تنابنده معتقد است عدهای با بزرگ کردن منابع مالی برخی فیلمها به دنبال زیرسوال بردن کلیت سینما هستند.
یک منتقد سینما و تلویزیون درباره منتقدانی که در برنامههای سینمایی تلویزیون حاضر میشوند، گفت: به نظر میآید که سطح کیفی فیلمهای امسال قابل قبول باشد اما منتقدانی که به برنامههای سینمایی میآیند، حرفهایی میزنند که در چهارچوب نقد قرار نمیگیرد. به نظرم نقدهایی که درباره فیلمها میشود به سینما کمک نمیکند و شاید سینما را از چشم برخی از مردم بیندازد و تاثیرات منفی بر افرادی که تصمیمگیرنده در فرهنگ و سینما هستند، بگذارد.
حسین هاشمپور در یادداشتی، از نگاهی متفاوت به ارزیابی مسالهی موسوم به ورود پولهای مشکوک به حوزهی فعالیتهای فرهنگی هنری پرداخته و خود این بحث را هم به چالش کشده است.
آکادمی علوم و هنرهای سینمایی به صورت رسمی تائید کرد برای اولینبار در ۳۰ سال اخیر، مراسم اعطای جوایز این رویداد سینمایی بدون مجری برگزار میشود.
پنجشنبه ۱۸ بهمن ماه نمایش «تابستان» در یک سانس ویژه به صحنه خواهد رفت.
از جمله بازیگران نامآشنایی که در جشنواره تئاتر فجر روی صحنه میروند میتوان به فاطمه معتمدآریا، آتیلا پسیانی، رویا تیموریان، حسین پاکدل، مسعود کرامتی، بهناز جعفری و ... اشاره کرد.
پروژه مشترک تئاتری ایران و فرانسه با عنوان «فضاسازی» با حضور ۴ نمایشنامه نویس معاصر فرانسوی و خوانش آثارشان توسط کارگردانهای تئاتر ایران، برگزار می شود.
بازیگران نمایش «ملاقات» به کارگردانی پارسا پیروزفر معرفی شدند.
شورای مرکزی نظارت و ارزشیابی اداره کل هنرهای نمایشی شرایط اخذ مجوز نمایشنامههای خارجی را جهت اجرای عمومی در ۳ بند تصویب کرد.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت برگزاری سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر پیامی صادر کرد.
“طلا” فیلم تازه پرویز شهبازی گرچه خوشساخت است و اجرای نسبتا قابل قبولی دارد، ولی با سطح کیفی نفس عمیق، عیار ۱۴ و حتی دربند فاصله دارد و توقع از شهبازی را برآورده نمیکند. یک قصه معمولی که به نظر شتابزده نوشته شده و باگهای منطقی در فیلمنامه کم ندارد.
اگر «مالاریا» را یکی از ضعیف ترین فیلم های کارنامه پرویز شهبازی به شمار آوریم، «طلا» می تواند بازگشت نسبتاً قابل قبول این کارگردان به فیلم های بهترش تلقی شود اما به باور من فیلمنامه ی این اثر در قیاس با کارهای شاخص و درخشان شهبازی چون «نفس عمیق»، «عیار ۱۴» و حتی «دربند» سر و گردنی پایین تر قرار می گیرد.
من هنوز متأسفانه فیلم «مسخره باز» واپسین بازی به نمایش درآمده استاد علی نصیریان را ندیدهام ولی از آنها که دیدهاند، شنیدهام که بازی غیرمتعارفی از وی در این فیلم نقش بسته است و مگر جز این باید انتظار داشت؟ علی نصیریان است و کوهی از تجربه. هم روی صحنه و هم جلوی دوربین؛ یکی از استوانههای قرص و محکم تئاتر کلاسیک و سینمای ایران. در واقع آنها چندنفر بودند؛ نصیریان، انتظامی، مشایخی، فنیزاده و... که با ورودشان به سینما، در اواخر دهه 1340 با فیلم «گاو»، معیارهای بازیگری سینمای ایران را تغییر دادند و برای نخستین بار که نه، بهعنوان نخستین تجربه موفق، تماشاگر را با نوعی دیگر از بازیگری آشنا کردند.
