در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینماها که احتمالاً چند ماه ادامه خواهد داشت، دستاندرکاران و مسئولان تولید آثار سینمایی، رویکردهای جدیدی اتخاذ کردهاند که اکران فیلمهای جدید در شبکه نمایش خانگی ازجمله این اقدامات است.
در یک نگاه کلی میتوان گفت مخاطبان سریالهای نوروزی نسبت به سالهای گذشته کمتر از دیدن مجموعههای تدارک دیده شده راضی بودند؛ اما علت چیست؟
فیلم سینمایی «خروج» قرار است بدون اکران عمومی، در سامانههای اینترنتی به نمایش درآید. برخی سینماگران مقابل این اقدام، مواضع منفی و متناقض اتخاذ کردهاند اما برخی دیگراین اقدام را شکستن انحصار در سینما دانستهاند و از آن حمایت کردند.
برای اولین بار سرمایهگذاران یک فیلم ایرانی به بهانه تعطیلی سینماها تصمیم به اکران آنلاین این اثر گرفتهاند؛ اتفاقی که شاید هر تهیهکننده خصوصی نتواند بهراحتی این تصمیم را عملی کند و باید دید آیا ادامه پیدا خواهد کرد؟
به گفته مدیرعامل انجمن خانواده ناشنوایان، اگر صداوسیما بخواهد اهمیت ترجمه اخبار برای ناشنوایان را نادیده بگیرد و حرف جامعه ناشنوایان را نشنود، اتفاقات خیلی بدی میافتد.
صبح امروز دوشنبه قسمت ششم "همگناه" همراه با تصویری از مهدی پاکدل و ساقی حاجیپور توزیع شد.
در مورد تاثیری که نحوه نگارش فیلمنامه و ادبیات آن، بر بازی بازیگران میگذارد و اینکه چه عواملی باعث میشود کنترل بازی از دست نویسنده و کارگردان خارج شود، با نویسندگان سینما و تلویزیون، به گفتوگو پرداختیم که در ادامه حاصل را از نظر میگذرانید.
میزان فروش فیلمهای سینمای کودک و نوجوان در سال گذشته همچنان از نحیفبودن گیشه در این بخش مهم سینمای ایران و البته بارقههایی از امید برای قوت گرفتن آن حکایت دارد.
با اعلام رسمی خبر عرضه آنلاین "خروج" ابراهیم حاتمی کیا در شبکه "وی او دی" پیش از اکران عمومی، پیش بینی میشود که در چند روز آینده فیلمهای دیگری که در نوبت اکران بودند هم وارد این چرخه اکران بشوند، چون به نظر میآید تاریخ دقیقی برای بازگشایی سینماها در پی شیوع ویروس کرونا مشخص نیست و برخی صاحبان فیلمها ترجیح میدهند، بدین شکل فیلمهایشان را عرضه کنند.
امیرحسین خاناحمدی کارشناس و تحلیلگر کسبوکارهای رسانهای عنوان کرد طبق محاسبات صورت گرفته، سینماهای کشور تنها در اکران نوروزی بهواسطه تعطیلات کرونایی ۴۲ میلیارد تومان ضرر کردهاند.
چند روزی است که مسئولان شهرداری تهران از اولین «بسته حمایتی از گروههای تئاتری» رونمایی کردهاند؛ بستهای که به سختی میتوان نشانههای حمایت از هنرمندان و مخاطبان تئاتری را در آن رصد کرد!
مرور آمار فروش فیلمهای کارگردانان فیلماولی در سال ۹۸ نشان میدهد برخلاف سالهای گذشته، این آثار نتوانستند موفقیت شاخصی در گیشه و ارتباط با مخاطب کسب کنند.
تلویزیون مانند سالهای گذشته برای ایام نوروز سریالهایی را در نظر گرفته است؛ با این تفاوت که امسال این مجموعههای طنز نه صرفا در عید که در ایام قرنطینه خانگی بناست دیده شوند.
گیشه سینما ایران در سال ۹۸ فراز و نشیب بسیاری داشت به طوری که فوتبالیستِ بازیگر شده این سالها، پرفروشترین هنرپیشه سال شد و رکورد پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران نیز جابهجا شد.
سال 1398 در حالی به پایان میرسد که تعدادی از فیلمهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر نتوانستند روی پرده بروند و اکران آنها به سال بعد موکول شد.
پایان سال است و زمان حسابرسی و ارزیابی آنچه پشت سر گذاشته شده است، سالی که هر ماهش با اتفاقاتی همراه شد؛ از سیلی که در نوروزش خانههایی را ویران کرد تا ویروسی که در پایان سالش همه را خانه نشین کرد. با این حال گیشه ۹۸ سینمای ایران، با نمایش حدود ۷۰ اثر روی پرده، بیش از ۲۹۶ میلیارد تومان عایدی داشت.
در آخرین روزهای سال که بهزعم بسیاری سالی سخت برای سینمای ایران بود، مروری داریم بر اتفاقات ریز و درشتی که در این عرصه رخ داد.
زماني بود كه سينماي ايران به دور از پرداختن به دغدغههاي اجتماعي، پا در راهي گذاشته بود كه باعث ساخته شدن آثاري به نام «فيلم آپارتماني» شد. نكتهاي كه بسياري از منتقدان، لزوم برونرفت از آن را گوشزد ميكردند. همه ما خوانده و شنيدهايم كه فيلمسازي چون «ژان لوك گدار»، زماني اين پيشنهاد را مطرح كرد كه سينما براي ماندگارياش، چارهاي جز اين ندارد كه بيشتر به ميان مردم برود و آينه تمامنماي جامعه باشد. موجي كه هماكنون از آن به عنوان «سينماي نو»ي فرانسه ياد ميشود. به نظر ميرسد جرياني كه در سينماي ايران راه افتاده، ديگر قصد ندارد بر پايه سينماي «از ونك به بالا» حركت كند.
عصر جدید امکان فکر و تخيل به تماشاچي نميدهند، احسان عليخاني نشسته است تا همه چيز را به مخاطب شير فهم کند.
چند سالی است برنامههای پرمخاطبی را در تلویزیون شاهد هستیم که همراه با تماشاگران ضبط میشوند. اما شیوع ویروس کرونا در همه نقاط دنیا و به خصوص پایتخت کشور ما این برنامهها را تحت تأثیر قرار داده و اکثر آنها یا متوقف شده یا بدون تماشاگر ضبط میشوند.