پایگاه خبری تئاتر: در نشست پنجمین جشنوارهی تئاتر شهر که روز دوشنبه - ۱۵ شهریورماه - در سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران برگزار شد، شهرام کرمی با بیان اینکه این جشنواره در هشت بخش مختلف با شعار «تهران؛ تکریم زندگی» فراخوان خود را منتشر کرد، گفت: در این دوره با استقبال خوبی مواجه بودیم و ۱۳۵۵ گروه نمایشی در بخشهای مختلف جشنواره متقاضی بودند که در نهایت ۷۰ گروه در ۱۳ مرکز، ۱۹۷ اثر را به صحنه خواهند برد.
«کرمی» با بیان اینکه علاوهبر هشت بخش اصلی، دو بخش ویژه تئاتر توانیابان و بخش نمایشنامهخوانی به جشنواره اضافه شده است، افزود: در بخش نمایشنامهخوانی در راستای توجه به نمایشنامهنویسی، آثار استاد اسماعیل خلج خوانش خواهد شد. در کنار آن برگزاری مدرسهی تئاتر با حضور استادان شناخته شدهی این عرصه از برنامههای مهم ماست که بطور جدی پیگیری میشود. بخش مسابقهی عکاسی نیز با رویکردی متفاوت با عنوان «رالی عکاسی» در این دورهی جشنواره نیز برگزار خواهد شد و آثار برگزیدهی عکاسان دورهی قبل هم امسال در قالب یک کتاب منتشر میشود. در بخش تقدیرها نیز از بزرگانی در رشد تئاتر تأثیرگذار بودهاند قدردانی میکنیم که امسال از اکبر زنجانپور و مریم معترف به عنوان دو بازیگر، کارگردان و استاد تئاتر، در مراسم اختتامیه قدردانی میشود.
او درباره رویکردهای این جشنواره نیز توضیح داد: در حال حاضر رویکرد ما توجه به گروههای جوان است، اما از سال آینده با اضافه شدن ۱۴ سالن نمایش حرفهای، جشنواره متحول خواهد شد و وارد فاز حرفهایتری میشویم. تاکنون در سالنهای چند منظوره و فرهنگسراها، امکان فعالیت جدی حرفهای نداشتیم اما از سال آینده رویکرد ما توجه به تئاتر حرفهای در کنار توجه به گروههای جوان خواهد بود.
این هنرمند و مدیر تئاتری دربارهی شعار این جشنواره نیز توضیح داد: همهی آثار جشنواره رویکرد زندگی شهری و تکریم زندگی دارند.سعی کردیم آثاری تولید شود که در مفاهیم خانواده و زندگی شهری مؤثر باشند و بخش عمده ی شعار ما در مضمون این آثار و بعد در اجرای آنها برای شهروندان متبلور خواهد شد.
کرمی با بیان اینکه این جشنواره از ۲۲ شهریور فعالیت خود را آغاز خواهد کرد، گفت: مراسم اختتامیه ۳۰ شهریور با حضور شهردار تهران در سالن اصلی «پردیس تئاتر تهران» برگزار میشود که مقدمهای برای آغاز فعالیت غیررسمی این مرکز خواهد بود. ما در یک سال گذشته پیگیر حل مشکلات این مرکز بودیم تا مشکلات زیرساختی مانند سازه، ساختمان و امتیازات آب و برق و گاز آن به عنوان نیازهای اساسی مرکز رفع شود که مجموعه بتواند فعالیت خود را آغاز کند.
او که سرپرستی دو مرکز تئاتر خاوران و صبا را بر عهده دارد، با بیان اینکه نمیخواستیم این مجموعهها را فاز به فاز راهاندازی کنیم، اظهار کرد: به عنوان یک مجموعهی تئاتری، بسیار مهم است که این مراکز شروع خوبی داشته باشند و خوب معرفی شوند تا هنرمندان هم از آن استقبال کنند. بنابراین با وجود اینکه چندبار خبر افتتاح غیررسمی پردیس تئاتر تهران در محلهی خاوران، منتشر شده است، مبنای ما حل مشکلات و بعد از آن افتتاح این مرکز بود. خوشبختانه هفتهی پیش امتیاز گاز و آب مجموعه فراهم شد و برای امتیاز برق آن هم تفاهم خوبی با اداره برق شده که قرار است در یکی دو ماه آینده، نیاز برق مجموعه هم مرتفع شود.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران، درخصوص زمان آغاز به کار رسمی این مرکز تئاتری اظهار کرد: از مهرماه بطور غیررسمی در پردیس تئاتر تهران مستقر خواهیم شد و امیدواریم در دههی فجر آن را رسماً افتتاح کنیم. میتوانستیم جشنواره را در همین سالنها برگزار کنیم اما چون این مکان شناخته شده نیست، ممکن بود برای جذب مخاطب مشکل پیدا کنیم.
