جمعه , ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳
گفتگو | صفحه 12
آیا با رعایت ممیزی آثار نمایشی بی خاصیت می شوند؟ دوشنبه 9 آبان 1401 16:12
گفت‌وگو با رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ساترا

آیا با رعایت ممیزی آثار نمایشی بی خاصیت می شوند؟

با رفتن صادق امامیان در دوران ریاست علی عسگری در سازمان صداوسیما، سعید مقیسه که از مدیران ارشد رسانه ملی بود، مدتی بعد از آمدن پیمان جبلی به سازمان، رئیس ساترا شد. تولد ساترا همیشه با سئوالاتی همراه بود و این سئوالات و حاشیه‌ها هر ماه و هر سال بیشتر و بیشتر می‌شد.

لاله زار به خاطر تئاتر پر از مسافرخانه و هتل شد یکشنبه 8 آبان 1401 17:10
گفت‌وگوی منتشر نشده با محمود استادمحمد

لاله زار به خاطر تئاتر پر از مسافرخانه و هتل شد

محمود استادمحمد گذشته‌پرست نبود. برعکس نگاه منتقدانه تندی به گذشته تئاتر ایران داشت، اما صحبت از لاله‌زار که میان می‌آمد، می‌شد تمام حسی را که به آن عرق و علاقه می‌گویند، در صدایش حس کرد.

هنر، جولانگاه سیاستمداران نیست/ پایان سانسور، ضامنِ تحول تئاتر است یکشنبه 1 آبان 1401 16:52
لزوم بازنگری در سازوکارهای چهار دهه اخیر هنرهای نمایشی در گفت‌وگو با ناصر حسینی‌مهر

هنر، جولانگاه سیاستمداران نیست/ پایان سانسور، ضامنِ تحول تئاتر است

در چهار دهه اخیر، هر دوره‌ای افرادی از راه رسیده‌اند و در کسوت مدیر و مجری و برنامه‌ریز ، سکان تئاتر را به دست گرفته‌اند و بعد بار خود را بسته‌اند و رفته‌اند که اخیرا «تهیه‌کننده» و «دلال» هم به آنها اضافه شده است. هر بار هم، با آغاز هر دولت و هر دوره‌ای، ما اهالی تئاتر خوش باور بوده‌ایم که خب، این‌بار دیگر گشایشی شد و هنر نمایش رونق گرفت -حال آنکه‌ آش همان بوده و کاسه همان- و می‌بینید که همچنان در حال درجا زدنیم و گردش روزگار را ندیده می‌گیریم.

تا دیر نشده باید صدای زنان را شنید یکشنبه 1 آبان 1401 16:46
گفت‌وگو با نرگس آبیار درباره زنان و مطالبات آنها به بهانه اکران فیلم «ابلق»

تا دیر نشده باید صدای زنان را شنید

فیلم «ابلق» سال ۹۸ساخته شد. یعنی قبل از فراگیر شدن جنبش «می تو» در ایران؛ ولی به خاطر شرایط کرونا اکرانش عقب افتاد. ببینید، شکل‌گیری جنبشی مثل «می تو» واکنشی بود به شرایط زنان در دنیای امروز. این واکنش می‌توانست به شکل‌های مختلفی خودش را بروز دهد و اولین تلاش زنان برای احقاق حقوق‌شان هم نبوده است؛ اما چون با مختصات و شرایط زندگی امروز همخوانی بیشتری داشت، سریع فراگیر شد؛ اما به این معنی نیست که هر جنبش یا اثری مربوط به زنان را در چارچوب «می تو» قرار دهیم.

قهرمان کوچک ایرانی در قلب کودکان دنیا یکشنبه 1 آبان 1401 15:32
گفت‎وگو با محمد خیراندیش، نویسنده و کارگردان انیمیشن «پسردلفینی»

قهرمان کوچک ایرانی در قلب کودکان دنیا

نمی‌خواستیم چرخ را از نو اختراع کنیم. برای ساخت انیمیشن پسردلفینی چرخ خودمان را ساختیم ولی از الگوهای رایج سینمای بدنه دنیا بهره بردیم با همان پروداکشن دیزاین که همه انیمیشن‌های جهان با همان خط و ربط در یک قالب قرار می‌گیرند. علت تاثیرپذیری هم این بود که وقتی در ردیف الگوهای جهانی قرار بگیریم با مخاطب گسترده و جهانی مواجه می‌شویم.

