وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی رضا مردانی را به عنوان سرپرست ادارهکل هنرهای نمایشی این وزارتخانه منصوب کرد. این اداره کل که تابعه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، متولی برنامهریزی و سیاستگذاری هنرهای نمایشی کشور است. این انتصاب پس از مدتها بلاتکلیفی در مدیریت اداره کل هنرهای نمایشی و پس از اتابک نادری صورت میگیرد.
محمد رضایی راد که تابستان امسال و پیش از ناآرامیها از اجرای نمایش خود در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر انصراف داد، تاکید میکند نمیتوانیم از هنرمند تئاتر بخواهیم در این شرایط نمایشش را اجرا کند یا نه چون هر چیزی که برای هنرمند جنبه تجویزی داشته باشد، از قبل محکوم به شکست است.
هرچند بعضی «مش قاسم» را شاهکار بازیگری پرویز فنیزاده میدانند اما اولین معلم او، حمید سمندریان با این موضوع مخالف بوده است.
بازیگر به واسطه نقشهای متعدد که بازی میکند به شدت با پدیده گوستینگ مواجه است، چون شبحِ نقشهای قبلی در وجودش با او همراه میشود. حالا امکان دارد از جایی به بعد بخواهد با این اشباح مبارزه کند و چهره خود را تغییر دهد. ماجرا تازه از اینجا شروع میشود.
ملیکا روح انگیزی بازیگر جوان تئاتر سه شنبه ۲ اسفند ماه درگذشت.
مدیران سالنهای خصوصی و دولتی امروز توانایی برقراری ارتباط موثر با هنرمندان با استعداد و موثر، ایجاد امکانات مورد نیازِ آنها برای اجرا، برنامهریزی مناسب با هدف درآمدزایی و البته دریافت حق اساسی خود از محل بودجه عمومی کشور را ندارند. با وجود فشار رو به فزونی انواع شوراهای نظارت که به چشمپوشی و انصراف هنرمندان جریانساز (نمایشنامهنویس، کارگردان، بازیگر، برنامهریز، طراح صحنه و ...) منجر شده، نمیتوان کاستیهای مدیریتی مجموعههای خصوصی و دولتی را در به وجود آمدن این غیاب و کنارهگیری بیتاثیر دانست
براساس مصوبه مورد اشاره، موانع قطعی دریافت مجوز اجرای آثار نمایشی 14 مورد است، درحالی که با مراجعه به فرمِ معروف به «سه برگی» درخواست اجرای نمایش مصوب «شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی»! شما با 16 مورد مواجه میشوید و البته تغییرِ بعضی واژهها که ماهیت و بارِ حقوقی دارند.
تا هنگامی که کسانی نگهبان فرهنگ هستند، تولیدکنندگان فرهنگ مسوول فرهنگ نیستند، زیرا در حاشیه هستند، از اینرو در نبود نظارت و نگهبان، تولیدکنندگان فرهنگ و هنر، مسوول خواهند بود. اگر جامعهای عقبمانده است و تولیدکنندگان فرهنگ در حاشیهاند، مسوولیت تمام عقبماندگی مردم بر گردن دولت است.
نمایش «خوشدلان» نوشته سعید پورصمیمی و با کارگردانی پریزاد سیف قرار بود، مهرماه امسال در باغ کتاب تهران روی صحنه برود. کار آماده شد، تبلیغات انجام گرفت، زمان بلیتفروشی اعلام شد، اما شرایط اجتماعی تغییر کرد و دیگر زمانی برای تئاتر نبود.
نمایش «انتظار در برزخ» به کارگردانی الهه تنهایی تا دوازدهم اسفند در خانه نمایش دا به صحنه میرود.
«مجلس تقلید؛ کاش چشم نمیدید؛ مضحکه قتل امیرکبیر» در خانه نمایش دا روی صحنه رفت.
در مراسمی که در دفتر اداره کل هنرهای نمایشی برگزار شد، معاون هماهنگی و برنامهریزی ادارهکل هنرهای نمایشی و مدیر دفتر پژوهش، آموزش و انتشارات نمایش انجمن هنرهای نمایشی ایران معرفی شدند.
یک بازیگر تئاتر با اشاره به یکی از نصیحتهای علی نصیریان گفت: حیف که شرایط اجازه نمیدهد نصیحت استاد نصیریان را اجرایی کنیم.
سالنهای نمایشی تهران در آخرین ماه سال میزبان ۵۳ اثر نمایشی در ژانرهای(گونههای) مختلف است.
مجموعه نمایشنامههای ایوب آقاخانی در سه جلد و تحت عنوان «زیر نور موضعی» بهزودی وارد بازار کتاب میشود.
نمایش «اتاق شماره ۶» به نویسندگی آنتوان چخوف، کارگردانی فرزاد سهرابی و تهیه کنندگی منوچهر هادی از شامگاه ۳۰ بهمن اجراهای خود را در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز کرد.
نخستین شماره از مجله تخصصی پژوهشی «کتاب تئاتر» منتشر شد.
نصرالله قادری از بستری بودن کوروش زارعی دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر طی چند روز اخیر در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان نمازی شهر شیراز خبر داد.
نمایش«فیش آباد» به نویسندگی سیروس همتی و کارگردانی اشکان درویشی از سوم اسفند ماه در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه میرود.
محمد حاتمی که این روزها نمایش «اهل هوا» را روی صحنه میبرد، میگوید: مصلح اجتماعی نیستیم اما از آنجا که کار هنر با اندیشه سر و کار دارد، امیدوارم بتوانیم با اجرای نمایش روشنگری کنیم.
هفتمین نشست از سلسله نشستهای بازیابی با عنوان «عمومی کردن گفتگوهای انتقادی در هنر تئاتر» در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.