وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی رضا مردانی را به عنوان سرپرست ادارهکل هنرهای نمایشی این وزارتخانه منصوب کرد. این اداره کل که تابعه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، متولی برنامهریزی و سیاستگذاری هنرهای نمایشی کشور است. این انتصاب پس از مدتها بلاتکلیفی در مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی و پس از اتابک نادری صورت میگیرد.
اگر در نمایشهای دورهنشینی مرز اجرا تا مرز دایرهای بود که مخاطب دور آن نشسته، مرزهای این اجرا که در ابتدا به گستردگی صدایی بود که شنیده میشد، اکنون تا پشت سرت، دیواری که به آن تکیه دادهای محدود شده است. دیوار چهارم نمیشکند بلکه مخاطب وارد دیوار چهارم میشود و به آن تکیه میدهد. نتیجه مهم این انتخاب کارگردانی، برخورد بیواسطه تماشاگر با این رخدادِ تئاتری است که هر کدام از تماشاگرانش به عنوان بازیگران نقش شرکتکنندگان در مجلس ترحیم با باورپذیری تئاتری، نقش خود را ایفا میکنند
نمایش «الکترا» عنوان یکی از تازه ترین آثار نمایشی تئاتر شهر است که از روز هفتم مرداد ماه به کارگردانی فرزاد امینی در تالار سایه این مجموعه به صحنه می رود.
نمایش «آلنده نازنین » به کارگردانی محمد برهمنی در تالار چهارسو به دلیل استقبال تماشاگران روز جمعه هفتم مرداد ماه در دو نوبت پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.
۳۲ تماشاخانه پایتخت در هفته اول مرداد از ۸۰ نمایش میزبانی میکنند
اجرای نمایش «مبارک در ژاپن» به کارگردانی علی فتحعلی که از نخستین روز تیرماه در تماشاخانه سنگلج بر صحنه رفته بود، به دلیل استقبال تماشاگران تا ۵ مرداد ۱۴۰۱ تمدید شد.
با حمایت پردیس تئاترشهرزاد نمایش «شام عروسی» با هنرمندی بچه هایی با نیازهای ویژه در سالن شماره ۲ این مجموعه روی صحنه می رود.
محمد میر علی اکبری در آستانه اجرای نمایش تازهاش میگوید هرچند از کار کردن با گروههای جوان لذت میبرد اما در حال حاضر فشارها و اضطرابی مضاعف به گروههای نمایش تحمیل شده که کار را سخت میکند.
مقصود نعیمی ذاکر به عنوان مدیرعامل جدید خانه تئاتر انتخاب شد.
فراخوان نوزدهمین جشنواره بینالمللی عروسکی تهران – مبارک با یک بدعت تاملبرانگیز انتشار یافت. دبیرخانه جشنواره در نخستین گام تصمیم گرفت بعد از هجده دوره نام و تصویر چهره شناخته شده و جهانیِ عروسکی ایران، یعنی «مبارک» را از پوستر فراخوان خود حذف کند.
نمایش «گل به خودی» به کارگردانی محمد خانحسینی تا ۱۰ مرداد در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه است.
سازمان بهزیستی، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیته امداد امام خمینی (ره) در قالب یک تفاهمنامه همکاری، فعالیتهای مشترک فرهنگی هنری انجام میدهند.
دبیر بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان اعلام کرد ۹۵ درصد تعهدات جشنواره بیست و هفتم پرداخت شده است.
رضا بهرامی قصد دارد نمایش «پایین، گذر سقاخونه» اکبر رادی را از ۲۰ مرداد ماه در تماشاخانه سنگلج به صحنه ببرد.
محمد رحمانیان با اشاره به اینکه زندگی هنریاش به قبل و بعد از خواندن نمایشنامه «ماراساد» تقسیم میشود، گفت: من سه طرح درباره کارهای فردوسی بخصوص «سیاوش» دارم و امیدوارم امکانی برای اجرای آن روی صحنه فراهم شود.
35 سال پس از خواسته صادقی برای نجات تئاتر ایران، بهنظر میرسد نسل جدید هیچ تمایلی به آموزههای او ندارند. به جای آثار کلاسیک عظیم، در پی یک اجرای کوچکاند. برای مثال امیررضا احمدی، «مکبث»ی مینیمال و تقلیلگرا مهیا میکند و به جای نمایش دادنش، دربارهاش حرف میزند. به عبارتی حتی به بازنمایی خردهتراژدی باقیمانده نیازی نمیبیند
کتاب «توانای ناتوان، تئاتر ما» تالیف خسرو حکیمرابط در نشر عنوان منتشر شد.
نمایشنامه «گلوریا» نوشته براندن جیکوبز جنکینز با ترجمه آرزو نصوحی در انتشارات پیام چارسو منتشر شد.
سانسور همواره جزئی جداییناپذیر از اجرای آثار نمایشی بوده اما آنچه در چهارماه نخست امسال رخ داده، بهاعتقاد بسیاری از فعالان تئاتری بدعت در امری کهنه است؛ تنها در یک فصل، هفت نمایش آنهم بدون تذکر یا اطلاع قبلی به صاحبان آثار توقیف شدند. علت؟ فشار نهادهایی خارج از بدنه وزارت ارشاد. دلیلی که گاه با صراحت و گاه در لفافه خطاب به کارگردانهایی که آثارشان توقیفشده، گفته میشد. آن نهادهایی که از دیرباز «بینام و نشان» برای تئاتر و تئاتریها خطونشان میکشیدند در دوره مدیریت جدید تئاتر، نه ابایی از برده شدن نامشان دارند و نه مماشات با خطوطقرمز نامشخصشان را برمیتابند. نهادهایی که هرروز فربهتر از قبل میشوند و با یک تلفن، نسخه یک نمایش را گاه برای همیشه میپیچند.
شماره پانزدهم فصلنامه «نمایششناخت» منتشر شد.
رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران از مخالفت شهرداری پایتخت با پیشنهاد برخی هنرمندان برای دیوارکشی در اطراف تئاتر شهر به منظور جداکردن این مجموعه از آسیبهای اجتماعی حاشیه آن خبر داد.