وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی رضا مردانی را به عنوان سرپرست ادارهکل هنرهای نمایشی این وزارتخانه منصوب کرد. این اداره کل که تابعه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، متولی برنامهریزی و سیاستگذاری هنرهای نمایشی کشور است. این انتصاب پس از مدتها بلاتکلیفی در مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی و پس از اتابک نادری صورت میگیرد.
انجمن مؤسسات و آموزشگاههای فرهنگی و هنری با صدور بیانیهای، ضمن تکذیب صدور کارت بازرگانی برای گروهی از هنرمندان، درباره حضور برخی از این افراد در اتاق بازرگانی توضیحی ارایه کرد.
رویا تیموریان بازیگر به عنوان مدیر "سفیر مهربانی خانه تئاتر" به عیادت رضا آشفته (منتقد تئاتر) رفت.
مجموعه تئاتر شهر روز شنبه سیزدهم اسفند ماه با انتشار اطلاعیهای «فراخوان حضور هنرمندان و گروههای نمایشی در فصل جدید اجراهای محیطی مجموعه تئاتر شهر» را منتشر کرد.
در یک نشست تخصصی درباره جایگاه نهادهای هنری در کشور مدیرعامل خانه هنرمندان ایران بیان کرد، اکوسیستمی در کشور وجود دارد که نهاد صنفی را در حالت بلاتکلیف قرار داده است. همجنین مدیرانی از خانههای تئاتر و موسیقی به کمتوجهی به تئاتر و موسیقی اشاره کردند و یک سینماگر هم تاکید کرد که اعتصاب کردن سینماگران هیچ مشکلی را در مناسبات مردم و حاکمیت رفع نمیکند.
یادمان مرحوم شهرام عبدلی از بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون روز شنبه ۱۳ اسفند ماه ساعت ۱۹ در پردیس تئاتر شهرزاد برگزار میشود.
نمایش «او کیست؟» به کارگردانی ارس راد از ۷ اسفند ماه اجرای خود را در تماشاخانه سیمرغ آغاز کرده است.
بر صحنه آمدن این قبیل اجراها میتواند نشان آن باشد که فرآیند آموزش تئاتر در بخش خصوصی دستخوش بحران است. مخاطبان تئاتری حق دارند در ازای پرداخت بلیت تقریباً صد هزار تومانی، اجراهایی با کیفییت تماشا کنند و فیالمثل به طنز وودی آلنی «مرگ در میزند» از ته دل بخندند.
«ژیمناستیک تکّهپارهها» با توجه به این بازار گسترده بکتشناسی، خاضعانه میبایست بپذیرد که در این مسیر، حتی میلیمتری نتوانسته به جهان بکت نقب بزند و راز و رمزی را آشکار سازد.
کارگردان این نمایش با بازیگران جوان تلاش کرده طنز موقعیت و کمابیش سیاسی نمایشنامه را اجرایی کند. اما به نظر میآید آن چنان نتوانسته ظرایف دراماتیک متن را به صحنه آورد.
نکته جالب در مواجهه حسانی با این نمایش 70 دقیقهای این است که بازیگران با تمام وجود تلاش دارند به منطق درونی نمایشنامه نزدیک شده و یک «ما»ی جمعی را شکل دهند که از طریق پیوند بدنهایی که توانایی دیدن را از دست دادهاند شکل یافته است. حتی در طول اجرا اشاراتی به نابینایی میشود و فیالمثل رابطه ادیپ شهریار با حقیقت و بینایی طرح میگردد.
نمایش «هایکوی پارو زن یک دست» اگر اندکی از فرامین «سوپر ایگو» یا همان «دیگری بزرگ» جامعه تخطی کند و در پی نجات بشریت نباشد و این ژست ضد جنگ بودن خویش را تا حدودی تلطیف کند، میتواند اجرایی تماشایی شود.
بعد از پایان یافتن جشنواره چهلویکم تئاتر بینالمللی فجر، در آخرین ماه زمستان، شاهد رونق گرفتن نه چندان امیدوارکننده اجراهای تئاتری هستیم. مسئله اینجاست که حرفهایهای عرصه نمایش همچنان به صحنه بازنگشتهاند و فضا برای تازهنفسهای بیتجربه و آماتور بیش از پیش گشوده شده است.
در سالی که در انتهایش به سر میبریم، چندین نمایش کودک و نوجوان در تماشاخانهها، کانونها و فرهنگسراهای مختلف روی صحنه رفتند.
نمایش «هایکوی پاروزن یک دست» به کارگردانی ماندانا عبقری روزهای پایانی هفته جاری طی دو نوبت روی صحنه می رود.
رضا سرور: «این میزان دموکراسی که در اجراهای متاخر مشاهده میشود، هرگز در سنتهای تئاتر ایران دیده نشده است. به نظر من این شهامت، امروز از بیرون، جامعه و ارتباط با تئاتر جهان به تئاتر ما تزریق میشود.
با معرفی نامزدهای جوایز اولیویه ۲۰۲۳ برای انتخاب بهترین تئاتریهای بریتانیا، پل مسکال اینجا هم نامزد کسب جایزه شد.
«سامانه آموزشهای برخط فرهنگ وهنر» و «گنجینه آموزش هنر» به همت دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کرد.
کارگردان نمایش «دیدن» که این روزها در تماشاخانه سیمرغ اجرا میشود معتقد است اطلاعرسانی درباره اجراهای نمایشی به مخاطب سخت شده است.
فروید که در جنگ دوم جهانی ۸۳ ساله و درگیر بیماری سرطان بوده، در دهمین روز جنگ دست به خودکشی میزند. چراکه تبعات جنگ و اسارت خواهرانش به دست نازیها و همینطور سرطان پیشرفتهاش، آنچنان تاثیری بر او میگذارد که دیگر توان زنده ماندن ندارد. بنابراین به کمک یکی از دوستانش و با همراهی دخترش آنا، به مرگی خودخواسته دست میزند.
اکبر زنجانپور این روزها بیشتر در خانه است و گاهی هم برای فیزیوتراپی از منزل بیرون میرود.