شهرام کرمی همچنین در رابطه با موقعیت جغرافیایی پردیس تئاتر تهران نیز اظهار کرد: انتقادی که به این پردیس وجود دارد مکان ایجاد آن است که شاید به دلیل ضعف امکانات حمل و نقل شهری، برای شهروندان همیشه مسیرهای نزدیک اولویت دارد. اما الان در شرایطی نیستیم که بگوییم کاش این پردیس در مرکز شهر بود. با راهاندازی اتوبان امام علی(ع) دسترسی خوبی به این مرکز ایجاد شده و گرچه فاصله آن با مترو زیاد است اما برای احداث بیآرتی فعالیتهایی انجام شده است. اگر این مرکز با آثار فاخر و کارهای حرفهای کارش را شروع کند به دلیل فضای باز، پارکینگ و دیگر امکاناتی که دارد قطعاً میشود آن را به عنوان مکانی موثر معرفی کرد.
او درباه وضع مرکز نمایشی صبا نیز اظهار کرد: اولویت ما راهاندازی یکبهیک این مراکز بود و با اینکه فکر میکردیم مرکز صبا زودتر راهاندازی شود، اما مشکلات پردیس تئاتر تهران زودتر رفع شد و قبل از مرکز صبا افتتاح میشود. در حال حاضر پیگیر رفع مشکلات و راهاندازی مرکز نمایشی صبا نیز هستیم.
در این نشست خبری، معاون هنری سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران نیز با بیان اینکه شهرداری تهران به مقولهی تئاتر توجه ویژه دارد و آقای قالیباف هم بر این قضیه تأکید داشته که تئاتر در شهر تهران باید شرایط حرفهای و استانداردی داشته باشد، اظهار کرد: آقای صلاحی رئیس سازمان فرهنگی-هنری هم ما را مکلف کردند که در حوزهی تئاتر، کارهای جدی و فراگیری انجام دهیم. حضور آقای شهرام کرمی هم به عنوان یک هنرمند حرفهای تئاتر شاهدی بر این مدعاست که ما دوست داریم تئاتر در تهران رویکردی حرفهای داشته باشد.
امیر عبدالحسینی افزود: یکی از نمودهای این توجه، برگزاری «جشنوارهی تئاتر شهر» است. در دورههای گذشته هم به شهادت آمار و ارقام، شاهد رشد کمی و کیفی جشنواره بودیم و در این دوره نیز نگاهی کیفیتر و تخصصیتر به ویژه در گروه سنی جوانان خواهیم داشت.
عبدالحسینی با بیان اینکه در سال ۹۴ حدود ۱۷۰۰ اجرا در فرهنگسراهای شهر تهران انجام شده است که بخش عمدهی آنها مربوط به جشنوارهی تئاتر شهر و «سوگوارهی خمسه» بوده است، اظهار کرد: معتقدیم گروهها بعد از جشنوارهها نباید رها شوند و باید در مراکز خودمان فعالیت کنند. در راستای حمایت از نمایشهای حرفهای هم در سال گذشته سه نمایش «دریادلان»، «اروندخون» و «بیرق ماندگار» به صحنه رفته است.
او همچنین به مراکز تئاتری شهرداری و تعیین تکلیف «پردیس تئاتر تهران» و «مرکز نمایشی صبا» اشاره کرد و گفت: علت تأخیر در افتتاح این مراکز تدبیر خودمان بود. چون افتتاح کردن کار سادهای است اما مهم این است که تمام زیرساختها و ساختار مدیریتی و نیروهای انسانی متخصص آن فراهم باشد که برای این کار با سرپرستی آقای کرمی افرادی انتخاب شدهاند که آموزش ببینند و بعد از ایجاد این زیرساختها، این مراکز افتتاح خواهند شد. این مراکز از طرف سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تحویل گرفته شده است و سرپرستی هر دو به آقای کرمی سپرده شده و گروههای متخصص هم از آنها بازدید کردهاند. تدبیر ما این بود که این سالنها یک بار بهشکل درست و کامل افتتاح شوند. اختتامیهی جشنواره تئاترشهر هم در پردیس تئاتر تهران انجام میشود تا مسئولان و اهالی رسانه هم از آن بازدید کنند.
