پایگاه خبری تئاتر: همه چیز از ناامیدی هنرجویان و دانشجویان تئاتر آغاز شد،محمد یعقوبی، هنرمند و مدرس تئاتر در هر کلاس و کارگاه آموزشی که حاضر میشد، شاهد نگرانی هنرجویانش بود.
او تصمیم گرفت در هنرجویانش انگیزهای ایجاد کند و این چنین بود که به آنها پیشنهاد کرد تا براساس نمایشنامه «رقص کاغذ پارهها» که نوشته خود یعقوبی است، نمایشنامههای کوتاهی بنویسند.
نمایشنامه «رقص کاغذ پارهها» در بردارنده چندین نمایشنامه کوتاه است که همه آنها در اتاق هتلی در بندر انزلی اتفاق میافتد، این نمایشنامه پیش از این بارها و بارها توسط دانشجویان و هنرجویان جوان تئاتر اجرا شده است.
پیشنهاد محمد یعقوبی موثر افتاد و حدود 30 نمایشنامه کوتاه نوشته شد. هنرجویان نمایشنامهنویسی، کارگردانی و بازیگری آموزشگاه سمندریان درگیر این پروژه شدند و پس از پشت سرگذاشتن مراحل تمرین بازبینی زیرنظر محمد یعقوبی در فرهنگسرای نیاوران به صحنه رفتهاند.
مهدی بروشه یکی از هنرجویان آموزشگاه سمندریان و مسئول هماهنگی این گروه درباره شکل گیری این پروژه به ایسنا گفت: آخرین ترمی بود که آقای یعقوبی در آموزشگاه استاد سمندریان تدریس داشت، آن دوره به نام زندهیاد رقیه چهرهآزاد نامگذاری شده بود. (چون هر دوره در آموزشگاه سمندریان به نام یکی از بزرگان تئاتر و سینما نامگذاری میشود.)
او ادامه داد: با پیشنهاد آقای یعقوبی 30 نمایشنامه کوتاه نوشته شد که داستان همه آنها در اتاق 25 هتلی کوچک در بندر انزلی اتفاق میافتاد.
بازبینی این نمایشها از مهر گذشته آغاز شد، 40 گروه در بازبینیها شرکت کردند. اشکان خیلنژاد، یوسف باپیری، جابر رمضانی و مرتضی میرمنتظمی به عنوان چهار دانش آموخته جوان تئاتر و محمد قدس به عنوان مدیر تولید تئاتر، داوران ثابت این بازبینیها بودند و در نهایت 4 جلسه نهایی بازبینی با حضور خود یعقوبی برگزار شد.
پس از پشت سرگذاشتن تمام این مراحل، 17 نمایش کوتاه انتخاب شدند که شبهای مختلف در تالار گوشه فرهنگسرای نیاوران اجرا دارند.
این نمایشها از 21 خرداد تا 27 تیر هر شب ساعت 20 به صحنه میروند.
بروشه با اظهار خرسندی از استقبال تماشاگران از این پروژه اضافه کرد: نگران بودیم تب جام جهانی فوتبال میزان استقبال تماشاگران تاثیر بگذارد اما خوشبختانه در سه اجرای اول، سالن پر بود.
این هنرجوی تئاتر در ارزیابی تماشاگران تئاتر در فرهنگسرای نیاوران گفت: این نمایش کار اول اعضای گروه است به همین دلیل وقتی کار را شروع کردیم تصورمان این بود که بیشتر خانواده و دوستان بچهها تماشاگر ما باشند، اما در همین چند اجرا که پشت سر گذاشتیم، شواهد نشان میدهد اقشار مختلفی به دیدن نمایش ما آمدهاند. البته هیچ اشکالی هم ندارد اگر فرض بر این بگیریم، تماشاگران ما برای سرگرمی و تفریح به تئاتر آمدهاند و بعد در مراحل بعدی میتوانیم تماشاگرانمان را ارتقا بدهیم و مخاطبان تازهتری پیدا کنیم.
بروشه با قدردانی از محمد یعقوبی برای هدایت این پروژه، ادامه داد: آقای یعقوبی با این کار از اعتبار خودش هزینه کرد. این نمایش به نام او روی صحنه رفت. او توانست سه حلقه نمایشنامهنویس، کارگردان و بازیگر جوان تئاتر را به هم پیوند بزند و این خیلی ارزشمند است.
پروژه 25 یک نمایش اپیزودیک است که در مدت زمان حدود دو ساعت اجرا می شود.
هم بروشه و هم یعقوبی معتقدند اپیزودیک بودن این نمایش باعث شده تماشاگران خسته نشوند.
هنرجویان آموزشگاه استاد سمندریان تصمیم دارند اجرای این پروژه را در دیگر سالنهای تئاتر ادامه بدهند.