نمایش «زری سلطان» به نویسندگی کرامت یزدانی و کارگردانی فربد همدانی در تماشاخانه شانو به صحنه میرود.
همزمان با آغاز پیشفروش بلیت نمایش «لولیتا نسخه ۱۲» به کارگردانی بهنام احمدی، پوستر این اثر نمایشی نیز منتشر شد.
نمایش «یه گاز کوچولو» به کارگردانی فقیهه سلطانی و تهیه کنندگی مهدی خان احمدی از ابتدای مرداد در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه میرود.
اصغر فرهادی کارگردان سینما تماشاگر نمایش «نفرین قحطیزدهگان» اشکان خطیبی شد.
بازیگران نمایش «پستچی پابلو نرودا» به کارگردانی علیرضا کوشک جلالی معرفی شدند.
نمایش عروسکی «کچل کفترباز» اثر آزاده انصاری در نشستی با حضور کارشناسان و اعضای کانون ملی منتقدان تئاتر ایران نقد و بررسی شد.
نمایش های «چهار دقیقه» و «همان چهار دقیقه» به کارگردانی الهام کردا و صابر ابر در پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه می روند.
کتاب «به طرحِ خندهای» با محوریت حمید سمندریان با گردآوری روزبه حسینی توسط انتشارات افراز منتشر و راهی بازار نشر شد.
مهران مرادی کارگردان نمایش «این یک کنفرانس از شکست ماست» از شکلگیری ایده این نمایش، گروه بازیگران و دغدغههایش نسبت به نسل جوان سخن گفت.
اولین نشست پژوهشی واحد ارتباطات، آموزش و پژوهش مجموعه تئاتر شهر روز جمعه بیست و یکم تیرماه با عنوان «برتولت برشت، والتر بنیامین و تمامی فرشتگان تاریخ» در تالار مشاهیر این مجموعه برگزار شد.
بازیگران نمایش «مغازه خودکشی» به کارگردانی علیرضا مهران و تهیهکنندگی سحر مختارزادگان معرفی شدند.
پیش فروش بلیت نمایش «گورخوابها» به کارگردانی سیامک صفری و تهیهکنندگی حمیدرضا علینژاد از فردا (یکشنبه) آغاز میشود.
دبیرخانه بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر براساس برنامهریزی اجرایی خود و برای آگاهی بیشتر تمامی هنرمندان شرکتکننده در بخشهای چهارگانهاش، اطلاعیه زیر را منتشر کرد.
مدیرکل هنرهای نمایشی با تاکید بر اینکه صیانت از مجوزهای صادرشده برای اجرای عمومی نمایشها را وظیفه خود میداند، میگوید: آنچه درباره صدور مجوز یا توقف و لغو اجرای یک نمایش اتفاق میافتد همه براساس ضوابط و قانون است و مانع اجرای هیچ نمایشی بدون تلاش برای تعامل و اصلاح آن نخواهیم شد.
افسانه كمالي با تكيه بر متن سايمون استيونز تلاش كرده دو جهان موازي بيافريند؛ يك جهان آدمهاي معمولي كه مدام سگاندازي ميكنند و دوم جهان درونيات كريستين كه مملو از عجايب و غرايب است. اين دو جهان براي كريستين بدل به يك آشوب رنگارنگ ميشود. كمالي اثري آفريده كه نشان دهد جهان دروني يك اوتيسمي به چه ميزان ميتواند خيالانگيز باشد. در جهان دروني كريستين هر چيزي از شكل ثابتش خارج ميشود. در دنياي مثال او، يك آدم ميتواند سگ باشد و يك ماشين بزرگ، در حد يك اسباببازي كوچك ميشود.
يكي از زيباترين لحظات فيلم، زماني است كه اِرل بيتوجه به تهديد قاچاقچيها از برنامه معمول امتناع ميكند و نزد خانه و همسر بيمارش ميرود؛ گويي پيرمرد بيهيچ نگراني از خطر مرگ بار ديگر اين حضور در لحظه را مهمتر از هر چيز ديگر ميداند. در پايان، ايستوود(برخلاف فيلمهاي معمول خود) جدال و درگيري نهايي را خارج از قاب نگاه ميدارد و صرفا آنچه ميبينيم، پيرمرد درهم شكسته و مجروحي است كه پرتويي از آفتاب حضورش را در تيرگي ماشين پليس قاب ميگيرد.
پردیسهای سینمایی امید قرار است شور سینما را به شهرهای دور و نزدیک ببرند به مرکز استانی که سینما ندارد و مردمی که امیدشان یک سالن تاریک و رویایی است.
مشكل دانشگاهها اين است كه آنجا هيچ اتفاقي نميافتد. من در تمام سالهاي گذشته از ترم يك تا 9 به چشم ديدم چطور اساتيد خوب ما يكي يكي رفتند. حتي اگر تك و توك اساتيد خوب هم در دانشگاه بمانند، به حدي فضاي رخوت حاكم است كه دانشجويان رغبت چنداني براي مشاركت ندارند.
نمايش «نان» ارجاعي هم دارد به «نان و عروسك» پيتر شومان. گو اينكه عروسكهاي شومان قرار است امپراتوري سرمايه را افشا كنند و با ماسكها و ژستها و شيوه جمعي توليد تئاترشان، همچون «نان» يك ضرورت باشند براي امكان احياي امر سياسي آن هم با تاكيد بر رهاييبخشي عروسكها. اما از منظر نصير ملكيجو با توجه بر يادداشتي كه بر اجراي نان نوشته، با آن اختتاميه هراسناك و فاقد اميدورزي - كه در چيدن بلوكهاي آجري در مقابل چشم تماشاگران و ناپديد شدن چشمانداز روبهرو، آشكار ميشود - تئاتر بيش از آنكه يك ضرورت باشد، بهتر آن است كه به كار «خوب» كردن حال و روز مردمان خاورميانه بيايد كه نانشان اين روزها آجر شده. اينجاست كه بهنظر ميآيد تجربهگرايي فرمال نصير ملكيجو، در نمايشهايي چون نان، مسخ، كرگدن، كولا، سفيد برفي و هفت كوتوله در تمناي رسيدن به همين حال خوب باشد و نه بحراني كردن وضعيت موجود.
نمایش «کوریولانوس» نوشته ویلیام شکسپیر با طراحی و کارگردانی مصطفا کوشکی در قالب تازهترین تولید «تئاتر مستقل تهران» روی صحنه میرود.