتمالا آخرین بار هم نخواهد بود، مگر اینکه یک بار برای همیشه با خودشان عهد ببندند در حیطهای که شناخت کافی ندارند، اظهار نظر نکنند!
تنگناي اقتصادي سينماداران و بيكاري نزديك به 5 هزار نفر از اهالي سينما در كنار تورم و افزايش روزانه هزينههاي زندگي در كشور باعث شد تا سينماداران براي بازگشايي سالنهاي سينما دست به دامن رييسجمهور شوند.