در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
همزمان با مانور رسانهای رئیس سازمان سینمایی بر سر لزوم رفع توقیف مجدد «خانه پدری» و با اظهارنظری از معاون سابق نظارت سینما، بلاتکلیفی فیلم «دیدن این فیلم جرم است» هم ابعاد تازهای پیدا کرد.
پخش صحنههای خشونتآمیز از تلویزیون معضل جدیدی نیست؛ موضوعی که هر از گاهی همانند زخمی کهنه سر باز میکند و صدای انتقاد بسیاری از منتقدان و مخاطبان را درمیآورد.
حواشي پوشش متين ستوده گريبان ديگر هنرمندان را هم گرفت حجتالاسلام سيدصادق طباطبايينژاد (نايبرييس كميسيون فرهنگي مجلس) اعلام كرد كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شورايي را براي بررسي پوشش و عملكرد سلبريتيها و چهرهها تشكيل داده است از اين جهت كه حضور بازيگران و نحوه پوشش آنها در مراسمهاي اكرانهاي خصوصي و ساير مراسمها واكنشهايي را به دنبال داشته است.
سالها است که علی مصفا بهجز بازیگری، تهیهکنندگی برخی آثار سینمایی را نیز بر عهده دارد و طبیعی است که انتخاب او در مقام تهیهکننده نیز کنجکاوی علاقهمندان به سینما را برمیانگیزد. سال گذشته پیش از برگزاری جشنواره فیلم فجر بسیاری علاقهمند دیدن «مسخرهباز»ی بودند که نخستین اثر سینمایی همایون غنیزاده در مقام کارگردان بود و علی مصفا تهیهکنندگی آن را برعهده داشت و البته نقش کوتاهی در فیلم ایفا کرد.
کیانوش عیاری: از آنجایی که فیلمهایی که میسازم قرار است ماحصل نوع نگاهم باشد در نتیجه آثارم مفرح و برای تفریح مردم نیست.
صداوسیما که همیشه مانند تکفرزند نازپرورده بوده و با هر بچه تازه متولدی، موقعیتش را در خطر میبیند، از همان اول نه فقط با VODها که با کل صنعت ویدیوی استریم در کشور سر ناسازگاری گذاشت و سودای کنترل همه آنها را در سر داشت.
از تمام فيلمسازاني كه اين روزها در تكاپو هستند تا فيلمشان را به جشنواره فجر برسانند حرف به ميان آمد اما يكسري فيلمسازان هم هستند كه به نظر ميرسد جزو غايبين جشنواره حتي در سالهاي آينده هم خواهند بود كه مهمترين آنها ناصر تقوايي است كه به غير از او اما فيلمسازان ديگري هم هستند كه چند سالي است نامي از آنها در جشنواره فجر به ميان نميآيد. رخشان بنياعتماد، احمدرضا درويش، خسرو سينايي، محمدمهدي عسگرپور، واروژ كريممسيحي، اصغر فرهادي و بهرام بيضايي فيلمسازاني هستند كه چند سالي ميشود نام آنها با جشنواره فيلم فجر گره نخورده است
شواهد نشان میدهد برخی مالکان فیلمهای سینمایی با سه هدف متفاوت در این اتفاق نقش دارند و با خرید گسترده بلیت فیلمهایشان، عملاً آمار فروش را بالا میبرند. در مواردی این اقدام در روزهای نخست اکران مشاهده شده که نشان میدهد هدف یک فروش انفجاری در ابتدای اکران و افزایش توجه عمومی در قالب «استقبال ویژه» بوده، تا بدین ترتیب تماشاگران برای دیدن فیلمی که با استقبال گسترده در افتتاحیه مواجه شده، راهی سالنهای سینما شوند.
اگر اهل فیلم دیدن و سریال باشید بی تردید در جستوجوهای اینترنتی حتی برای یک بار هم که شده به یکی از سایتهای دانلود فیلم گذرتان افتاده است حالا اگر فیلمبین حرفهای باشید که این روزها برای دیدن فیلم به مشکل خوردهاید و به دنبالی مسیری مطمئن برای دانلود کردن فیلمها و سریالهای روز جهان هستید.
