پایگاه خبری تئاتر: تندیس طباطبایی، مسئول تامین فیلمهای خارجی جشنواره درباره بخش «بینالملل» جشنواره امسال و آثاری که در این بخش حضور دارند گفت: در این بخش امسال چهار بخش اصلی داریم که از بخشهای رقابتی هستند و شامل فیلمهای بلند داستانی، فیلمهای بلند انیمیشن، فیلمهای کوتاه داستانی و فیلمهای کوتاه انیمیشن میشوند.
طباطبایی ادامه داد: در این بخشها ما سعی کردیم از همه قارهها فیلم داشته باشیم و در واقع به نوعی پنج قاره را درگیر کنیم. اما تمرکز اصلیمان کشورهای آسیایی و اروپایی بوده است. امسال همچنین به سینمای کشورهای اسکاندیناوی و نوردیک هم نگاه خاصی شده است، دلیل این توجه نیز متناسب بودن فرهنگ و نگاه آنها نسبت به دنیای کودک و سینمای ماست.
او با اشاره به استقبال کشورها درباره تعداد آثار شرکتکننده در بخشهای مختلف بخش «بینالملل» بیان کرد: ما برای کشورهای شرکتکننده فراخوان فرستادیم اما خیلی از فیلمها را خودمان انتخاب کردیم، در واقع با توجه به مقررات و نگاهی که مدنظر ما بود و همچنین تمرکزی که روی کشورها داشتیم آثار را انتخاب کردیم. استقبال در این بخش بسیار خوب بوده و امسال تنوع در بخش «بینالملل» زیاد است. در بخش بلند داستانی ۱۲ فیلم، بلند انیمیشن ١٠ فیلم، کوتاه داستانی ٩ فیلم و کوتاه انیمیشن نیز ۱۱ اثر شرکت کردند.
مسئول تامین فیلمهای خارجی جشنواره در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: نکته مهم دیگر که امسال در بخش «بینالملل» حائز اهمیت بود، توجه به آثار تولید مشترک بین کشورهای آسیایی و اروپایی است. همچنین امسال به غیر از بخشهای بلند و رقابتی، بخشهای جنبی مختلفی نیز در بخش «بینالملل» جشنواره داریم. بخش مهمی که به نظر ما برای مخاطب نیز جذاب است مرور فیلمهای دانمارکی است. در این بخش هشت فیلم که شامل فیلمهای بلند و انیمیشن و داستانی میشود مرور میشوند. علاوه بر مرور سینمای دانمارک، سعی کردیم نگاهی به سینمای کشورهای همسایه نیز داشته باشیم، به همین منظور بخش جنبی «طلوع تفلیس» را از کشور گرجستان داریم. همچنین مرور فیلمهای تاتارستان از دیگر بخشهای جنبی بخش «بینالملل» جشنواره سی و دوم است.
طباطبایی ادامه داد: اتفاق دیگری که در جشنواره امسال افتاده نمایش فیلمهای منتخب جشنواره انسی فرانسه است که یک جشنواره بینالمللی و معروف در این کشور به حساب میآید. این جشنواره مختص انیمیشن است و ما ۱۰ اثر از آن داریم که در بخش جنبی آنها را نمایش خواهیم داد.
او با اشاره به رویکرد آموزشی در بخش «بینالملل» جشنواره اظهار کرد: امسال ما بخش کارگاههای آموزشی را هم داریم که در آن دو فیلم به نمایش درمیآید و با نمایش این دو فیلم به بچهها نکاتی آموزش داده میشود. نکته مهم دیگری که در جشنواره امسال مورد توجه است، نمایش جهانی یک اثر در سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان است، یکی از فیلمهای امسال که در بخش رقابتی حضور دارد، اولین نمایش جهانیاش را در ایران تجربه خواهد کرد و نام این فیلم متعاقبا اعلام خواهد شد.
او در پایان ضمن بیان اهمیت و توجه به آثار تولید مشترک در جشنواره امسال یادآور شد: ما سعی کردیم در بخش «بینالملل» جشنواره امسال تنوع زیادی ایجاد کنیم و علاوه بر فیلمهای آسیایی، فیلمهای اروپایی و تولید مشترک نیز داشته باشیم. به همین دلیل چندین فیلم تولید مشترک بین کشورهای آسیایی آمریکایی و اروپایی داریم. فیلمها تولید مشترک بین چین و آمریکا، چین و کانادا و سایر کشورهاست.