باشگاه هواداران جمعیت امام علی (ع) یادمان هفتاد و هفتمین زاد روز اکبر رادی را برگزار کرد.

 

پایگاه خبری تئاتر: در این نشست عطاالله کوپال، مدیرعامل بنیاد اکبر رادی، بهزاد صدیقی، مدیر اجرایی و سخنگوی بنیاد اکبر رادی، شارمین می‌مندی‌نژاد، مدیر جمعیت امام علی (ع) و علی رضا کیمنش از منظر اجتماعی و جامعه‌شناسی در آثار سخن گفتند. در این نشست همچنین شعر سروده شده‌ای از یکی از اعضای این باشگاه توسط گروه موسیقی این جمعیت با مضمون شخصیت استاد اکبر رادی دکلمه و اجرا شد‌. 

همچنین هیئت مدیرهٔ موسسه فرهنگی هنری اکبر رادی به مناسبت هفتاد و هفتمین زاد روز استاد اکبر رادی متن یادمانی را منتشر کرد. 

متن این یادمان به شرح زیر است: 

 «دهم مهر ماه برابر است با هفتاد و هفتمین زادروز اکبر رادی نمایشنامه نویس معاصر ایران که نزدیک به پنجاه سال از عمر خود را صرف خدمت به دنیای تئا‌تر و نمایش ایرانی کرد و بیست و سه نمایشنامه از خویش به یادگار گذاشت که بی‌گمان، هر یک، بخشی از میراث ادبیات نمایشی معاصر ایران به شمار می‌آیند. رادی در زمانه‌ای زیست که جامعهٔ ایرانی در گذرگاه تندباد پرفراز و نشیبِ دگرگونی، تجربه‌های نوینی را کسب می‌کرد. تجربه‌هایی که انباشت شکست و پیروزی و سوک و سور بود. مردم، هستیِ تازه‌ای را طلب می‌کردند و رادی هر روز، تلاطم‌های اجتماع پیرامون خویش را در فرآیند تحول خواهی و نوجویی و قرار گرفتن در مسیر تولدی دوباره، مشاهده می‌کرد. رادی نمایشنامه نویسی بود که بر کنارهٔ آبراه پهناور تاریخ، در نقطهٔ تلاقی جریان‌های سنت و نوخواهی ایستاده بود. این نقطهٔ برخورد، پر از موج‌های بزرگ و خیزش‌های عظیم بود. انسان‌ها در اوج و فرود زندگی خویش، سرگردانی و حیرت عجیبی را نظاره می‌کردند که انبان حیات آنان را از تجربه‌های شگفت و تازه‌ای می‌انباشت. 

 نمایشنامه‌های اکبر رادی، بازتاب این زمانهٔ هول انگیز و پر افت و خیزِ تاریخ معاصر ایران است. او تاریخ نگاری نمی‌کرد، اما در سیمای هر یک از شخصیت‌های آثار وی، می‌توانیم رنگی از چهرهٔ نزدیک‌ترین نیای خود را، از همین یکی دو نسل پیش، بازیابیم. این صِبغهٔ تاریخی، بخشی از سطور شناسنامهٔ معنوی ما است که در گنجینهٔ نمایشنامه‌های رادی ثبت شده است و هر یک از ما با بازخوانی سطرهای شناسنامهٔ معنوی خود، می‌توانیم هویت امروز خویش را از خلال خطوط طرح وارهٔ هستی پیشین خود بازیابیم. از این رو وقتی به آثار رادی می‌نگریم می‌توانیم خود را و یا بخشی از وجود خود را در میان شخصیت‌های نمایشنامه‌های او پیدا کنیم. می‌توانیم رنگ گمشده‌ای از منشور رنگارنگ هویت ایرانی خود را در دِرخشش چشم‌های قهرمانان آثار اکبر رادی بیابیم. 

 رادی تئا‌تر ما را به پیش برد. نمایشنامه نویسی ایران را اعتلا داد و این باور را در دل‌های هنرمندان نمایش بارور کرد که جای ایران در جایگاه نمایشنامه نویسی جهان، هرگز خالی نیست. 

زادروزش را گرامی می‌داریم و بر آنان که میراث او را پاس می‌دارند و بر تمامی هنرمندان هنر نمایش کشورمان، خجسته باد می‌گوییم.»


 

صفحه رسمی سایت خبری تئاتر در تلگرام

https://telegram.me/onlytheater



اخبار تئاتر

اجرای نمایش " استثنا و قاعده " در خانه موزه انتظامی

منوچهر والی زاده زنگ افتتاح نمایش «جايي كه پياده رو تموم ميشه»را نواخت

اجرای دو نمایش در تالار حافظ

فراخوان دومین جایزه محمود استادمحمد منتشر شد

نمایش " علی کوچیکه " توسط جمشید مشایخی افتتاح می‌شود

آغاز سیزدهمین جشنواره تئاتر کردی سقز

مقاله‌های ایرانی درباره تئاتر به کنگره جهانی اسیتژ ارسال شدند

"کلارینت" در تالار سایه روی صحنه می‌رود

کوشک‌جلالی نمایشی را به زبان ترکی در استانبول اجرا می‌کند

معرفی راه‌یافتگان به مرحله کشوری جشنواره نمایش عروسکی کانون

برگزاری کارگاه‌های «بدن دیوانه»

معرفی شورای داوری نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان

برگزاری دوره‌های نمایشنامه‌خوانی در نیاوران

مریم سعادت با «کنسرت حشرات» روی صحنه می‌آید

فراخوان هشتمین جشنواره دانشجویی تئاتر سوره

«خدای کشتار» بهمن‌ماه راهی کانادا می‌شود

بهزاد فراهانی با «بدخیم» در سالن انتظامی خانه هنرمندان ایران

مقتدی: برای مدیریت تالار وحدت به توافق نرسیدیم

نمایشنامه‌خوانی و کارگاه بازیگری محمد یعقوبی در آمریکا

پوسترهایی که شبیه آگهی هستند