تاکید بر جادو در نمایشهای کودک و نوجوان، باعث انفعال بچهها میشود
احسان مجیدی گفت: سعی کردیم کمتر نصیحت و شعار گونه باشد. اما یک جاهایی واقعاً از آدم میخواهند. تماشاگرهای ما دوست دارند و عادت کردهاند خیلی چیزها را بشنوند. شاید در اروپا یا هر جای دیگر دنیا نمایش اجرا کنی و مفهوم را با المانهای تصویری بفهمند اما برای تماشاگر ایرانی هنوز زود است.
جواد انصافی: نسل جدید جرات ندارند «سیاه» شوند
اختصاصی سایت خبری تئاتر/ جواد انصافی، نویسنده و کارگردان نمایش «مبارک و طلسم شاهزاده» گفت: متاسفانه چون سیاه نقش بسیار سختی است. هر کسی نمیتواند از پس آن بربیاید. برای همین نسل جوان زیاد علاقه نشان نمیدهد.
یک جورهایی کودتا شد / ناگفتههای بهروز غریبپور از بازسازی تئاترشهر در سال 86
بهروز غریبپور میگوید اگرچه حسین پارسایی قسم خورده بود او را از پروژه کنار نگذارد اما نه تنها این اتفاق افتاد که بعدها از او که شش ماه روی این پروژه کار کرده بود هم هیچ نظرخواهی نشد.
احتیاجی نیست اسباببازیهای گران بخرید فقط با بچههایتان بازی کنید!
بازیگر و کارگردان لهستانی گفت: میخواستیم به پدر و مادرها بگوییم احتیاجی نیست اسباببازیهای گران قیمت بخرند. فقط کافی است با بچههایشان بازی کنند/ کار برای رنج سنی 6 ماه تا 3 سال پیچیده است. بچهها در این سن فکر میکنند همه چیز واقعی است.
متاسفانه مدیران فرهنگی نتوانستند ادبیات نمایشی ما را به خارج از کشور معرفی کنند
از ویژگیهای نمایشنامهنویسیشان این است که زبان خیلی پالوده و سبک مخصوص به خودشان را در نمایشنامه نویسی دارند. و با خواندن دیالوگها بدون این که اسم ایشان پای نمایشنامهشان باشد امضایشان را از طریق دیالوگهایشان میتوانیم متوجه شویم. زبانی که موجز و منحصر به فرد است و با ممارست و تمرین و مطالعه به دست آمده. رادی دغدغه زبان در نمایشنامه نویسی دارد.
اختر تاجیک: دیجیتال به داد عکاسی تئاتر رسید
با اختر تاجیک، یکی از عکاسان باسابقه تئاتر ایران پیرامون وضعیت گذشته و حال این شاخه از عکاسی در ایران گفت و گو کردیم. او معتقد است این روزها عکاسی تئاتر فرم زده شده. فناوری دیجیتال به داد عکاسی تئاتر رسیده، گزارشهای تصویری از نمایشها باید روایت داشته باشند، اختصاصی کردن عکاسی از نمایشها اصلاً خوب نیست و محدود کردن عکاسی از نقطه طلایی نمایشها توسط نسل جدید عکاسان تئاتر، جفا در حق کل نمایش است.
علی زندوکیل: سعیکردم نوستالژیها را خراب نکنم
از آنجایی که آدم ریسکپذیر هستم و در اینگونه مسایل نیمهپر و بخش مثبت را نگاه میکنم، چنین کاری را پذیرفتم.
من انسان متعهدی هستم / تئاتر، زندگی، سیاست و... از زبان بهروز غریبپور
بهروز غریبپور میگوید در این سالها بیشترین چیزی که او را آزار داده و میدهد آن بخش از قضاوتهایی است که حتی بعضا آگاهانه و برای ترور شخصیت انجام شده و میشود.
گفتوگو با دکتر علی منتظری،مدیری که کسی را حذف نکرد
«تم مشکلات اصلی تئاتر کشور در سه مساله بودجه، تشکیلات و آموزش خلاصه شد و با همان تیم مدیریتی و مشاوران درون و بیرون، برای هر یک از این مشکلات اصلی شروع به طراحی و تلاش کردیم تا از مجاری قانونی و ذیربط برای حل آنها اقدام اساسی انجام دهیم.»
استعداد برابر، امکانات نابرابر
تئاتر مردمی، تئاتری است که با کل مردم ارتباط برقرار میکند، از روشنفکران گرفته تا مردم عادی (مثل نمایشهای یاسمینا رضا، نیل سایمون و...). اغلب نمایشهایی که در اروپا به صحنه میروند، در ژانر «تئاتر مردمی» میگنجند. اینگونه است که 60 سالن تئاتر در شهری یکمیلیونی تقریبا هرشب پر هستند.
