چارسو پرس: برنامه Focus COPRO جشنواره کن، هفت پروژه سینمایی از کارگردانانی که در آستانه ساخت نخستین فیلم بلند خود هستند را معرفی کرد؛ پروژههایی که برخی پیشتر با فیلمهای کوتاه در بخش مسابقه یا دوهفته کارگردانان حضور داشتهاند.
این برنامه، که بخشی از ساختار «سینمای فردا» (Cinéma de Demain) در جشنواره کن است، با هدف شناسایی و حمایت از استعدادهای نوپا در سینما برگزار میشود.
فلوریان فرناندز، مسئول برنامه SFC و Rendez-vous Industry گفت:
«این برنامه فرصتی کلیدی برای کشف استعدادهای جدید و حمایت از نگاههای هنری خلاقانه است، خصوصاً برای تهیهکنندگان و نمایندگان فروش که به دنبال صداهای تازه هستند.»
فرصتی طلایی برای کشف استعدادهای تازه
پروژههای منتخب Focus COPRO ۲۰۲۵
«آسا» – Asa | فرانسه، لبنان
کارگردان: والنتین نوجیم | تهیهکننده: مانون مسیان
در بیروت پس از انفجار، چاربل نوجوان با ورود یک ملوان سوری به زندگی مادرش، درگیر خیالپردازیهای تاریکی میشود. این فیلم ترکیبی از تریلر روانشناختی و ملودرامی درباره مردانگی، سوگواری و جامعهای است که بین ویرانی و اسطوره معلق مانده است.
نوجیم میگوید: «میخواهم خشونت بیننسلی، آیینهای خشن پسرانگی و لطافتهای پنهان در جامعهای جنگزده را به تصویر بکشم.»
«برگیز» – Bergie | آفریقای جنوبی، فرانسه
کارگردان: دیان ویز | تهیهکننده: لرو فوریه
لئولین، مأمور اجرایی در آستانه بازنشستگی، هنگام اجرای حکم تخلیهای در کیپتاون، با جسدی روبهرو میشود. فیلم در زمان واقعی روایت میشود و با برداشتهای بلند و تدوینی تیز، تماشاگر را در دل ماجرا قرار میدهد.
«کارا د سانتا» (چهره مقدس) – Cara de Santa (Holy Face) | اسپانیا
کارگردانان: آنا مارتی و لورا سانتوس | تهیهکننده: مایکا سانز
دولورس ۶۳ ساله در شب کریسمس به مردی حمله میکند و این رفتار خشونتبار، نقشهای اجتماعی او را به چالش میکشد. فیلم با نگاهی انتقادی به رابطه بین خشونت و زنانگی، گفتوگویی بین دو نسل را شکل میدهد.
بیشتر بخوانید: اخبار و مطالب سینمای جهان
«جزیره خیال» – Fantasy Island | کره جنوبی، فیلیپین
کارگردان و تهیهکننده: هویجو پارک
روایت مادری فیلیپینی و دختر نوجوانش که خانههای کرهایها را نظافت میکنند. فیلم با پرداخت به رؤیای کرهای، به تقابل نسلها و واقعیت مهاجرت در جزیره ماکتان میپردازد.
پارک میگوید: «میخواهم تضاد میان رؤیای مادر و واقعیت دختر را به تصویر بکشم، و مهاجرانی را نشان دهم که در حاشیه آرمانشهرها زندگی میکنند.»
«گیلیو» (محبوب) – Giliw | فیلیپین
کارگردان: کیلا رومرو | تهیهکننده: فیا فورتونا، آروین بلارمینو
دختری با دختری رقصنده و خیاط همراه میشود تا بقایای پدر مردهاش را در گورستانی در حال تخریب بیابد. این اثر تلفیقی از داستانی شخصی، سوگ و هویت فرهنگی در برابر "پیشرفت" است.
«تصاویر گمشده» – Lost Images | کوزوو، آلمان
کارگردان: سمیر کاراهودا | تهیهکننده: یل اوکا
در کوزوو پس از جنگ، مردی که مراسم عروسی و عزاداری را فیلمبرداری میکند، با گم شدن فیلمی مهم، با بحرانهای شخصی و اجتماعی مواجه میشود. فیلمی درباره حافظه، مهاجرت و شکافهای نسلی.
«نام من نینا شکیرا است» – My Name is Nina Shakira | فرانسه، هائیتی
کارگردان: ساموئل سوفرن | تهیهکننده: لوئیز باسار، کارین روسنیوسکی
نینا ۱۲ ساله که عاشق کتاب است، پس از بدهی مادرش، به خیابانهای پورتو پرنس کشیده میشود. او با استادی آشنا میشود که او را به نویسندگی ترغیب میکند. فیلمی درباره صدای زنان و نوشتن بهعنوان ابزاری برای رهایی.
سوفرن میگوید: «با الهام از رمان "جاودانهها"، میخواهم درباره خشونت علیه زنان سخن بگویم. این یک مسئله مردانه هم هست.»
اهداف برنامه Focus COPRO
معرفی استعدادهای نوپا به پلتفرمهای بینالمللی
تسهیل تولید و پخش اولین فیلمهای بلند
فراهم کردن فضا برای توسعه پروژهها با کمک نهادهایی همچون:
Pop Up Film Residency
ECAM Industria
HFF München
مانون مسیان، تهیهکننده "آسا":
«بازار جهانی بیش از پیش در برابر آثار جسورانه و متفاوت مقاومت میکند. این برنامه کمک میکند صدای ما شنیده شود.»
هویجو پارک:
«بهعنوان یک فیلمساز مستقل، اغلب تنها فکر میکنم و کار میکنم. اینجا، جایی برای گفتوگو، رشد و تعلق است.»
پلتفرمی برای توسعه و تعامل جهانی
برنامه «فوکوس کوپرو» با حمایت سه برنامه تخصصی شامل Pop Up Film Residency، ECAM Industria و HFF München برگزار میشود که به پروژهها آموزش و فرصت توسعه میدهد.فرناندز میگوید: «هدف ما این است که پروژهها پس از حضور در این برنامه، به مراحل بعدی تولید در جشنوارههای مهم، آزمایشگاههای بینالمللی و فضاهای حمایتی قدم بگذارند. در واقع ما نقش سکوی پرتاب را بازی میکنیم.»
این برنامه در سالهای گذشته میزبان آثاری بوده که بعدها موفقیتهای بزرگی کسب کردهاند؛ از جمله «درون پیله زرد» ساخته آن فام تیِن که برنده دوربین طلایی شد، «مهاجران» اثر فلیپه گالوس در بخش نوعی نگاه و فیلم «خوکچه» از کارلوتا پردا که در جشنواره ساندنس درخشید.
نویسنده: فرشته پورمند