با اعلام تلویحی جدایی مهناز افشار از همسرش، دوباره ماجرای زندگی خانوادگی بازیگران مشهور به تیتر رسانهها تبدیل شد. این در حالی است که توقع میرود سلبریتیها و افراد مشهور که برای جوانان الگو هستند، بیشتر از اینها مراقب زندگی و رفتار خصوصی خود باشند.
بهمن حبشی مدیرکل دفتر نظارت بر تولید فیلم و دبیر شورای ردهبندی سنی فیلمهای سینمایی در واکنش به انتقادات مطرح شده از اکران همزمان فیلمهای دارای ردهبندی سنی ۱۲+ و ۱۵+ توضیحاتی ارائه کرد.
حضور ۲۰ ساله مهناز افشار در سینمای ایران، با فراز و نشیبهای زیادی همراه بوده است. او اگرچه از سینمای بدنه آغاز کرد، اما در ادامه، در آثار کارگردانانی صاحب سبک و مولف ظاهر شد. اما اینک حواشی اظهارنظرهای افشار در عرصه اجتماعی و سیاسی، روی ادامه فعالیت هنری او سایه انداخته است.
«احراز صلاحیت تهیهکنندگان سینما» که وزیر ارشاد از لزوم بازنگری در فرآیند آن برای رفع معضل پولهای کثیف سخن گفته است، در حال حاضر چه سازوکاری دارد و آیا قاعده و قانونی بر آن حاکم است؟
محمدحسین مهدویان که بعد از ساخت فیلم «ماجرای نیمروز: رد خون» وعده داده بود دیگر فیلم سیاسی درباره تاریخ معاصر نمیسازد، گویا نتوانسته از ژانر مورد علاقهاش دور شود و تازهترین فیلمش را درباره بمباران شیمیایی حلبچه خواهد ساخت.
در سینمای کشورمان بازیگران بسیاری هستند که در حوزه دفاع مقدس و فیلمهای جنگی نقشهایی به یادماندنی را ایفا کردهاند.
آمار فروش فیلمهای اکران تابستانی نشاندهنده افت شدید فروش فیلمهای سینمایی در تابستان ۹۸ نسبت به سال گذشته است؛ فصلی که بعد از نوروز میتوانست مناسبترین فصل اکران باشد.
واقعا چه كسي فكرش را ميكرد كه وضعيت فروش فيلمها در بهترين فصل سال به طرز حيرتآوري پايين باشد؟ فيلم «صداي منو ميشنويد» در كل شهر تهران در روز ملي سينما، فقط پنج نفر مخاطب داشته و تنها پنجاه هزار تومان فروحته است. درست خوانديد فقط پنج نفر. با در نظر گرفتن تمام جوانب آيا شدني است كه فيلمي در طول مدتي كه اكران ميشود فقط پنج نفر مخاطب داشته باشد؟ آيا دوستان كارگردان و عوامل دستاندركار فيلم، راغب به تماشاي فيلم مربوطه در تهران نبودند كه چنين گيشه شرمآوري نصيب فيلم مربوطه شود؟
سكوت مسوولان وزارت ارشاد، يكي از اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس را به حرف آورده است. نصرالله پژمانفر ميگويد: «فيلم رستاخيز يك فيلم خوب با چارچوب درست است. دفتر مقام معظم رهبري نيز نسبت به اين فيلم نظر موافق داشته و با نمايش آن مخالفتي ندارند اما وزارت ارشاد به سازندگان اين فيلم ظلم كرد و نمايش ندادن اين فيلم هيچ توجيهي ندارد.»
چیزی که این روزها بارها مورد بحث قرار گرفته ماجرای فروش بلیتهای کنسرتهای دو بازیگر مطرح است که خبرساز شدهاند.
طرح ردهبندی سنی فیلمهای سینمایی اگرچه با حمایت و اعلام رضایت بیشتر سینماگران همراه است، اما نگرانیهایی را نیز در پی داشته که تاکنون پاسخی برای رفع آن و نیز سوال و ابهامهای به وجود آمده، داده نشده است.