در سالی که گذشت سینمای ایران با اتفاقات مختلفی از استقبال مخاطبان از فیلمهای کمدی روی پرده گرفته تا کسب سومین جایزه اسکار برای ایران روبهرو بود.
نوبخت: جریانات سیاسی سال گذشته، روی شانس حضور فیلمها در جشنوارهها بسیار تاثیرگذاشته، از آنجایی که اکثر فستیوالهای دنیا مباحث حقوق بشر را اولویت و رسالت خود قرار میدادند بسیار به وقایعی که در کشورمان رخ داده حساس هستند و همچنین مطالبی که از رسانهها منتشر میشود برای فستیوالهای دنیا بسیار اهمیت دارد.
این روزها بازار رئالیتیشوها همچنان داغ است و رقیبی جدی برای سریالها محسوب میشوند. در این میان هر اندازه تلویزیون که زمانی پیشتاز تولید و پخش رئالیتیشو بود، از توجه به این ساختار عقب مانده است، شبکه نمایش خانگی به مدد کپیبرداری از نمونههای خارجی و سازندگان حرفهای داخلی، انواع مختلف چنین برنامههایی را روی سکوهای خود میفرستد و مخاطب قابل توجهی را هم با خود همراه کرده است.
رویداد۲۴: وحید جلیلی برادر سعید جلیلی پس از سالها انتقاد از صداوسیما بالاخره به آرزوی خود رسید و در جبهه فرهنگی اصولگرایان بهترین سمت خود را به دست آورد و با خروج علی عسگری ازصداسیما، به عنوان قائم مقام پیمان جبلی انتخاب شد. وحید جلیلی در خیال، خود را حاج کاظم آژانس شیشهای میبیند که برای مبارزه با غربگرایی، با اسلحه همه را گروگان بگیرد. با این دیدگاه بعید است ۵ سال دیگر، صدا و سیما همین مخاطبان اقلیت را هم حفظ کرده باشد.
در عصر حاضر، هوش مصنوعی (AI) به یکی از مهمترین فناوریها در حوزه فرهنگ و هنر تبدیل شده است. این فناوری نه تنها در زمینههای فنی و تکنولوژیکی تأثیر بسزایی داشته، بلکه در حوزه هنر، تئاتر و سینما نیز ارتقاءهای قابل توجهی را به همراه داشته است. در این گزارش، به بررسی تأثیر هوش مصنوعی در این حوزهها و همچنین معایب و مزایای آن خواهیم پرداخت.
در لیست اکران این بهار با 17 فیلم سینمایی همهجور ژانری از «غریب» در ژانر جنگی، «مصلحت» با ژانر سیاسی-اجتماعی و حتی «جنگ جهانی سوم» در فضای درام اجتماعی وجود دارد، اما از بین همه این 17 فیلم «فسیل» در ژانر کمدی توانسته نظر تعداد قابل توجهی از مخاطبان را به خودش جلب کند و پیشتاز میزان فروش باشد.
در هنر ایران، بسیار کم پیشآمده که مردم و جامعه هنری به هنرمندی لقبی بدهند که همگان در سزاوار بودن آن لقب همرأی بوده باشند، به گونهای که هم آن هنرمند را به لقب هنریاش بشناسند و هم به محض شنیدنِ نام و لقبِ آن، کلاه از سر بردارند.
سینما به عنوان یک هنر و صنعت، در عربستان سعودی در دهه اخیر تحولات و تغییرات قابل توجهی را تجربه کرده است. با پذیرش برخی اصلاحات اجتماعی و فرهنگی، فضای سینما در این کشور رو به رشد و توسعه است.
پدرام پهلواننژاد: آهنگسازی که در اروپا فارغالتحصیل میشود، اگر تمایل داشته باشد دورههای رهبری ارکستر را میبیند و رهبر ارکستر میشود ولی متاسفانه در کشور ما این دورهها اصلا وجود ندارند. اینها باعث میشود فارغالتحصیلان رشته آهنگسازی ما که مستقیما وارد حیطه کار میشوند، کارشان به لحاظ علمی دچار نقصانهایی باشد.
اکران سینمای ایران در سال ۱۴۰۲ با «فسیل» شروعی امیدوارکننده برای فیلمهای کمدی داشت، اما آیا ترکیب تازه فیلمهای غیرکمدی میتواند توازن را به گیشه سینمای ایران بازگرداند؟
فیلم سینمایی «مصلحت» در حالی از امروز روانه پرده سینماها میشود که پایان بلاتکلیفی آن میتواند نقطه شروع تازهای برای آسیبشناسی جدیتر مواجهه ما با «سینمای سیاسی» در ایران باشد.