فیلم سینمایی بنفشه آفریقایی دومین ساخته سینمایی مونا زندی حقیقی مثل فیلم اول این فیلمساز دارای فضای زنانه است و قهرمان فیلم شوکو زنی است که از میانسالی عبور کرده و در زندگی اش دچار چالشی میشود. فیلم بنفشه آفریقایی فیلمی است که مبتنی بر روابط بین سه شخصیت اصلی فیلم است و فیلمبرداری آن آبان ماه سال قبل در شهر آمل انجام شد. بنفشه آفریقایی یک درام عاشقانه جاندار بین یک زن کاراکتردار، مصمم و چند وجهی با مرد کمی منفعل، مردد و متزلزل است. فیلمی زیبا و اومانیستی که بشدت لحظات عاطفی جذابی برای مخاطب خلق میکند.
تصمیم ساخت انیمیشن «آخرین داستان» که امسال در بخش مسابقه سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور دارد 9 سال پیش گرفته شد. هدفگذاری اشکان رهگذر که پیش از این انیمیشنهای کوتاه «تو»، «کات» و «گربه قجری» و... را در کارنامه دارد، از همان ابتدا دقیق بود و تمام تلاشهایش معطوف به عینیت یافتن این اهداف؛ حتی اگر رسیدن به آن نزدیک به یک دهه طول بکشد. دعوت از ستارهها و بازیگران معتبری همچون لیلا حاتمی (شهرزاد)، حامد بهداد (ضحاک)، پرویز پرستویی (ارشیا و تهمورث)، اشکان خطیبی (آفریدون)، باران کوثری، اکبر زنجانپور، بیتا فرهی، تینا پاکروان، حسن پورشیرازی، شقایق فراهانی و... یکی از همین اهداف بود.
پنجمین روز جشنواره، نمایش فیلمهایی با موضوع خشونت خانگی، قتل ناموسی، عذاب وجدان، قصاص و بخشش یا اعدام بود:
رضا فرهمند مستندسازی است که مخاطب سینمای ایران او را با فیلم «زنانی با گوشوارههای باروتی» میشناسد؛ فیلمی که روایت یک روزنامه نگار در مواجهه با زنان قربانی داعش است و این قربانیان فجایع انسانیای که بر آنها گذشته را بازگو میکردند که در نهایت روح انسانیت را خراش میداد. فرهمند پس از مستند «زنانی با گوشوارههای باروتی» با مستند جدیدی سراغ کودکان سوری رفته که بعد از پایان جنگ و در ویرانهها و آوار خانههایی که یک روز آباد بود رؤیاهای خود را با «نتهای مسی یک رؤیا» جستوجو میکنند. مستند سینمایی «نتهای مسی یک رؤیا» به کارگردانی رضا فرهمند و تهیه کنندگی مرتضی شعبانی برای نمایش در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر آماده شده است.
محسن تنابنده گفت: سال خوبی از نظر کیفیت فیلم ها - و نه گیشه- در انتظار این دوره است.
مهناز افشار گفت: «سختی های تولید فیلم «قسم» برای اعضای گروه بسیار زیاد بود. یک انرژی ماورایی برای ساخت این فیلم من را همراهی کرد.»
نشست پرسش و پاسخ فیلم «پالتو شتری» با حضور مهدی علی میرزایی(کارگردان)، مجید شیخ انصاری(تهیه کننده)، سام درخشانی، لیندا کیانی، افسانه چهره آزاد، شاهرخ فروتنیان و بانیپال شومون (بازیگران)، مسعود امینی تیرانی (مدیر فیلمبرداری)، مسیح حدپور سراج (صدابردار) این فیلم و با اجرای منصور ضابطیان برگزار شد.