چارسو پرس: سجاد پرهیزکاری، کارگردان مستند «درس انار» درباره موضوع این اثر گفت: این مستند درباره پسری ۳۰ ساله است که دچار فلج مغزی و معلول حرکتی است و امرارمعاش او از این طریق بوده است که در آموزش عالی به جای دیگران امتحان میداده است. هرچند که در حال حاضر دیگر این کار را انجام نمیدهد و در فیلم هم میگوید که از این کار پشیمان است.
دوستی ۱۰ ساله با سوژه؛ شناخت عمیق و دغدغه کشف حقیقت
وی ادامه داد: سوژه مستند «درس انار» از دوستان قدیمی من است و حدود ۱۰ سالی میشود که با هم دوست هستیم و از قبل هم یک شناخت عمیقی از خود و زندگیش داشتم. ما واقعا به دنبال کشف حقیقت از زندگی میثم بودیم و در ابتدا قرار بود کار کوتاهتر از این باشد ولی درنهایت به این نتیجه رسیدیم که در یک بازه زمانی ۳۰ دقیقهای برشی از زندگی او را نشان بدهیم.
بیشتر بخوانید: مطالب بیشتر سینمای مستند
مستندی برای تلویزیون و سینما که هنوز مجال نمایش نیافته
پرهیزکاری افزود: ما دوست داشتیم بتوانیم این مستند را در جشنواره «سینماحقیقت» و تلویزیونی مستند نشان بدهیم و هرچند مجوز وزارت ارشاد را هم دارد ولی گفتند شاید برای سوژه و خود مستند خطرناک و آسیب زننده باشد. با این وجود به امید خدا قرار است اولین نمایش آن در هفتادویکمین جشنواره منطقهای سینمای جوان تبریز-سهند باشد.
واکنشهای احساسی مخاطبان؛ از خنده تا همذاتپنداری
وی توضیح داد: تا الان که چند نفر مستند «درس انار» را دیدهاند، واکنشهای خوبی گرفتهایم. لحظاتی در این مستند وجود دارد که میتوانند با آن بخندند و لحظاتی غمگین میشوند و همذاتپنداری میکنند. از طرفی هم این مستند برای ما به شکلی بود که دوست داشتیم خیلی ساده به آن نگاه کنیم و تا جایی که میتوانیم و سوژه اجازه میدهد، به همه زوایای زندگی میثم بپردازیم. به نظرم دیدن این مستند که نیم ساعت زمان دارد، برای هر کسی که به تماشایش بنشیند، بُعد انگیزشی خواهد داشت.
پروژهای جدید با موضوع آزادسازی خرمشهر
سجاد پرهیزکاری در پایان درباره کارهای دیگر خود گفت: در حال حاضر مشغول پژوهش یک طرح جدید هستم که به موضوع آزادسازی خرمشهر میپردازد و امیدوار هستم بتوانم این کار را به بهترین شکل ممکن به سرانجام برسانم.
عوامل تولید مستند «درس انار»
منبع: برنا