یکشنبه , ۳۱ فروردین, ۱۴۰۴
مصاحبه-سینما | صفحه 27
سکوت ۱۰ ساله مریلا زارعی شکست

سکوت ۱۰ ساله مریلا زارعی شکست

مریلا زارعی در گفتگویی مفصل با برنامه «رو ب رو» دهه اول فعالیت خود در سینما را مرور کرد و خاطراتی جذاب از آثاری گفت که خیلی ها با آنها خاطره دارند.

گفت‌وگو با خسرو سینایی/ جامعه بشری باید بین بودن و داشتن تصمیم بگیرد پنجشنبه 28 فروردین 1399 13:44

گفت‌وگو با خسرو سینایی/ جامعه بشری باید بین بودن و داشتن تصمیم بگیرد

خیلی‌ها شاید دوست داشته باشند دکتر یا استاد صدایشان بزنند. این روزها هم یک جورایی مد است و برای بعضی شنونده‌ها هم ذوق دارد، اما برای فیلمساز کهنه‌کار ماجرا طور دیگری است. «دلم می‌سوزد که بارها از این کلمه استاد استفاده می‌کنند، می‌گویند استاد! بیایید تشریف بیاورید هیأت ژوری باشید، می‌گویم اگر من فیلمساز هستم، بگذارید کارم را بکنم. آدم بنده هیچ چیز نباشد جز خداوند، من بنده فیلمسازی نیستم، ولی فیلمسازی را با عشق دنبال کردم و سعی کردم حرمت آن را حفظ‌کنم، اما آنجایی که یک نفر -که معلوم نیست از کجا آمده- بگوید بفروش بساز تا اکران خوب بدهیم، دیگر جای من نیست.»

کارگردانی در سکوت، کارگردانی به سبک ذن پنجشنبه 28 فروردین 1399 07:46
حسن معجونی، محمد عاقبتی و مازیار سیدی درباره نسخه چهارم «آشپزخانه»

کارگردانی در سکوت، کارگردانی به سبک ذن

حسن معجونی: من در نسخه پایانی نیاز به تفاوت سنی داشتم. رنگ‌آمیزی‌هایی است که خیلی به نظر من جذابش می‌کند. تازه من دارم تصور می‌کنم که یک دور دیگر اگر بخواهم نسخه جدیدی ارائه کنم، دوباره یکی، دو نفر، مثلا حتی از محمد هم یک مقدار مُسن‌تر، بیاورم سر کار؛ خیلی جذاب خواهد شد. داشتم این را اضافه می‌کردم که در سری اول رسما همه جوان بودند، بعد آرام‌آرام این اتفاق افتاد که مثلا حضور محمد، حضور خود من، تلورانس سنی کار را بالا می‌برد و این به نظر من جذاب است.

بامداد افشار: آهنگساز فیلم باید امضای خودش را داشته باشد / طراحی صدا کمی چاشنی خلاقیت نیز می‌خواهد دوشنبه 25 فروردین 1399 00:00

بامداد افشار: آهنگساز فیلم باید امضای خودش را داشته باشد / طراحی صدا کمی چاشنی خلاقیت نیز می‌خواهد

بامداد افشار آهنگساز و طراح صدا می‌گوید از جایی به بعد تصمیم گرفت فقط در یک شاخه سینمایی فعالیت کند و بخش طراحی صدا را در کارهای تئاتری انجام بدهد چون در تئاتر فرصت آزمون و خطای بیشتری وجود دارد.

انتقاد آقای ظریف به گاندو به دلیل ظاهری بود که برایش ساختند/ پایان‌نامه ورژن فاجعه‌آمیز اتفاقات ۸۸ است شنبه 23 فروردین 1399 21:43
فیلم‌ها و سریال‌های سیاسی و امنیتی در گفت‌وگو با حامد عنقا؛

انتقاد آقای ظریف به گاندو به دلیل ظاهری بود که برایش ساختند/ پایان‌نامه ورژن فاجعه‌آمیز اتفاقات ۸۸ است

وقتی پای کرونا به زندان‌ها هم رسید، مسئولان برای سلامت زندانیان با آزادی موقت برخی از آنان موافقت کردند. در این بین هنرمندان هم برای آزادی تهیه‌کننده معروف سریال «شهرزاد» به رییس قوه قضائیه نامه نوشتند؛ نامه‌ای که به جای کارساز شدن حاشیه‌ساز شد.

گفت‌وگو با کارگردان «طلاقم بده به خاطر گربه ها»/ فیلم تصویر یک اسکیزوفرنی حاد است جمعه 22 فروردین 1399 00:00

گفت‌وگو با کارگردان «طلاقم بده به خاطر گربه ها»/ فیلم تصویر یک اسکیزوفرنی حاد است

محمدعلی سجادی بیستمین فیلم سینمایی کارنامه خود را که تجربه‌گرایی ویژگی اصلی آن است، با گذر سه سال از زمان ساخت روانه اکران گروه هنر و تجربه کرده است. «طلاقم بده به خاطر گربه‌ها» دومین بخش از سه‌گانه او بعد از فیلم به نمایش درنیامده «سودابه»، برگرفته از یک پرونده واقعی است.

