۱۰ فیلم از ایران در بخشهای فیلمهای سینمایی، کوتاه داستانی، کوتاه پویانمایی بین الملل سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با آثار غیرایرانی رقابت میکنند.
جایزههای خصوصی در جهان سابقه طولانی و البته درخشان دارند. جایزههای خصوصی در طول 100 سال گذشته به معتبرترین جوایز جهان بدل شدهاند که داشتن آن برابر با مشروعیت و قدرت بوده است. جایزه نوبل در عرصه علم برآمده از سرمایه شخصی آلفرد نوبل از سال 1895 میلادی تا به امروز مهمترین معیار ارزشگذاری برای فعالیتهای علمی بوده است. جایزه پولیتزر نیز در حوزه ادبیات خاصیتی مشابه دارد. جوزف پولیتزر با تمرکز بر امر روزنامهنگاری جایزهای طراحی میکند که امروز معیاری بر برترین داستان، نمایشنامه و عکاسی جهان است.
اگر از یک دستاندرکار سینما بپرسید که چه چیزی یا چه کسی میتواند بهای بلیت یک فیلم سینمایی را تعیین کند، بدون هیچ مقدمهای از یک شورای نمایش نام میبرد که هر ساله تشکیل میشود تا نرخ بلیتهای سینما را براساس کیفیت و اهمیت سالنها در جذب مخاطب مشخص کنند. این شورا متشکل از سینماداران، پخشکنندگان، تهیهکنندگان و نمایندگان خانه سینماست و نتیجه نهایی محصول، تصمیمات جمعی است که در یک انتخابات آزاد توسط جامعه سینمایی برگزیده شدند.
دبیر جشنواره تئاتر عروسکی معتقد است مدیران کنونی تلویزیون از جنس فرهنگ نیستند. آنها برای کودکان برنامهای ندارند. او میگوید جشنواره عروسکی به سبب ویژگیهای منحصربهفردش میتواند تبدیل به یک همدلی ملی شود.
تندیس فرشته نگهبان یادمان آتشنشانان فداکار و حماسه قهرمانان پلاسکو در سالن تئاتر پالیز به نمایش گذاشته شد.
مستند «صندلی شماره 257» به کارگردانی محسن خانجهانی در مجموعه شهرکتاب فرشته به نمایش درمیآید.
مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری از سرمایه گذاری بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان برای تولید محتوا و خرید رایت فیلمهای ایرانی در یک سال گذشته که بیش از ۶۰ درصد آن توسط بخش خصوصی به انجام رسیده است، خبر داد.
پس از این که یک خبرنگار کهنهکار آمریکایی پیشنهاد داد «مارتین اسکورسیزی» فیلم زندگی «دونالد ترامپ» را بسازد؛ نام چند کارگردان دیگر نیز به عنوان سازنده احتمالی این فیلم مطرح شده است.
معاونت نظارت و ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای اینکه سلامت روان جامعه حداقل در حوزه سینما تضمین شود باید در ابتدا به سلامت روان سینماگران کمک کنیم. یعنی نباید باعث تخریب روان سینماگران شویم و اجازه دهیم که به شکل حیات طبیعی؛ فیلمهایی که علاقه دارند را بسازند و به آنها اعتماد کنیم.
نمایشگاه پوسترهای طراحی اعلان فیلم محمدعلی باطنی با عنوان «۱۳۵۰بود» از نهم تا ۲۰ شهریور در خانه هنرمندان ایران برپا میشود.
از روز شنبه دهم شهریور ماه سالجاری به مدت ۵ روز؛ استانهای سراسر کشور میزبان فیلمهای شرکت کننده در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودک و نوجوان اصفهان میشوند و تعدادی از فیلمهای جشنواره در سینماهای منتخب ۳۱ استان و ۲ منطقه آزاد برای کودکان و نوجوانان ایران به نمایش درمیآید.
فیلم سینمایی «چهار انگشت» به کارگردانی حامد محمدی و تهیه کنندگی حمید پنداشته که در کشور کامبوج مقابل دوربین رفته با طی کردن مراحل فنی آماده نمایش شد.
مدیرعامل موزه سینما با اعلام افتتاح یک سالن جدید در موزه سینما همچنین خبر داد: غرفه جوایز فیلم کوتاه در موزه سینما افتتاح شد و بسیاری از جوایز مهم و بین المللی فیلم کوتاه در این غرفه قرار گرفته است.
۲۰ فیلم کودک و نوجوان که از ۲۰۰ اثر منتخب سینمای کودک و نوجوان در نظرسنجی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران به رای گذاشته شدهاند، از بقیه آثار سبقت گرفتند.
تهمینه میلانی گفت: درباره ایدز ۶ فیلمنامه نوشتم که مانع از ساخت آن شدند. توجیهشان هم این بود که آبروی ما در دنیا میرود و قبح آن میریزد.
فیل در تاریکی جدیدترین اثر مهرداد مصطفوی در مقام کارگردان اجرای عمومی خود را در تماشاخانه پالیز آغاز کرد.
نمایش «شرتل» به نویسندگی و کارگردانی علی اصغرخطیب زاده به عنوان تنها نماینده تئاتر ایران در ورشوی لهستان به روی صحنه رفت و خوش درخشید.
نمایش «او» به کارگردانی آرش دادگر از 8 شهریور در سالن سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به صحنه می رود.
خانه هنر «مد» به تازگي اقدام به برگزاري سلسله نشستهايي براي بررسي و شناخت جديتر جريانهاي تئاتري كرده است. نشست اول به بررسي گروههايي اختصاص يافت كه نامشان با تئاتر از نوع ديگر پيوند خورده و در همين رابطه ميزبان علياصغر دشتي سرپرست و نسيم احمدپور نويسنده و از اعضاي گروه تئاتر «دن كيشوت» بود. اين د و در گفتوگو با كيوان سررشته از اعضاي گروه تئاتر «ليو» به بيان سير فعاليت هنري گروه پرداختند.