در حالی که از چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه فیلم‌های تازه‌ای روی پرده سینماها می‌روند، هنوز ترکیب نهایی شورای صنفی نمایش مشخص نیست و نظام‌نامه جدید اکران نیز در دست بازبینی است. روح‌الله حسینی، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، در گفت‌وگویی درباره وضعیت فعلی اکران، ترکیب شورای جدید و برخی فیلم‌های حساس توضیحاتی ارائه کرده است.

چارسو پرس: اکران تعدادی فیلم‌ جدید از چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت‌ماه در سینماها آغاز می‌شود. این در حالی است که برنامه زمان‌بندی نوبت دوم اکران به عنوان مصوبه شورای صنفی نمایش به صورت رسمی در رسانه‌ها منتشر نشده و فعالیت این دوره شورا نیز به پایان رسیده است.

شورای صنفی نمایش در آستانه بازآفرینی

بر این اساس، وضعیت شورای صنفی نمایش و مکاتباتی که برای افزایش تعداد نمایندگان برخی صنوف همچون تهیه‌کنندگان شنیده می‌شود، موضوع گفت‌وگویی با روح‌الله حسینی (معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی) شد و او علاوه بر توضیح در این زمینه به سوال‌های دیگری درباره اکران پاسخ داد.


حسینی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: مدت زمان فعالیت اعضای قبلی شورای صنفی نمایش تمام شده و صنوف (کارگردانان، تهیه‌کنندگان، سینماداران و پخش‌کنندگان) باید نماینده‌های جدید خود را معرفی کنند تا برای آن‌ها حکم صادر شود. در این خصوص نامه‌ای را به خانه سینما فرستادیم و آن‌ها در حال تجمیع اسامی از چهار صنف مربوط هستند. پیگیری می‌کنم که همین هفته اسامی نماینده‌ها مشخص شود تا از هفته آینده شورای صنفی نمایش جلسات خود را از سر بگیرد.


او افزود: همچنین قرار است نظام‌نامه اکران مطابق با شرایط روز بازبینی و اصلاح شود که در آن تغییراتی به نفع سینما خواهیم داشت.

آغاز اکران بدون اعلام رسمی؛ وظیفه بر دوش شورای قبلی

وی درباره فیلم‌هایی که قرار است از چهارشنبه اکران شوند ولی تعداد دقیق آن‌ها مشخص نیست و برخی یا از طریق سامانه‌های فروش بلیت معرفی شده‌اند یا از طریق روابط عمومی فیلم‌ها، توضیح داد: شورای قبلی، آرایش فیلم‌ها را برای اکران‌ در این تاریخ چیده و مصوب کرده‌ و این‌طور نبوده که سازمان سینمایی این چینش را انجام داده باشد. بنابراین ترکیب فیلم‌هایی که به اکران خواهند رسید، تصمیم شورای صنفی نمایش بوده که تعداد آن‌ها هم تقریباً مشابه اکران نوروز است؛ بعضی از همین چهارشنبه و برخی دیگر (همانند فیلم‌های نوروزی) با کمی فاصله روی پرده سینما می‌روند.


به گفته وی فیلم‌هایی همچون «خانه ارواح»، «صددام»، «زیبا صدایم کن»، «بازی را بکش»، «اسفند»، «سلام علیکم حاج آقا»... در بسته اکران جدید قرار دارند که تعدادی این هفته و تعدادی در هفته‌های بعد اکران خواهند شد.

«پیرپسر» و انتظار برای آیین‌نامه جدید رده‌بندی سنی

حسینی در پاسخ به اینکه آیا فیلم «پیرپسر» هم که گفته شده در بهار به سینما می‌آید، در همین مدت اکران می‌شود، گفت: برای این فیلم ابتدا باید آیین‌نامه رده‌بندی سنی نهایی و ابلاغ شود. البته در گذشته هم چنین آیین‌نامه‌ای وجود داشت ولی باید در دوره جدید بازنگری و ابلاغ شود تا بعد بنا بر آن فیلم‌هایی شبیه «پیرپسر» اکران شوند. من امیدوارم در همین فصل بهار آیین‌نامه نهایی شود تا فیلم‌ «پیرپسر» که مشکلی هم برای نمایش ندارد، امکان اکران پیدا کند.