امیر عبدالحسینی در خصوص شعار این جشنواره و حرکت در راستای تحقق آن نیز گفت: ما در حد بضاعت برای اثربخشی جشنواره و تحقق شعار آن تلاش میکنیم. در حال حاضر مخاطبان اصلی ما دانشجویان و علاقهمندان تئاتر هستند و در کنار آن برای اثربخشی بیشتر قصد داریم در طول سال گروههای تئاتری را رها نکنیم تا در فرهنگسراها اجرای عمومی داشته باشند که طبعا در میان مخاطبان آنان مردم عادی هم حضور دارند که سعی میشود به طور رایگان یا با قیمت حداقلی بلیت با تئاتر ارتباط برقرار کنند. در این راستا کار دیگر ما اجرای آثار خیابانی و میدانی است که با مخاطبان عادی و رهگذران ارتباط میگیرد و همینطور تئاتر شورایی که در آن مخاطب وارد تعامل میشود در راستای تحقق همین شعار است.
این مدیر فرهنگی شهرداری در خصوص بودجهی این دوره از جشنواره نیز اظهار کرد: بودجهی جشنواره تئاترشهر زیاد نیست؛ سال گذشته تنها ۵۰۰ میلیون تومان بود و امسال ۵۵۰ میلیون تومان است. بخش عمدهی این بودجه نیز شامل جوایز و کمک هزینههایی است که به گروهها پرداخت میشود و مابقی آن هزینههای داوری و امور اجرایی است.
شهرام کرمی نیز درباره بودجهی جشنواره توضیح داد: در یکی دو سال اخیر به همت آقای صلاحی و آقای عبدالحسینی بودجه ما افزایش خوبی داشته است با این حال در سال آینده که رویکرد ما حرفهای خواهد شد، لازم است این بودجه چند برابر شود. از ۵۵۰ میلیون تومان بودجه امسال ۴۵۰ میلیون آن صرف جوایز و کمک هزینهها میشود و ما هیچ هزینه ستادی نداریم و تمام عوامل به جز دو نفر به شکل کارمندی و انجام یک تکلیف اداری وظایف خود را انجام میدهند.
در پایان این مراسم نیز پوستر پنجمین جشنواره تئاترشهر رونمایی شد.
صفحه رسمی سایت خبری تئاتر در تلگرام
https://telegram.me/onlytheater
فائزه هاشمی به تماشای «هیپولیت» نشست
هنرمندان آلمانی در ایران کارگاه نمایش سایهای برگزار کردند
پایان شانزدهمین جشنواره عروسکی با یادی از داوود رشیدی
تخفیف نمایش «عادل ها» به دانشجویان در هفته اول اجرا
باران کوثری با "بر اساس دوشسِ مَلفى" از ٢٣ شهريور در تئاتر مستقل تهران
حمید پورآذری: «کچلو» پر از انرژی و تصاویر دیدنی است
اعضای هیات بازبین جشنواره تئاتر کردی سقز انتخاب شدند
علی رفیعی: مدیرعامل بنیاد رودکی نه تئاتر میشناخت نه تئاتر میدید
پیام تسلیت مهدی شفیعی برای درگذشت داود رشیدی
عارف به تماشای نمایش «شمس پرنده» نشست
معرفی گروههای بخش تئاتر شورایی جشنواره «تئاتر شهر»
آغاز پیش فروش نمایش «زنانی که به بزها خیره شدند»
اساتید و دانشجویان دانشگاههای اروپا و امریکا مخاطبان «ایوانف» میشوند
پیام لاریان با «پرسه های موازی» در تالار مولوی
جشنواره شهروند لاهيجان مي تواند در جذب توريسم ثمربخش باشد
«زندگی برای زندگی» در تالار محراب اجرا میشود
طرح «خانواده+تئاتر» در مرکز تئاتر مولوی
یک تئاتر از ایران در نیویورک به روی صحنه میرود
معرفی داوران بخش مسابقه نمایشنامهنویسی جشنواره تئاتر فجر