یکی از فعالان حوزه تأمین هنرور برای پروژههای سینمایی و تلویزیونی ضمن تشریح وضعیت فعالیت افراد در این حوزه، ابراز امیدواری کرد که هنروران در سینما صاحب صنف شوند.
در شرایطی که خدمات چت جی پی تی در بسیاری از حرفهها اثرگذاری معناداری داشته اخیراً منتقدان، خبر از بروز انقلابی نوین در صنعت فیلمسازی با همین فناوری یا هوش مصنوعی میدهند که احتمالاً هالیوود را متحول میکند.
نگاهی به پلمب «عمارت روبرو» بهخاطر عدم رعایت حجاب از سوی مراجعانش.
در طول بیش از هفتاد سال برگزاری جشنواره کن، سینمای ایران حضور محسوسی در این جشنواره سینمایی داشته، حضوری که در دو دهه گذشته با فیلمسازانی چون عباس کیارستمی و پس از آن اصغر فرهادی، چشمگیر تر نیز شده است.
کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که پروژه انحصار طی دهههای گذشته در هیچ زمینهای نتوانسته نتایجی معقول و مثبت را به همراه داشته باشد. انحصار نه تنها عاملی برای رشد و تقویت یک صنعت یا حوزه نبوده، بلکه عاملی برای تضعیف کیفیتها نیز بوده است. برای نمونه میتوان حالوروز صنعت خودروسازی را در نتیجه انحصارگرایی سایپا و ایرانخودرو مشاهده کرد.
در طول تاریخ، چندین فیلم موفق شدند تا با درخشش خود، علاوهبر فروشی فوقالعاده، گیشه سالانه سینمای ایران را با تراز بالاتری مواجه کرده و در مقام ناجی، عملکرد موفقی داشته باشند که در ادامه به چند مورد از این آثار خواهیم پرداخت.
جلالی فخر: اساسا سینمای کمدی در ایران بازتاب آینهگونِ مسیر تحولات اجتماعی و روانشناسی جامعه است. اینکه در دهههای اخیر، فیلمهای کمدی به شکل اغراقآمیزی به سمت ابتذال گرایش پیدا کرده نتایج روح غمانگیز یأس و ناامیدی در میان مردم جامعه است.
با یک حساب سرانگشتی متوجه میشویم که برای پخش ارزان یک تیزر تبلیغاتی (با رقم 10 هزار دلار در یک ماه) که شامل روزی 8بار نمایش یک دقیقهای در طول یک ماه است، با دلار 54 هزار تومانی، باید 540 میلیون تومان هزینه کرد. این مقدار برای پخش 2ماهه که شامل روزی 9بار پخش تیزر یک دقیقهای است، به 999 میلیون تومان میرسد که قطعا با این تعداد نوبت پخش، رقم چندان زیادی بهحساب نمی آید.
اعلام خبر ۱۰۰ میلیاردی شدن «فسیل» بهانهای شد تا تعداد مخاطبان فیلمهای پرفروش بعد از انقلاب در دهههای مختلف بررسی و رتبهبندی شود. این بار رسانهای از راه رسید و اعلام کرد که رتبه پرمخاطبترین فیلم تاریخ سینمای ایران به سری دوم اخراجیها تعلق داشته که بالای ۵ میلیون بلیت فروخته است. این اما نهتنها دروغ بود بلکه آمار فروش یک فیلم در ایران ۳۴ میلیونی سال ۶۴ که نیمی از آن روستایی هستند را نمیتوان با ایران ۷۰ میلیونی دهه هشتاد مقایسه کرد که حدود ۸۰ درصد آنها شهرنشین شدهاند.
درحالیکه تصور میشد با جدیت بسیاری که سازمان سینمایی در مقوله قاچاق فیلم به خرج داده و البته مدرن شدن ابزارهای شناسایی، دیگر شاهد پدیده شوم قاچاق فیلم در سینمای ایران نباشیم اما در کمال ناباوری، سومین ساخته سعید روستایی از صبح روز 26 اسفند، سر از شبکههای مجازی درآورد. 23 روز بعدش نیز جنگ جهانی سوم به بیرون درز پیدا کرد تا مشخص شود مافیای قاچاق در سینمای ایران با انتشار 2 فیلم مهم از سینمای ایران، دوره جدیدی از حیات خود را آغاز کرده است که طی آن، تمرکز روی انتشار فیلمهای مهم سینمای ایران است که هنوز به روی پرده نرفتهاند.