زنگ خطر سینما سال هاست به صدا درآمده! شنبه 16 فروردین 1399 00:00

زنگ خطر سینما سال هاست به صدا درآمده!

رئیسیان گفت: زنگ چراغ قرمز سینما، سال‌ها پیش نواخته شده و مسئولان هیچ راهبردی برای شاخه‌های فرهنگ نداشته و ندارند.

«سرگرمی» را بی‌مغزها سرقت كرده‌اند پنجشنبه 22 اسفند 1398 00:00
گفت‌وگو با ريان جانسون، كارگردان فيلم «چاقوكشی»

«سرگرمی» را بی‌مغزها سرقت كرده‌اند

نمي‌خواستم در اين باره باشد كه ويتامين‌ها را به خاطر طعم‌ بدشان پشت شكلات‌ها پنهان كرده باشم. احساس مي‌كنم چيزي كه واقعا سرگرم‌كننده است، اين است كه داستان لايه‌هاي متفاوتي دارد و احساس مي‌كنم كلمه «سرگرمي» را سرگرمي‌‌هاي بي‌مغز به سرقت برده‌اند. مفهوم اينكه اگر فيبري در غذا باشد، سرگرم‌كننده نيست... از نظر من، فقط و فقط چيزي سرگرم‌كننده است كه در آن سطوح عمل كند. با وجود اين بايد شوخ‌طبعانه باشد. با وجود اين بايد سرگرم‌كننده باشد. با وجود اين بايد تجربه‌اي پر فراز و نشيب باشد، اما اگر چيز ديگري نداشته باشد، نمي‌دانم چه بشود. به نظرم سرگرمي واقعي نيست.

وضعیت قرمز تماشاخانه‌های خصوصی/ داود نامور: آیا مردم در نوروز حوصله تماشای تئاتر دارند؟ سه شنبه 20 اسفند 1398 07:03

وضعیت قرمز تماشاخانه‌های خصوصی/ داود نامور: آیا مردم در نوروز حوصله تماشای تئاتر دارند؟

داود نامور، مدیر تماشاخانه نوفل لوشاتو عنوان کرد: در سال 99 اگر مردم و هنر دوستان و دولت از تئاتر خصوصی حمایت نکنند، اتفاق بدی برای سالن های خصوصی خواهد افتاد چرا که الان هم ما در مرز ورشکستگی مالی قرار داریم.

جشنواره برلین به دنبال تخریب ایران نیست/ اروپایی‌ها در انتقاد از حاکمیت کشورشان بسیار تندرو هستند سه شنبه 13 اسفند 1398 00:00

جشنواره برلین به دنبال تخریب ایران نیست/ اروپایی‌ها در انتقاد از حاکمیت کشورشان بسیار تندرو هستند

عباس امینی می‌گوید: فیلمسازان اروپایی در آثارشان بسیار تند از سیستم موجود در کشورشان انتقاد می‌کنند اما هرگز متهم به سیاه‌نمایی نمی‌شوند.

حسرت بزرگ نامزد سیمرغ بهترین بازیگر زن جشنواره نوزدهم/ بهرامی: دوست دارم آقای مجیدی را دوباره ببینم یکشنبه 4 اسفند 1398 00:00

حسرت بزرگ نامزد سیمرغ بهترین بازیگر زن جشنواره نوزدهم/ بهرامی: دوست دارم آقای مجیدی را دوباره ببینم

نامزد بهترین بازیگر زن نوزدهمین جشنواره فیلم فجر از حسرت هایش برای ادامه ندادن بازیگری صحبت کرد.

قرعه‌کشی بهترین شیوه برای نمایش فیلم‌ها در سینما است یکشنبه 4 اسفند 1398 00:00

قرعه‌کشی بهترین شیوه برای نمایش فیلم‌ها در سینما است

سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد در گفت‌وگویی ابعاد و مسائل اکران قرعه‌کشی را از شیوه تا اکران‌های مناسبتی و توقیفی بیان کرد و به حواشی پیش‌آمده پاسخ داد.

ناگفته‌ها از حواشی داوری «فجر۳۸»/ سعید راد سیمرغ عزتی را وتو کرد؟ شنبه 3 اسفند 1398 00:00

ناگفته‌ها از حواشی داوری «فجر۳۸»/ سعید راد سیمرغ عزتی را وتو کرد؟

عباس بلوندی یکی از اعضای هیات داوران سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر درباره سکوت داوران در برابر اعتراض سعید ملکان و نیز شایعه حذف سیمرغ جواد عزتی با نظر سعید راد، توضیحاتی ارائه کرد.

زن‌ها قدرتمندتر، مدیرتر و مستقل‌تر شده‌اند اما جامعه هنوز مردسالار است/ فیلمساز مصلح اجتماعی نیست جمعه 18 بهمن 1398 00:00
سامان سالور:

زن‌ها قدرتمندتر، مدیرتر و مستقل‌تر شده‌اند اما جامعه هنوز مردسالار است/ فیلمساز مصلح اجتماعی نیست

کارگردان فیلم «سه‌کام‌حبس» می‌گوید: این روزها زن‌ها قدرتمندتر، مدیرتر و مستقل‌تر شده‌اند اما به هر حال ما به شکل تاریخی در یک جامعه مردسالار زندگی می‌کنیم که در آن زن‌ها در تلاش برای گرفتن حقوق خودشان هستند که برخی از آنها به نحوی موفق شده و برخی دیگر موفق نمی‌شوند.

