در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
در این گزارش اظهار نظر برخی فیلمسازان و سینماگران را درباره نحوه انتخاب و اکران فیلمهای نوروزی بخوانید.
سازمان سینمایی «اطلاعات ارزشیابی هنرمندان سینما» را در حالی منتشر کرد که برمبنای آن طیف گستردهای از سینماگران از اصغر فرهادی تا جواد شمقدری مدرک معادل «دکتری» دریافت کردهاند؛ اما چگونه؟
در حالی که سینماها همچنان در تعطیلات خودخواسته برای جلوگیری از شیوع ویروس «کرونا» به سر میبرند، انتظارها از هفت فیلم اکران نوروز۹۹ برای بازگرداندن شور و حال به گیشهها بیش از همیشه است.
سازوکار نمایش فیلمها و سریالهای خارجی در سامانههای ویاودی، در حالی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد که برخی نشانهها، زنگ خطر شکلگیری انحصار در این فرآیند را به صدا درآورده است.
در حالی که پیشتر گفته میشد جدول اکران نوروزی با اولویت فیلمهای جشنواره فجر بسته میشود، نیمی از فیلمهای معرفی شده برای نوروز خارج از فهرست اصلی فیلمهای فجر هستند.
تدوین نظامنامه اکران سال ۹۸ با محوریت ایده «قرعهکشی فیلمها» بحث داغ این روزها در محافل سینمایی است؛ ایدهای که مخالفان و موفقان جدی دارد و معلوم نیست چگونه به سرانجام خواهد رسید.
سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در حالی به کار خود خاتمه داد که خالی از حواشی نبود.
مروری بر فهرست برگزیدگان سیمرغ بهترین فیلم اول در جشنواره فیلم فجر طی دورههای گذشته از دهه ۹۰ حایز نکات جالبی درباره سرنوشت این استعدادها در سینمای ایران است.
هرچند با فاصله گرفتن از جنگ تحمیلی کمیت فیلمهای دفاع مقدس در ویترین سینمای ایران کاهش یافته است اما کیفیت معدود تولیدات این حوزه در سالهای اخیر افزایش داشته است.
مطابق نتایج یک پژوهش ملی، مردم ایران ۲۰ درصد سریالهای خانگی را تماشا و روزانه حدود یک ساعت از دستگاههای صوتی، تصویری، سینمای خانگی و ستاپ باکس استفاده میکنند. ۷۲ درصد روزانه حدود یک ساعت موسیقی گوش میکنند که بیشتر سنتی و پاپ است و سه درصد هم موسیقی راک و رپ ایرانی گوش میدهند.
درختهای تنها، در کنار همه خصوصیاتشان، یادآور «عباس کیارستمی» هم هستند، آنقدر این یادآوری برای همه ملموس شده که سنگ قبر این کارگردان فقید هم با طرحِ یکی از این درختها ماندگار شده است ...
تولید فیلمهای ورزشی همواره در سینمای ایران مورد غفلت بوده است و معدود آثار موفق در این حوزه هم هیچگاه جریانساز نبودهاند؛ دلیل عدم بهرهمندی سینمای ایران از جاذبههای ورزشی چیست؟
شهاب حسینی از آن دسته بازیگران سینماست که سینما را با نقشهای متفاوت تجربه کرده است.
در میان کارگردانان حاضر در بخش «سودای سیمرغ» جشنواره سیوهشتم فیلم فجر، رکوردداران شکار سیمرغ کدامیک هستند و آیا تازهنفسها میتوانند این رکوردها را به چالش بکشند؟
در این گزارش نگاهی گذرا داریم بر آثاری که علیرغم تلاش سازندگان به جشنواره سی و هشتم فجر راه پیدا نکردند.
جشنواره فیلم کن که به عنوان مهمترین جشنواره سینمایی جهان شناخته میشود، از سال ۱۹۴۶ تاکنون میزبان چهرههای سرشناسی در رأس هیات داوران خود بوده است؛ سینماگرانی که با حضورشان هم به کارنامه هنری خود اعتبار بخشیدند و هم به جشنواره.
فهرست ۲۲ فیلم پذیرفتهشده برای رقابت در بخش «سودای سیمرغ» جشنواره سیوهشتم فیلم فجر سرشار از نامها و ایدههای کنجکاوی برانگیز است؛ آیا واقعاً جشنوارهای متفاوت در پیش است؟
در سیوهشتمین جشنواره فیلم فجر که تنور رقابت بین فیلمسازان با سابقه و جوان داغ است، بازیگران هم از این هیجان بینصیب نیستند و حضور چند چهره شاخص و همچنین قدیمی رقابت را گرمتر خواهد کرد؛ هرچند شاید رکورردار بازیگریِ امسال بیش از همه شانس کسب سیمرغ بلورین فجر را داشته باشد.
سینمای ایران در دورههای مختلف شاهد ظهور کارگردانان مستعدی بوده است که با فیلم اولشان حسابی سروصدا به پا کرده و مورد توجه قرار گرفتند. از واروژ کریممسیحی و حمید نعمتالله گرفته تا سعید روستایی و همایون غنیزاده.
سینمای ایران که کوتاه زمانی پس از سینمای جهان کار خود را شروع کرد، در طی دورهای نزدیک به ۷۰ سال (از ۱۲۷۹ تا ۱۳۴۹) مسیری را پیمود که فیلمهایش نشان از روزهای افتان و خیزان آن دارد.