مریلا زارعی در گفتگویی مفصل با برنامه «رو ب رو» دهه اول فعالیت خود در سینما را مرور کرد و خاطراتی جذاب از آثاری گفت که خیلی ها با آنها خاطره دارند.
زندهیاد اکبر عالمی ضمن تأکید بر اهمیت جایگاه «نقد» و «منتقد» در پویایی جامعه، تزکیه نفس و دوری از خودمحوری را جزو اصول مهم ورود به حوزه «نقد» توصیف میکرد.
کارگردان فیلم «هایلایت» معتقد است: شبکههای ماهوارهای دفاتر و آدرسی در کشورهای مختلف دارند که قابل دسترسی هستند و اگر عزمی جدی برای مقابله با آنها باشد میتوان از طریق وزارت امور خارجه و ایجاد یک کارگروه جلوی کار غیرقانونی آنها را گرفت.
قصههاي سينماي امروز ما مثل دعواهاي خياباني ميماند. شما اگر دعوايي در محلهات ببيني نميايستيد تماشا كنيد؟ ولي انصافا چقدر متوجه مثلا آقاي قفلسازي هستيد كه در پيادهرو آرام نشسته و كتاب ميخواند و اتفاقا بيشتر از همان قلدرهاي عربدهكش محله حواسش به امنيت خانهها و حال اهل محل است؟ ولي دعوا و مشاجره را نه تنها ميبينيد كه براي همه با آب و تاب هم تعريف ميكنيد. مسائل سينماي امروز ما مصداق بارز همين مثال است.
پس از چند هفته حرف و حدیث درباره احتمال جدایی حسین انتظامی از سازمان سینمایی، وی سرانجام این خبر را تأیید و اعلام کرد سال آینده بهعنوان رایزن فرهنگی راهی «وین» خواهد شد.
دبیر چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» تاکید دارد که این دوره از جشنواره با وجود بیماری کووید- 19 با اهدافی مشخص و با اولویت حفظ امنیت فیلمها برگزار میشود، اما در عین حال برخی نگرانیها به حق است.
محمودرضا ثانی درباره زیر و بم پخش جهانی فیلمهای ایرانی و حضور در فستیوالهای خارجی گفت: بیشتر از ده هزار فستیوال با موضوعات مختلف در جهان داریم. پنج هزار فستیوال در آمریکا و دو هزار فستیوال در اروپا. بعضی هم آغاز به کار میکنند اما نمیتوانند ادامه بدهند. مهم این است که هر دروغی را نمیتوان در این فضا به خورد فیلمسازان داد چون تمام مدارک راستیآزمایی میشود.
سعید چنگیزیان که تجربه کارگردانی را با نمایش محیطی "داستانهای سرزمین مردمان خردمند" شروع کرده، معتقد است در شرایط سختی که بیماری کرونا به وجود آورده، باید جامعه از لحاظ کار هنری تغزیه شود.
مدیران ارشد فرهنگی، با وجود بودجه و شرایط، نتوانستهاند آماری از جامعه مخاطبان تئاتر در سالنهای خصوصی و دولتی تئاتر احصا کنند و بخشی به نام پژوهش و توسعه وجود ندارد. درصورتیکه یکی از کارهای دراماتورژها، بررسی و آسیبشناسی تئاتر و نظارت کیفی است. نه اینکه عدهای بازنشسته صداوسیمایی را به حوزه نظارت کیفی تئاتر بیاوریم.
شهرام مکری کارگردان فیلم «جنایت بیدقت» که موفق به دریافت جایزه بهترین فیلمنامه از انجمن منتقدان مستقل در جشنواره ونیز شد، از تلاش برای اکران عمومی این فیلم در ایران تا پایان امسال خبر داد.
فاطمه معتمدآریا از آن دسته بازیگرانی است که چندان اهل مصاحبه نیست و شاید فقط برای «تئاتر» باشد که هر گفتوگویی را راحت رد نکند. او این بار برای یکی از فیلمهایش پای صحبت نشست که دوست دارد بیشتر دیده شود ولی با نگاه تیز و منتقدانهای که دارد، قطعا حرفهایش به همین فیلم ختم نمیشود.