«درخت گردو» را برای مخاطب فرامرزی ساختم/ دردی که جهان باید بفهمد سه شنبه 15 بهمن 1398 19:18

«درخت گردو» را برای مخاطب فرامرزی ساختم/ دردی که جهان باید بفهمد

محمدحسین مهدویان کارگردان فیلم سینمایی «درخت گردو» که در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شده است، می‌گوید در فرآیند ساخت این فیلم نگاه به مخاطب جهانی داشته است.

فیلمی که ۷ سال تولیدش زمان برد/ هیات انتخاب فیلم را درست ندید شنبه 12 بهمن 1398 22:35
در گفت‌وگو با کارگردان فیلم بهرنگ دزفولی‌زاده مطرح شد؛

فیلمی که ۷ سال تولیدش زمان برد/ هیات انتخاب فیلم را درست ندید

بهرنگ دزفولی‌زاده فیلمنامه بهرنگ دزفولی‌زاده را در مدت پنج سال نوشته و در این مسیر محمد رهگذر او را همراهی کرده است. دزفولی‌زاده می‌گوید: چند ماه با کانون‌های مختلف ناشنوایان گفتگو کردم و درباره نحوه زندگی آنها تحقیق کردم و حتی این تحقیقات باعث شده بخش‌هایی از فیلمنامه تغییر کند درنتیجه 14 بار فیلمنامه بازنویسی شد حتی بخشی از تحقیقات در اختیار بازیگران اصلی فیلم قرار گرفت.

چرا زنان را کنار می‌گذارند؟ سه شنبه 8 بهمن 1398 15:49

چرا زنان را کنار می‌گذارند؟

عضو هیئت انتخاب بخش مستند جشنواره فیلم فجر، گفت: به رغم این که بخشی از کارگردانان مستند در جشنواره امسال خانم‌ها هستند اما هیچ داور زنی در میان هیات انتخاب و داوری وجود ندارد.

وضعیت نمایش در ایران «شتر گاو پلنگ» شده، نه هنرمند آرامش دارد نه تماشاگر یکشنبه 6 بهمن 1398 00:00
به جای پز روشنفکری به نمایش اصیل ایرانی بها دهیم

وضعیت نمایش در ایران «شتر گاو پلنگ» شده، نه هنرمند آرامش دارد نه تماشاگر

ما یک سالن قدیمی و بی‌کیفیت مثل سنگلج را گذاشته ایم برای اجرای نمایش‌های ایرانی و شما بازخورد و کیفیت منفی کار را می بینید؛ و این از سیاست گذاری بد هنرهای نمایشی است.

کتایون ریاحی: 4 سال است مجوز بنیاد «کمک» تمدید نشده، چرا؟ سه شنبه 1 بهمن 1398 12:35

کتایون ریاحی: 4 سال است مجوز بنیاد «کمک» تمدید نشده، چرا؟

بنیاد "کمک" به بچه‌های کم‌بضاعت ناشنوا یاری می‌رساند و در این سال‌ها توانسته گوش ۳۵۰ کودک را به دنیای آواها باز کند.

سالن‌های سینما دیگر مرکز «فیلم دیدن» نیستند/معتاد شده‌ام به ورزش! سه شنبه 1 بهمن 1398 11:54
گفتگو با مهدی فخیم‌زاده؛

سالن‌های سینما دیگر مرکز «فیلم دیدن» نیستند/معتاد شده‌ام به ورزش!

مهدی فخیم‌زاده کارگردان و بازیگر پیشکسوت سینما ضمن اشاره به نگاه صرفا تفریحی مخاطبان به «سینما رفتن»، تأکید دارد به زودی سینماها از «فیلم دیدن» خالی می‌شوند.

ناگفته‌های مهدی فخیم‌زاده از ‌سینمای قبل از انقلاب، ساخت سریال‌های مذهبی و شیوه ممنوع‌الکاری برخی بازیگران قبل از انقلاب شنبه 28 دی 1398 11:10

ناگفته‌های مهدی فخیم‌زاده از ‌سینمای قبل از انقلاب، ساخت سریال‌های مذهبی و شیوه ممنوع‌الکاری برخی بازیگران قبل از انقلاب

مهدی فخیم زاده می‌گوید: در جو انقلابی بعد از سرنگونی رژیم شاهنشاهی به افرادی مانند من و سیروس الوند کاری نداشتند و فقط برخی افراد شناخته شده و سلبریتی را احضار کردند اما برای هیچکدام‌شان حکم دادگاهی و ممنوع‌الکاری صادر نکردند بلکه مثلا اعلام می‌کردند که فلانی در فیلم نباشد، همین امر به معنی ممنوع‌الکاری بود.