مرضیه برومند: مشکلات مالی نمیگذارند تئاتر حیرتانگیز ببینیم
دبیر جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی تهران مبارک در گفت و گو با سایت خبری تئاتر اعلام کرد: الان به دلیل مشکلات مالی، دیگر شما یک صحنه زیبا و یک دکور قشنگ نمیبینید. یک نورپردازی زیبا و اعجاب آور نمیبینید.در صورتی که همه اینها میتواند در خدمت قرار بگیرد که تماشاگر جذب شود و لذت بصری ببرد.
گفتگو با دکتر علی رفیعی در سالروز تولد محمد چرمشیر/ «کسی را مانند او ندیدهام که ....»
احتمالا حدس میزنید موضوع به پرکاری چرمشیر بر میگردد، مطلبی که رفیعی این گونه توضیحش داد: «شاید کسی به پرکاری چرمشیر ندیدهام و اگر بخواهم توصیهای به او بکنم این است که این همه پرکار نباشد. نباید این همه بنویسد. او با سرعت کار میکند و گاه نگران میشوم سرعت در خلق کردن، کار او را در سطح نگه دارد.»
وضعیت عکاسی تئاتر و مشکلات آن/ اوضاع در سینما بهتر است
ابراهیم حقیقی، میترا محاسنی و عزیز ساعتی به عنوان اعضای هیات انتخاب عکس و پوستر پانزدهمین جشنواره تئاتر عروسکی نقاط ضعف و قوت عکاسی تئاتر را بررسی کردند.
گفتوگو با دكتر حميدرضا اردلان، كارگردان تئاتر عروسكي
ما روي صحنه به راحتي عروسكها را به عنوان بازيگر زنده و موثر ميپذيريم، حال اگر مجريان مصمم و آگاه باشند، آنها را به عنوان مخاطب هم ميتوانند بپذيرند. عروسكها در بسياري از تمدنها همراه و همراز انسان بودهاند.
بهنوش بختياري: از سختيكشيدههاي سينما و تلويزيون هستم
من خيلي استرسِ تماشاگر دارم. با اينكه هميشه كارهاي طنز بازي كردهام اما روز بازبيني اين نمايش پاهايم ميلرزيد. من حتي در سه شب نخست فيلمبرداري هم اين استرس را دارم و نميتوانم خيلي خوب بخوابم.
احیای تلهتئاتر با تکیه بر متون ایرانی
شبکه چهار سیما به عنوان تنها شبکه رسانه ملی که یکی از رویکردهایش تولید و پخش تله تئاتر است، در این سالها در این زمینه اوج و فرودهای بسیاری داشته اما تاکید عیرضا اسحاقی مدیر جدید گروه فیلم و نمایش این شبکه بر احیای تلهتئاتر در شبکه چهار این امیدواری را به وجود آورده که در صورت عملی شدن این حرف در آیندهای نزدیک شاهد تولید و پخش تلهتئاترهای با کیفیتی از این شبکه باشیم.
فاطمه معتمد آریا : دلبسته «پاسپورت» کشور دیگری نیستم
رشته تحصیلیام تئاتر بوده و به ناچار در سینما کار کردم چون بعد از انقلاب فرهنگی در تئاترها را بستند و آخرین کاری که در آن دوران انجام دادم همان «یک جفت کفش برای زهرا» بود و در تئاتر شهر دیگر هیچ اجرایی نشد تا دو سال بعد از انقلاب فرهنگی که کارهای ترجمه و کارهای فرنگی هم اجازه نمایش نداشتند.
حسین پاکدل: ناسبات فرهنگی ما فئودالی است/ مدیران برنامه ندارند و کارها دیمی پیش میرود
وقتی گروه قوانین را رعایت میکند باید از او حمایت شود. نه اینکه شاهد باشیم کنسرتی که مجوز دریافت کرده و بلیت فروخته به بهانههای کاملا واهی؛ نیم ساعت قبل از اجرا تعطیل یا نمایشی متوقف شود.
چالشهایی که زندگی مدرن برای خانوادهها ایجاد میکند
کارگردان، نویسنده و بازیگران نمایش «یه کلیک کوچولو» در نشستی درباره این اثر نمایشی که در 3 اپیزود به تقابل تفکرات سنتی با تفکرات شکل گرفته تحت تأثیر مدرنیته و تکنولوژی در زندگی ایرانی میپردازد، به گفتگو نشسته و توضیحاتی را درباره روند تولید و اجرا و شخصیت پردازی و بازخوردهای اجرای این نمایش ارائه دادند.
محمد رحمانیان از «ترانههای محلی» میگوید/ امیدوارانه تئاتر اجرا میکنم
در هیچکجای دنیا قانونی وجود ندارد که نمایش حتما در دوساعت یا دوساعتونیم باید تمام شود. این نمایش تقریبا با آنتراکش حدود چهارساعت میشد. همین الان هم بیحوصلهترین تئاتربینهای جهان نمایشهایی از اونیل را در ششساعت اجرا میبینند.