در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
هدیه تهرانی، بهرام رادان، مهناز افشار و محمدرضا فروتن چهار بازیگر مطرحی که در نیمه دوم دهه هفتاد و در قامت «ستاره» مطرح شدند، چه کارنامهای در جشنواره فجر امسال دارند؟
تهیهکنندگان فیلمهای راه یافته به جشنواره سیوهفتم فیلم فجر به ابهامات و سوالات درباره شرایط مالی تولید این آثار پاسخ میدهند.
فهرست نمایشهای راهیافته به جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نشاندهنده حضور بسیاری از نویسندگان جوان کشور در این دوره از جشنواره است.
سومین روز از سیوهفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی برگزار شد که آرامآرام بازار رقابت فیلمها بر سر جلبنظر منتقدان داعتر میشود.
در حالی که غیبت فیلمنامهنویسان در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر مشهود است، اغلب کارگردانان آثار حاضر در این جشنواره ترجیح دادهاند خودشان، فیلمنامههایشان را بنویسند.
جشنواره سیوهفتم فیلم فجر دومین روز برگزاری را هم با استمرار هر چند کمرنگتر بخشی از بینظمیها پشت سر گذاشت.
سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی روز نخست را پشت سر گذاشت که هنوز تنور رقابت فیلمها گرم نشده و فعلا «حاشیهها» گوی سبقت را از متن جشنواره ربودهاند.
در اولین روز جشنواره فیلم فجر، فیلمهای «خانهای برای تو»، «غلامرضا تختی»، «سال دوم دانشکده من» و «معکوس» اکران شدند.
لیست کامل فیلمهای جشنواره فجر امسال همراه با عوامل، بازیگران و اتفاقات زمان تولید فیلم و حاشیههای همراه فیلم از زمان تولید تا زمان نمایش در جشنواره.
مراسم افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پردیس تئاتر تهران برگزار شد.
این یک داستان قدیمی است. حتی زمانی که صنعت سرگرمی دايم از اهمیت تنوع جنسیتی و نژادی سینماگران در پشت دوربین میگوید، باز هم این فیلمسازان زن هستند که از برخی جوایز ومراسم سینمایی مهم سال بیرون میمانند. تارنمای ماهنامه فیلم اخیرا در گزارشی به موضوع حذف و نادیده گرفتن زنان در اسکار پرداخته است.گزارشی که در آن نشان میدهد چگونه در سال 2018 فیلمسازان زن از اکثر جوایز مهم جامانده اند. در ادامه این گزارش را می خوانیم. در سال ۲۰۱۸، گلدن گلوب، جوایز انتخاب منتقدان، اتحادیه کارگردانان و بفتا،همه از نامزد کردن یک فیلمساز زن در رشته بهترین کارگردان بازماندند(گلدن گلوب، جوایزانتخاب منتقدان و بفتا،حتی آثار کارگردانان زن را در رشتههای بهترین فیلم سال هم نامزد نکردند و فقط لین رمزی با هرگز واقعا اینجا نبودی در رشته «فیلم شاخص بریتانیایی» در بفتا نامزد شد).
مراسم معرفی کاندیداهای دریافت جوایز «اسکار 2019» عصر سهشنبه هفته گذشته در شهر لسآنجلس امریکا برگزار شد و «روما» ساخته نوستالژیک آلفونسو کوارون مکزیکی و «محبوب» فیلم درباری و سرشار از حقایق تلخ تاریخی یورگوس لانتیموس یونانی پیرامون «ملکه آن» حاکم لرزان قرن هفدهم بریتانیا هر یک با کسب 10 نامزدی پیشتاز جوایز امسال شدند؛ جوایزی که صبح دوشنبه 6 اسفند در تالار کداک تیاتر شهر لسآنجلس به برندگان نود و یکمین دوره این رقابت بشدت معروف اما تبلیغاتی و جهت دار اهدا خواهد شد.
پنج سینماگر و هنرمند باسابقهی سینما در حالی در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر مورد تقدیر ویژه قرار میگیرند که هر کدام آثار ماندگاری را در سینمای ایران خلق کردهاند و اگرچه سنگینی ترازوی کارشان با یکدیگر متفاوت است، اما هر یک به تنهایی جایگاهی ارزشمند در سینما دارند.
در سال ۹۷ شاهد حضور فیلمهایی بر پرده سینماها بودیم که بیش از آنکه هر یک به فیلمهای قبلی سازندگانشان شباهت داشته باشند، گویی منطبق بر فرمولی مشترک به تولید رسیدهاند!
«سامانه چگونه کار میکند؟ شما حق دارید از هر موسسه عمومی و خصوصی ارائهدهنده خدمات عمومی، درخواست اطلاعات کرده و پاسخ را دریافت کنید. درخواست شما به اجراییشدن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات کمک میکند. اطلاعات درخواستی به صورت برخط در سامانه منتشر خواهد شد.» کاربران به محض ورود به «سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» با این عبارات مواجه خواهند شد؛ عباراتی که نهتنها مدعی شفافیت مالی در سیستم اقتصادی ایران هستند، بلکه مخاطبان را به پرسشگری در اینباره دعوت میکنند.
ردپاي وحشت در تاريخ سينما ،در نقاطي پررنگ و در برهه اي كمرنگ و حتي محو مي شود؛ ردپايي كه نشأت گرفته از تغيير و دگرديسي است؛ تغييري وابسته به نشانه هاي فرهنگي و سياسي، اگر سينماي ايران را به يك كشتزار بزرگ و فيلمسازان را به کشاورزاني كه از ترس خسارت ديدن،تنها به كشت چند محصول تكراري و آزموده شده بسنده مي كنند تشبيه كنيم ،شايد بتوان مثال ساده اما خوبي پيدا كرد كه بتوان آن را به خالي ماندن جاي ژانر وحشت در سينماي ايران بسط داد
برخی برندگان سیمرغ در جشنواره فجر سال گذشته،امسال هم با آثار متعددی در میدان رقابت حاضر شده اند.
تمام مسووليت در سينما با تهيهكنندگان است؛ از جذب سرمايه گرفته تا اجرا و پخش و ... اما در اين سالها نهايت سود نصيب بازيگران ميشود و اين اصلا قابل قياس با ابتداي دهه 90 نيست، مهمترين اتفاقي كه از اين به بعد شاهد آن خواهيم بود اينكه از اين به بعد فقط پولدارها ميتوانند در سينما فيلم بسازند.
پایگاههای مشهور خرید و فروش بیواسطه به بازار سیاهی داغ برای فروش بلیتهای جشنواره فیلم فجر تبدیل شده است
در سينماي حال حاضر كه گردش مالي سالانه آن نهايتا 250 ميليارد تومان است،دستمزدهای دست كم ٢٠٠میلیونی برای بازیگران مهم كه گاهی ده رقمي نيز مي شوند بيشتر شبيه به شوخي است!