بازنگری در ساختار شورا؛ بدون بازگشت به گذشته

او در پاسخ به اینکه آیا این آیین‌نامه در واقع احیای همان شورای قدیمی است که اعضای زیادی را از حوزه‌های شغلی مختلف دربرمی‌گرفت؟ گفت: خیر، قرار نیست همان شورا احیا شود. فعلا با رئیس سازمان سینمایی در حال بررسی هستیم که این شورا به چه شکل تنظیم و کار را پیش ببرد. البته حتماً از حوزه‌های تخصصی مثل جامعه‌شناسی، روانشناسی و علوم سیاسی بهره خواهیم گرفت تا آیین‌نامه تنظیم شود و وقتی نهایی شد آن را منتشر می‌کنیم.


بیشتر بخوانید: مطالب و اخبار سینمای ایران


افزایش نماینده‌ها و شبهه دخالت دولت؛ پاسخ سازمان سینمایی

معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در بخشی دیگر درباره اینکه شنیده شده سازمان سینمایی از صنوف عضو شورای صنفی خواسته تا حتماً نماینده‌های جدید معرفی کنند و همچنین در نامه‌ای عنوان شده که تهیه‌کنندگان دو نماینده معرفی کنند، بیان کرد: در نظام‌نامه اکران با صراحت اعلام شده که بعد از دو دوره، صنوف نمی‌توانند یک نماینده را برای سومین بار معرفی کنند. البته بعضی از صنوف از جمله سینماداران نکاتی در این زمینه دارند که آن‌ها را می‌شنویم و ممکن است یک عضو قدیمی بر اساس گفت‌وگوهایی که صورت می‌گیرد، باز هم در شورا فعالیت کند چون قرار نیست همه چیز محکم و سخت باشد و ما حتما صلاح سینما را در نظر می‌گیریم.


او درباره اینکه برخی مکاتبات سازمان سینمایی با صنوف به نوعی دخالت دولت در امر صنفی تعبیر می‌شود، گفت: نظام‌نامه اکران را همیشه رئیس سازمان سینما امضا و ابلاغ می‌کرده است. مثل گذشته در تنظیم نهایی از نظر اعضای صنوف استفاده خواهیم کرد، ضمن اینکه افزایش نماینده تهیه‌کنندگان به دو نفر، درخواست خود صنف بود که در حال مذاکره بر سر آن هستیم.

چشم‌انداز مثبت اکران تابستانی و مناسبت‌محور

حسینی در پایان درباره اینکه بر اساس تولیدات سینما و فیلم‌هایی که آماده اکران هستند، شرایط اکران را در ماه‌های آینده چطور پیش‌بینی می‌کند؟ گفت: با توجه به تولیداتی که در دست اقدام است و مجوزهایی که صادر شده، به اکران ماه‌های آینده خوشبینم و پیش‌بینی روشن و مثبتی دارم. البته با توجه به وضعیت اقتصادی کشور ممکن است تولیدات در زمان‌های مختلفی رخ دهد. به همین دلیل نمی‌توان گفت که مثلاً در تابستان و پاییز چه فیلم‌هایی خواهیم داشت، اما این نکته مشخص است که حجم تولیدات بالایی داریم و به لحاظ تنوع ژانر و موضوع هم دست ما پر است. به همین دلیل بیشتر برای نمایش باید تنظیم‌گری کنیم؛ از جمله اینکه در ماه‌های محرم و صفر که همزمان با فصل تابستان است، پیش‌بینی‌هایی را در نظام‌نامه درنظر می‌گیریم تا در مناسبت‌ها متناسب با شرایط فیلم‌ها اکران شوند.


منبع: ایسنا