چارسو پرس: هال بری، پایال کاپادیا، آلبا رورواکر، لیلا سلیمانی، دیودو حمادی، هونگ سانگسو، کارلوس ریگاداس و جرمی استرانگ به عنوان اعضای هیئت داوران بخش مسابقه اصلی هفتاد و هشتمین دوره جشنواره فیلم کن معرفی شدند. این رویداد معتبر از تاریخ ۱۳ تا ۲۴ مه ۲۰۲۵ (۲۳ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۴) در فرانسه برگزار خواهد شد.
این گروه داوری به ریاست پیشتر اعلامشدهی ژولیت بینوش، بازیگر برجسته فرانسوی، فعالیت خواهند کرد. آنان مسئول انتخاب برنده نخل طلایی از میان ۲۱ فیلم حاضر در بخش رقابتی جشنواره خواهند بود. همچنین، جوایز مهم دیگری چون جایزه بزرگ هیئت داوران، جایزه ویژه هیئت داوران، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر مرد نیز توسط این ترکیب هیئت داوران اهدا خواهد شد.
معرفی کوتاه اعضای جدید هیئت داوران جشنواره کن ۲۰۲۵:
هال بری (بازیگر و فیلمساز آمریکایی): نخستین زن آفریقایی-آمریکایی برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر زن برای بازی در فیلم «توپ هیولا» به کارگردانی مارک فورستر در سال ۲۰۰۲.
پایال کاپادیا (کارگردان هندی): یکی از برجستهترین فیلمسازان مستقل آسیا که در سالهای اخیر جوایز متعددی از جشنوارههای معتبر جهانی دریافت کرده است.
آلبا رورواکر (بازیگر ایتالیایی): یکی از چهرههای شناختهشدهی سینمای هنری اروپا، با همکاریهای تحسینشده در فیلمهای آلیچه رورواکر و مارکو بلوکیو.
لیلا سلیمانی (نویسنده فرانسوی-مراکشی): برنده جایزه گنکور و یکی از مهمترین نویسندگان معاصر فرانسه، با نگاهی دقیق به مسائل اجتماعی و فرهنگی.
دیودو حمادی (مستندساز کنگویی): صدای نو و تاثیرگذار سینمای آفریقا، با آثار مستند مهمی درباره بحرانهای اجتماعی و انسانی.
هونگ سانگسو (کارگردان کرهای): یکی از نامهای تثبیتشده سینمای هنری جهان با سبک منحصربهفردی در روایتهای مینیمالیستی و انسانی.
کارلوس ریگاداس (کارگردان مکزیکی): خالق آثار شاعرانه و تجربی که بارها در جشنوارههای بینالمللی تحسین شده است.
جرمی استرانگ (بازیگر آمریکایی): بازیگر تحسینشده سریال «وراثت» (Succession) و یکی از چهرههای برجستهی بازیگری معاصر آمریکا.
ترکیب متنوع و جهانی هیئت داوران جشنواره کن ۲۰۲۵ نویدبخش رویکردی چندصدایی و هنری به آثار رقابتی امسال است. حضور چهرههایی از سینمای آمریکا، اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین، با پشتوانههایی از بازیگری، کارگردانی و نویسندگی، کیفیت و اهمیت ویژهای به روند داوری این دوره بخشیده است.
بیشتر بخوانید: اخبار و مطالب سینمای جهان
مروری بر کارنامه هونگ سانگسو، کارلوس ریگاداس و جرمی استرانگ؛ دیگر اعضای هیئت داوران کن ۲۰۲۵
هال بری در طول حرفهی خود با موفقیت میان فیلمهای پرفروش و تولیدات مستقل حرکت کرده است. از جمله آثار برجستهی او میتوان به تب جنگل (۱۹۹۱)، دوروتی دندریج (۱۹۹۹)، مردان ایکس (۱۹۹۹)، شمشیرباز (۲۰۰۲)، روز دیگر بمیر (۲۰۰۳)، گوتیکا (۲۰۰۳)، فرانکی و آلیس (۲۰۱۱)، اطلس ابر (۲۰۱۲)، کینگزمن: دایره طلایی (۲۰۱۷) و جان ویک: پارابلوم (۲۰۱۹) اشاره کرد.