داستانی کردن تاریخ به شیوه سینمای مستند یکشنبه 1 آبان 1401 15:15
گفت‌وگو با علیرضا قاسم خان، کارگردان مستند «تکیه دولت» به مناسبت نمایش آنلاین

داستانی کردن تاریخ به شیوه سینمای مستند

روایت من یک روایت توام با درج نکات جذاب است که بیننده در لحظه لحظه فیلم با سوالاتی مواجه خواهد شد و تا سوال بعدی به دنبال جواب‌هایی خواهد بود. به این ترتیب بیننده را همراه فیلم به جلو خواهیم برد و تا لحظه آخر مشتاق دیدن فیلم خواهد بود. بله صرفا در رسانه فیلم مستند برخلاف کتاب برخی نکات تازه‌تر را که از نظر تصویری جالب بود، آورده‌ام

تله‌تئاتر قربانی سلیقه مدیران شد پنجشنبه 7 مهر 1401 02:41

تله‌تئاتر قربانی سلیقه مدیران شد

بهروز غریب‌پور معتقد است تله‌تئاتر می‌تواند زندگی و معیشت برخی هنرمندان را بیمه کند اما متأسفانه قربانی سلیقه مدیران شده است.

 انتقادهای صریح حسن دادشکر / «کانون پرورش، بقالی نیست» سه شنبه 29 شهریور 1401 03:25

انتقادهای صریح حسن دادشکر / «کانون پرورش، بقالی نیست»

حسن دادشکر، طرح واگذاری کتابخانه‌های کانون را به نهاد کتابخانه‌های کشور بزرگترین اشتباه مسئولان فرهنگی می‌داند و از خدا می‌خواهد که نوری به دل این مسئولان بتاباند تا از اجرای این طرح منصرف شوند.

 ماجرای ممنوع‌الکاری هنرمندان و زیر و بم حقوقی‌اش سه شنبه 22 شهریور 1401 17:13

ماجرای ممنوع‌الکاری هنرمندان و زیر و بم حقوقی‌اش

وکیل خانه تئاتر درباره ممنوع‌الفعالیتی هنرمندان توضیحاتی می‌دهد و تاکید دارد که اگر هنرمندی تخلف یا جرمی مرتکب شد، باید پیش از صدور هر حکمی، درباره آن تخلف یا جرم به او اطلاع داده شود تا فرصت دفاع داشته باشد.

عسگرپور : متاسفانه دو قطبی شده‌ایم یکشنبه 13 شهریور 1401 15:13

عسگرپور : متاسفانه دو قطبی شده‌ایم

دبیر انجمن صنفی نمایشهای ویدیویی آنلاین با تاکید براینکه پیش‌نویس پیشنهادی قانون انتظام‌بخشی نمایش ویدیویی برخط با نگاهی فراگیر و به دور از ممیزی‌های یک سازمان یا نهاد خاص نوشته شده است، گفت: بررسی این پیش‌نویس در مجلس شورای اسلامی به سعه صدر و دقت نیاز دارد تا بدون ایجاد محدودیت‌های غیرمنطقی و حتی غیرشرعی فعالیت پلتفرم‌های ایرانی در خارج از کشور هم گسترده شود.

 اُرگاست در تپه‌های ایران چهارشنبه 9 شهریور 1401 17:18
گفت‌وگو با پیتر بروک:

اُرگاست در تپه‌های ایران

ما در «اُرگاست»، فقط روی یک حوزه تمرکز کردیم: اسطوره آتش «پرومته» و احساسات خاصی که به آن اسطوره تعلق داشت. ما در تمام پیچیدگی‌هایش، از اسطوره‌های آتش ایران باستان تا نسخه امروزی خودمان در تخت جمشید، پژوهش می‌کردیم.

دغدغه‌ام را می‌گویم حتی اگر به جهان پدرم نزدیک نباشد یکشنبه 6 شهریور 1401 05:23
گفت‌وگو با یوسف حاتمی‌کیا، کارگردان فیلم «شب طلایی» به مناسبت اکران در سینماها

دغدغه‌ام را می‌گویم حتی اگر به جهان پدرم نزدیک نباشد

پیش از فیلمنامه شب طلایی، چهار فیلمنامه دیگر نوشته بودم که هر کدام‌شان تا چند قدمی ساخته شدن پیش رفته بود و به دلیل عقب کشیدن سرمایه‌گذار مسکوت می‌ماندند. احساس پوچی می‌کردم و سال‌های جوانی‌ام را می‌دیدم که خودم را درون مکانی حبس می‌کردم، تفریح نمی‌کردم و خود را تحت فشار شدید مالی قرار می‌دادم تا فیلمم را بسازم.

من نماینده هنرمندان نیستم؛ نماینده جمهوری اسلامی هستم چهارشنبه 2 شهریور 1401 11:51
محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر ارشاد:

من نماینده هنرمندان نیستم؛ نماینده جمهوری اسلامی هستم

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: معاونت هنری نماینده دولت جمهوری اسلامی است و سیاست‌های این دولت را مبتنی بر مفاهیم انسانی و اسلامی در حوزه‌های مختلف هنری اجرایی می‌کند.