روحالله زمانی بازیگر نوجوان فیلم سینمایی «خورشید» که دو روز پیش جایزه استعداد نوظهور بازیگری را از جشنواره «ونیز» دریافت کرد، درباره گذشته و آینده خود پس از این جایزه گفت.
حسین پناهی شاعر، نویسنده و بازیگر ایرانی ۶ شهریور ۱۳۳۵ در روستای دژکوه، حوالی شهر سوق از توابع شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد بهدنیا آمد و بازیگری را از مجموعه تلویزیونی محله بهداشت آغاز کرد و کمی بعدتر چند نمایش تلویزیونی با استفاده از نمایشنامههای خودش ساخت که مدتها در محاق ماند. با پخش نمایش «دو مرغابی در مه» از تلویزیون که علاوه بر نوشتن و کارگردانی خودش نیز در آن بازی میکرد، خوش درخشید و با پخش نمایشهای تلویزیونی دیگرش مورد توجه مخاطبان خاص قرار گرفت.
بخشی از مخالفتها به نظر طبیعی است؛ برخی فیلم را دوست ندارند یا هر نوع ایرادی که آنها به شکل فنی، کارگردانی، فیلمنامه یا بازی میگیرند میتواند درست یا غلط باشد. من كاری به نظر آنها ندارم. اما بخشی از این مخالفتها یک هجمه فضای مجازی است و از صفحات مجازی قلابی و اکانتهای فیک كه مدام فحش میدهند، نشئت میگیرد.
مشاور حقوقی «خانه سینما» با اشاره به جریان شکلگرفته در فضای مجازی و متهم کردن برخی چهرههای سینمایی به «تجاوز»، تأکید کرد ادعای شاکیان در این زمینه در «شورای صیانت سینما» پیگیری میشود.
مریم ابراهیموند، تهیهکننده سینما، در زمان ریاست جواد شمقدری وارد سینما شد ولی از همان زمان، کار حرفهای او با حواشی همراه بود.با این حال دو سال است به دلیل شکایتهایی که علیه او مطرح شده، در زندان است.
با بهروز وثوقي همكاري ميكرديم وقتي به او گفتم فيلمهاي «قيصر» و «گوزنها» را نديدم متعجب شده بود كه مگر ميشود تو «قيصر» را نديده باشي؟ وقتي پشت صحنه فيلم «گوزن ها» و «قيصر» را برايش تعريف ميكردم ديگر اصلا باورش نميشد، گفت مگر ميشود تو داستان فيلم، سكانس به سكانس آن را خوب ميداني حتي پشت صحنه فيلمها را برايم تعريف ميكني چطور فيلم را نديدي؟
«خط باريك قرمز» ثابت كرد كه ميتوان براي آدمهايي كه به آخر خط رسيدهاند كاري كرد. اما متاسفم كه بايد بگويم امروز سينماي ما عليه خودش حركت ميكند، عليه بشريت حركت ميكند ما سر تماشاگر را گول ميزنيم تا به سينما بيايد ساعتي پاپ كورن بخورد و تفريح كند و بعد هم همهچيز تمام.
من در مورد اصطلاحاتي مانند سياهنما، فاخر و... اطلاعاتي ندارم! و تا جايي كه شده سعي كردهام ژانرهاي سينمايي را ياد بگيرم و اين عناوين! جزيي از هيچ كدام از ژانرهاي سينمايي نيستند. در مورد سلايق مديران هم چيزي نميدانم چون فيلمم را براساس سليقه آنها، پيش نميبرم اما به هر حال «بيوزني» درام معترضي است كه نقدهايي به جامعه و البته سياست وارد ميكند.
نویسنده و تهیهکننده سریال «آقازاده» در یک گفتگوی رادیویی به ابهامات درباره این سریال پاسخ داد.
حسین انتظامی در نشست خبری که به صورت زنده از اینستاگرام سازمان سینمایی و سایت این مجموعه پخش میشد به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.