در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
ثقفي: اگر فوتبال بدون تماشاچي برگزار ميشود حداقلش اين است كه مردم بازي را به صورت زنده از تلويزيون ميبينند اما جشنواره بدون تماشاگر كه نميشود چون مردم به غير از سالن سينما دسترسي به فيلمها ندارند.
«اختلاس 1992: داستان هارشاد مهتا» بالاترین امتیاز کاربران را بین تمام مجموعههای هندوستان تابهحال داشته است. امتیاز 4/9 از ۱۰ واقعا عدد شگفتانگیزی است؛ هرچند هندیها در امتیاز دادن به فیلمها و سریالها معمولا اهل افراط و تفریط هستند. اما بد نیست که دقت کنیم چه مجموعهای توانسته رکورد محبوبیت در بین مخاطبان هندی را بشکند.
جشنواره فیلم فجر پیشرو، هنوز به روزهای برگزاریاش نرسیده، حواشی زیادی بهدنبال داشته است؛ حاشیههایی که مرتبط با نحوه و چگونگی برپایی آن است و شرایطی که کرونا حاکم کرده است؛ اما شیشلیک، فیلم جدید مهدویان، برای حضور در جشنواره فجر با مشکل روبهرو شده و مدیران جشنواره هم باتوجهبه حواشی احتمالی، تمایلی برای پیگیری وضعیت فیلم ندارند.
در این گزارش ۱۰ فیلمی که در چهاردهمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت بر اساس آمار بازدید و امتیازهای تماشاگران بیشترین درصد امتیاز را کسب کردند، بررسی شدهاند.
ده سال است كه پنجم دي براي دوستداران بهرام بيضايي، يادآور سالي ديگر است كه با افسوسِ كوچش گذشته و همواره با حسرتِ همزيستي با آثار اخيرش و گاه با اين پرسش تكراري كه چرا در سرزمين مادرياش بايد اينگونه با او رفتار ميشد؟ آيا نسل جوان امروز از جايگاه وصفناشدنيِ او آگاه است؟
مجله انگلیسی «فار اوت» (Far Out) در مطلبی با نام بردن از سینماگرانی چون «عباس کیارستمی»، «اصغر فرهادی» و «مجید مجیدی»، آثار شاخص موج نوی سینمای ایران را معرفی کرد.
"با احتساب فیلم های به نمایش آمده در جشنواره فجر گذشته (۳۱ عنوان)، فیلم های اکران عمومی شده (۹ عنوان)، فیلم های به نمایش درآمده در جشنواره کودک اصفهان (۲۰ عنوان) و فیلم های حضور یافته در جشنواره های بین المللی (۲۵ عنوان)، در مجموع ۸۵ فیلم بلند از مجموع ۲۷۲ فیلم، مُهر تولید سال ۲۰۲۰ خورده و البته امکان افزایش این آمار تا پایان سال میلادی هم هست. پس با احتساب امکان ارائه فیلم های جشنواره اصفهان، تعداد ۲۰۷ عنوان فیلم بلند را هم اکنون در مراحل آماده نمایش، پس از تولید و در حال فیلمبرداری داریم. "
سال سخت سینمای ایران در حالی به ماههای پایانی خود نزدیک میشود که به نظر میرسد سینمای ایران در سال ۱۴۰۰ نیز روزهای سختی را باید پشت سر بگذارد و بودجه تقدیمی دولت به مجلس برای سال ۱۴۰۰ جوابگوی مشکلات صنعت سینما نیست.
چه کسی فکرش را میکرد آن انباری بیستون که متعلق به سلفسرویس دانشگاه بود، روزی مکان درخشش جمعی از نامداران فرهنگ این کشور شود، اما از خوشاقبالی این انبار متروکه بود که روزگار برایش چنین تقدیری معین کرد.
برگزاری جشنواره ها در دوران کرونا یکی از چالش های مهم سینما در طی حدود یک سال اخیر بوده و رویدادهای مهم سینمایی سیاست های متفاوتی را در مواجهه با این بحران جهانی در پیش گرفتند.
چهاردهم آذر ماه هر سال مصادف با سالروز درگذشت یکی از صاحب سبکترین کارگردانان تاریخ سینمای ایران علی حاتمی است. کارگردانی که همواره با آثار به یادماندنی خود در حافظه تاریخی اهالی سینما باقی خواهد ماند.
سازمان سینمایی اعلام کرد که در نیمه دوم آذرماه، نسبت به برگزاری جشنواره در بهمن 99 یا بهار 1400 خبررسانی میکند. البته که کمی با پیشدستی اقدام کردند و عصر چهارشنبه 12 آذر، با انتشار فراخوان رسمی جشنواره، موعد برگزاری آن را بهمنماه 1399 اعلام کرده اما مشخص نکردند که آیا طبق سنوات قبل، در همان 10 روز برگزار میشود یا از تعداد روزهای آن کاسته شده است.
پخش آخرین ساخته کریستوفر نولان با کیفیت HD از شبکه نمایش خانگی این پرسش را مطرح میکند که ایران تا چه زمانی میخواهد به شیوه غیرقانونی پخش آثار خارجی ادامه دهد؟
یک عضو مستعفی دیگر خانه تئاتر کنارهگیری خود از هیات مدیره را به طور رسمی اعلام کرد.
کامبوزیا پرتوی که بسیاری از سینماگرها او را بهترین فیلمنامهنویس سینما میدانند، نه تنها در داخل کشور قدرش آنطور که باید دانسته نشد بلکه در حوزه بینالمللی هم درخشش بیشتری میتوانست داشته باشد.
برخی مخالفان برگزاری جشنواره فجر در بهمن امسال معتقد هستند که این رویداد علیرغم رعایت پروتکلهای بهداشتی، نمیتواند پذیرای آثار بسیاری باشد و چون خوراک لازم برای نمایش موجود نیست، عملا امکان برگزاری آن وجود ندارد.
نیکی کریمی در مطلبی که در سوگ کامبوزیا پرتوی نوشت، عباس کیارستمی را در مظان اتهاماتی قرار داد که سالیان سال به صورت در گوشی مطرح بودند.
آذرماه امسال شروع خوبی برای اهالی سینما و تئاتر نداشت، هر چند این سال کرونازده خوشی زیادی به جا نگذاشته ولی اولین هفته نهمین ماه سال هم با مرگ هنرمندی به پایان رسید که قدرش کمتر دانسته شد.
جدیدترین گزارش مالی منتشر شده از عملکرد هفت ماه گذشته بنیاد سینمایی فارابی باز هم از حاشیه و سوال دور نمانده و این هم بخاطر جایگاه این بنیاد در تشکیلات سینمایی ایران است.
كامبوزيا پرتوي، مردي كه اصل جنس سينما بود و مايه فخر هنر اين سرزمين. كارنامه كاري او اگرچه عريض و طويل نبود اما همان اندك ساختهها و نوشتههاي او همه درخور توجه بودند و لايق ستايش. از «گلنار» و «گربه آوازهخوان» كه خاطره جمعي كودكان دهه شصت بود تا «كافهترانزيت» و «من ترانه پانزده سال دارم» كه مخاطب عام و خاص را با خود همراه كرده بود.