تئاتر ایران در توفان رها شده است/ هیچ تئاتری در جهان نیست که از حمایت دولتی برخوردار نباشد سه شنبه 25 مرداد 1401 20:49
گفت‌وگو با مسعود دلخواه درباره نتایج رویگردانی دولت از حمایتِ گروه‌ها و سالن‌های نمایش

تئاتر ایران در توفان رها شده است/ هیچ تئاتری در جهان نیست که از حمایت دولتی برخوردار نباشد

گروه‌های تئاتری بدون حمایت دولت نمی‌توانند سرپا بایستند ولی الان به نظر می‌رسد هم گروه‌های تئاتری و هم سالن‌ها به حال خود رها شده‌اند. بعضی سالن‌ها که در دوران کرونا ورشکست و تعطیل شدند. دولت نباید اجازه دهد اینها ورشکست شوند، به این ترتیب می‌تواند قوانین نظارتی هم وضع کند و اجازه ندهد سالن‌داران هر قیمتی دل‌شان خواست روی بلیت نمایش‌ها بگذارند. مگر در سینما روی قیمت بلیت نظارت نیست؟ یا موزه‌ها و غیره.

دلگیری‌هایمان را داخل خانه حل کنیم یکشنبه 23 مرداد 1401 02:43

دلگیری‌هایمان را داخل خانه حل کنیم

حدود سه هفته پیش "مقصود نعیمی ذاکر" به عنوان مدیر عامل جدید خانه تئاتر انتخاب شد؛ نامی که برای بخشی از جامعه تئاتری چندان آشنا نبود ولی کسانی که در تلویزیون فعالیت کرده بودند، او را می‌شناختند.

صورت «هنر» ما از سیلی سرخ است/ بعد از 14 سال اجرای «اُپرای عاشورا» مجوز تازه از من خواستند پنجشنبه 20 مرداد 1401 21:41
گفت‌وگو با بهروز غریب‌پور درباره تعزیه، مصائب مدیریت هنری و کارگردانی اپرای عروسکی

صورت «هنر» ما از سیلی سرخ است/ بعد از 14 سال اجرای «اُپرای عاشورا» مجوز تازه از من خواستند

ما مدیر لایق نداریم. مدیر لایق باید شجاعت و شناخت و قدرت ریسک داشته باشد. همین‌جا می‌گویم -خطاب به مدیران- شما به من اجازه کار کردن ندهید، آنقدر نوشته دارم که در ایران و خارج از ایران چاپ کنم. آنقدر دی‌وی‌دی آثارم در دست مردم هست که همه بدانند شما اجازه ندادید کار کنم، وگرنه توانش را داشتم

فیلم‌های پرفروش هم فقط یک میلیون مخاطب دارند! چهارشنبه 19 مرداد 1401 15:33

فیلم‌های پرفروش هم فقط یک میلیون مخاطب دارند!

محمد احمدی عضو شورای صنفی نمایش ضمن اشاره به مشکلات موجود در فرآیند عرضه فیلم‌های سینمایی بر لزوم توجه به ظرفیت‌هایی غیر از اکران در سالن سینما، تأکید کرد.

مخالفتی با فیلم‌های ارگانی و سفارشی نداریم اما نابرابری را نمی‌پذیریم سه شنبه 11 مرداد 1401 17:26

مخالفتی با فیلم‌های ارگانی و سفارشی نداریم اما نابرابری را نمی‌پذیریم

مجید صالحی معتقد است: فیلمسازان بسیاری را می‌توان نام برد که در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات فراوان در سینمای مستقل مجبور به ساخت کمدی‌های سطحی و سخیف شده‌اند چراکه به بقای خود در این سینما اهمیت می‌دادند و راه بقا ساخت همینگونه آثار بوده است.

ایمان به نجات دنیا مهم‌ترین مساله من بود سه شنبه 4 مرداد 1401 03:30
کارگردان نمایش «شوخی» :

ایمان به نجات دنیا مهم‌ترین مساله من بود

اگر بخواهیم در اين نمايش یک کهن الگو برای «حبیب» در نظر بگیرم شاید داستان حضرت ابراهیم(ع) را بتوان مثال زد؛ زمانی که به حضرت ابراهیم(ع) فرمان داده می‌شود که «فرزندت را بکش» او با ایمان کامل و بدون چون و چرا عزم این کار را می‌کند اما در شخصیت «حبیب» اندک شکی هم وجود دارد. او ابتدا شک می‌کند و ... بعد به ایمان می رسد و ...

تخریب سلیقه‌ی مردم با کمدی‌های نازل کار خودش را کرده شنبه 1 مرداد 1401 23:53
حجت قاسم زاده:

تخریب سلیقه‌ی مردم با کمدی‌های نازل کار خودش را کرده

کارگردان فیلم سینمایی «روز ششم» با انتقاد از شرایط اکران در سینمای ایران تأکید کرد: هیچ ابزاری برای تبلیغات فیلم «روز ششم» در اختیار ما نیست و این فیلم در گمنامی مطلق اکران شده است.