او در سال ۲۰۲۰ اولین فیلم خود با عنوان کبود (Bruised) را کارگردانی کرد. بری که در زمینه تهیهکنندگی نیز فعال است، برخی از آثاری که در آنها ایفای نقش میکند را نیز تهیه میکند که از جمله جدیدترین آنها میتوان به فیلم هرگز رها نکن (Never Let Go) به کارگردانی الکساندر آژا (۲۰۲۴) اشاره کرد.
پایال کاپادیا، کارگردان و فیلمنامهنویس هندی، سال گذشته برای اولین فیلم بلند خود با عنوان همه آنچه در روشنایی تصور میکنیم (All We Imagine As Light) موفق به کسب جایزه بزرگ جشنواره کن شد. این فیلم که نگاهی شاعرانه به دوستی در بمبئی دارد، طی اقامت کاپادیا در رزیدنسی لا سینهفونداسیون جشنواره کن در سال ۲۰۱۹ توسعه یافت. با این اثر، سینمای هند پس از ۳۰ سال بار دیگر به بخش مسابقه کن بازگشت.
آلبا رورواکر، بازیگر ایتالیایی، چهرهای آشنا در جشنواره کن به شمار میآید. از آثار شاخص او میتوان به همکاری با لوکا گوادانینو در فیلم من عشق هستم (I Am Love)، ساوریو کوستانزو در تنهایی اعداد اول (The Solitude of Prime Numbers)، مارکو بلوکیو در زیبایی خفته (Dormant Beauty) و لورا بیسپوری در دوشیزه سوگند خورده (Sworn Virgin) اشاره کرد.
ونگ سانگسو، کارگردان و فیلمنامهنویس اهل کره جنوبی، یکی از چهرههای ثابت جشنواره کن به شمار میآید. او تاکنون چهار بار با فیلمهای زن آیندهی مرد است (2004)، داستانی از سینما (2005)، در کشوری دیگر (2012) و روز بعد (2017) در بخش مسابقه اصلی حضور داشته است. همچنین چهار فیلم دیگر از او شامل قدرت استان کانگوون (1998)، دوشیزهای که مردان مجرد او را عریان کردند (2000)، هاهاها (2010) که جایزه بخش نوعی نگاه را برایش به ارمغان آورد و روزی که او رسید (2011) در بخش نوعی نگاه به نمایش درآمدهاند.
کارلوس ریگاداس، کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکننده مکزیکی، با اولین فیلم خود ژاپن (Japón) موفق به دریافت جایزه ویژه دوربین طلایی (Caméra d'Or Special Mention) شد. او با دومین اثر خود نبرد در بهشت (Battle in Heaven) وارد بخش مسابقه اصلی جشنواره کن شد و در سال ۲۰۰۷ با فیلم نور خاموش (Silent Light) به جشنواره بازگشت و جایزه هیئت داوران را (به طور مشترک) دریافت کرد. ریگاداس در سال ۲۰۱۲ نیز با فیلم پس از تاریکی، نور (Post Tenebras Lux) جایزه بهترین کارگردانی را از جشنواره کن دریافت کرد.
جرمی استرانگ، بازیگر آمریکایی، سال گذشته با ایفای نقش روی کوهن در فیلم شاگرد (The Apprentice) در جشنواره کن حضور یافت؛ فیلمی که برای او نامزدی اسکار، گلدن گلوب و بفتا را به همراه داشت. در همان سال، استرانگ با نمایش دشمن مردم (An Enemy of the People) به صحنه برادوی بازگشت و برای بازی در آن موفق به دریافت جایزه تونی بهترین بازیگر نقش اول در یک نمایش شد.
از جمله آثار سینمایی پیشین او میتوان به بازی در فیلمهای محاکمه شیکاگو ۷ (The Trial of the Chicago 7) ساخته آرون سورکین، رکود بزرگ (The Big Short) به کارگردانی آدام مککی، زمان آرماگدون (Armageddon Time) اثر جیمز گری، سی دقیقه پس از نیمهشب (Zero Dark Thirty) ساخته کاترین بیگلو و لینکلن (Lincoln) به کارگردانی استیون اسپیلبرگ اشاره کرد.
سترانگ با بازی تحسینشده در نقش کندال روی در سریال پرطرفدار وراثت (Succession) موفق به دریافت جوایز امی، گلدن گلوب و منتقدان شد. در سال ۲۰۲۵، او در فیلم رهایم کن از ناکجاآباد (Deliver Me From Nowhere)، زندگینامهی بروس اسپرینگستین به کارگردانی اسکات کوپر، نقشآفرینی خواهد کرد.