فیلم هندی «خیرش، غرش، آتش» که برای تنوع در اکران و رونق دادن به سینماها در چند شهر روی پرده رفته، در دو روز ابتدایی نمایش خود تنها حدود ۱۱۰۰ تماشاگر داشت و شاید با شناور شدن قیمت بلیت سینماها بتواند خیلی زودتر به تعداد مخاطبان فیلم‌های خارجی پرفروش اکران شده در سال قبل برسد.

چارسو پرس: افت مخاطب و رکود در سینما اگرچه به طور مقطعی با اکران بعضی فیلم‌ها به طور نسبی بهبود پیدا کرده اما همچنان مسئله‌ای است که به دغدغه و نگرانی جدی این روزهای سینما بدل شده و در همین راستا اخیرا شورای راهبردی اکران تصمیم گرفته به طور موقت برای سه ماه اجازه‌ی فروش بلیت با قیمت شناور را به سینماها بدهد.

بجز ارائه بلیت با قیمت‌ کمتر، راهکار دیگری که همواره از سوی اهالی سینما و سینماداران بر آن تاکید شده نمایش فیلم‌های جذاب و مخاطب‌پسند بوده تا سبب آشتی دوباره مردم با سینما شود. در این مورد برخی پخش‌کننده‌ها و سینماداران سراغ اکران فیلم‌های خارجی رفتند که اتفاقا برخی از آن‌ها تماشاگر زیادی هم داشت.

به همین بهانه از نهم شهریور ماه یک فیلم هندی محصول سال ۲۰۲۱ با نام «خیزش غرش آتش» به چرخه اکران سینماها اضافه شد که تا پایان پنجشنبه شب (دهم شهریور) با ۱۱۴۰ نفر مخاطب ۴۸ میلیون تومان عایدش شد.

اگرچه این فیلم‌های خارجی پس از ممیزی مجوز نمایش می‌گیرند با این حال در یکی دو سال گذشته اکران تعدادی فیلم خارجی در سینماها با استقبال نسبتا خوب مردم مواجه شده بود تا جایی که فیلم «احضار۳» در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۴۸ هزار بلیت با رقم حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان فروخت.

اما در میان فیلم‌های ایرانی روی پرده که اکرانشان از تابستان آغاز شده، «تی تی» به کارگردانی آیدا پناهنده در صدر جذب مخاطب قرار دارد و تا پایان دهم شهریور ماه بیش از ۵۰۰ هزار بلیت فروخته و به فروش ۱۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسیده است.

بعد از آن فیلم «دوزیست» به کارگردانی برزو نیک‌نژاد بیشترین تعداد مخاطب را جذب کرده که با حدود ۲۸۸ هزار بلیت نزدیک به ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان فروش داشته است.

همچنین «ابلق» به کارگردانی نرگس آبیار که از اواخر مرداد روی پرده رفته تا کنون ۲۴۱ هزار نفر تماشاگر داشته و بیش از هشت میلیارد تومان هم فروش داشته است.

از دیگر فیلم‌های اکران شده‌ی جدید باید از «شب طلایی» به کارگردانی یوسف حاتمی‌کیا نام برد که از ۲۰ مرداد تا ۱۰ شهریور که فقط حدود ۶۷۰۰ تماشاگر با رقم فروش ۲۰۸ میلیون تومان را در سامانه‌ اکران ثبت کرده است.

کمدی «کوزوو» ساخته میثم هاشمی‌طبا نیز در همین تاریخ مشابه با بیش از ۲۷هزار و ۷۰۰ نفر تماشاگر به رقم فروش هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است.

فیلم «برای مرجان» به کارگردانی حمید زرگرنژاد هم از اواخر مردادماه تا کنون تنها ۲۴۴۰ تماشاگر داشته و نزدیک ۸۵ میلیون تومان فروش داشته است.

«رویای سهراب» به کارگردانی علی قوی‌تن در همین مدت با ۱۲۳۰ تماشاگر به فروش ۴۳ میلیون تومانی رسیده است. 

دیگر فیلم تابستانی امسال «بانک‌زده‌ها» با بازی زنده‌یاد علی انصاریان است که در مدت حدود یک هفته اکران با فروش حدود ۳۳۰۰ بلیت، ۱۲۵ میلیون تومان در گیشه کسب کرده است.

همچنین فیلم «پیتوک» به کارگردانی مجید صالحی از نیمه تیرماه تا به امروز بیش از ۷ هزار بلیت فروخته و ۲۳۰ میلیون تومان هم فروش داشته است.

«زالاوا»، «طلاخون» و فیلم کودک «بازیوو» هم از دیگر فیلم‌های اکران تابستانی هستند که هر کدام به ترتیب یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون، یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون و دو میلیارد تومان فروش داشته‌اند.

در میان این فیلم‌ها یک انیمیشن هم به نام «پسر دلفینی» از ابتدای شهریور روی پرده رفته که در مدت یک هفته با جذب حدود ۱۱ هزار نفر تماشاگر، ۴۲۲ میلیون تومان بلیت فروخته است.

 با توجه به آنکه به روزهای پایانی تابستان نزدیک می‌شویم و از پاییز فیلم‌های جدیدی راهی پرده سینما خواهند شد، شورای راهبردی اکران و شورای صنفی نمایش طبق آنچه پیش‌تر اعلام شده در صدد هستند راهکارهایی را برای بهبود وضعیت گیشه سینماها بویژه در آستانه شروع مسابقات جام جهانی فوتبال در نیمه‌ی پاییز در نظر بگیرند که تاکنون فقط مجوز شناور شدن قیمت بلیت را صادر کرده‌اند و قرار است جزئیات این مسئله هفته آینده در جلسه شورای صنفی نمایش مشخص شود.


منبع: خبرگزاری ایسنا