سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در بخشهای مختلف خود میزبان چهرهها و کارگردانهای شناخته شده تئاتر ایران از نسلهای مختلف است، که آثار خود را در این دوره از جشنواره به صحنه میبرند.
پایگاه خبری تئاتر: چهرههای شناخته شده و همچنین کارگردانهای جوان تئاتر که هر کدام با آثاری که به صحنه بردهاند جایگاه خاصی را در تئاتر ایران به خود اختصاص دادهاند، در بخش های مختلف سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر حضور دارند.
جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر در بخشهای «چهل سالگی انقلاب»، «مسابقه بینالملل»، «مسابقه ایران - دو» و «مهمان» پذیرای کارگردانهای شناخته شده تئاتر ایران از نسل های مختلف است.
در بخش «چهل سالگی انقلاب» نام هنرمندان شناخته شدهای دیده میشود که آثار خود را با مضامین مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین دفاع مقدس به صحنه می برند.
هادی مرزبان با نمایش «آهسته با گل سرخ» اثر استاد اکبر رادی، حمیدرضا آذرنگ با نمایش «خنکای ختم خاطره» و کوروش زارعی با نمایش «خورشید از حلب طلوع می کند» از هنرمندان شناخته شدهای هستند که آثار خود را در بخش «چهل سالگی انقلاب» سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اجرا می کنند.
جشنواره سی و هفتم تئاتر فجردر بخش «مهمان» خود پذیرای دکتر علی رفیعی کارگردان و طراح سرشناس تئاتر ایران است که نمایش «خانه برناردا آلبا» را در این بخش به صحنه میبرد.
بهروز غریب پور با اپرای «عشق»، امیر دژاکام با نمایش «مکبث» و منیژه محامدی با نمایش «تبرئه» از دیگر چهرههای شناخته شده کارگردانی تئاتر ایران هستند که در بخش «مهمان» این دوره از جشنواره حضور دارند.
در این بخش هنرمندان شناخته شده نسل دیگری از کارگردانی تئاتر در ایران نیز همچون علی اصغر دشتی با نمایش «نامبرده»، جابر رمضانی با نمایش «موی سیاه خرس زخمی»، نصیر ملکی جو با نمایش «طناب»، شهاب آگاهی با نمایش «پرومته – طاعون» و کوروش سلیمانی با نمایش «خرده نان» دیده می شوند.
بخش «مسابقه ایران - دو» جشنواره سی و هفتم تئاتر هم شاهد حضور هنرمندانی چون رضا صابری از چهرههای با سابقه و شناخته شده تئاتر استان خراسان رضوی است که در این دوره از جشنواره تئاتر فجر نمایش «دریاچه قو» را به صحنه می برد.
در این بخش، کارگردانهای جوانی که آثارشان در یک سال گذشته تئاتر ایران مورد توجه مخاطبان و منتقدان تئاتر قرار گرفته بود نیز حضور دارند؛ هنرمندانی همچون محمد برهمنی با نمایش «زندگی در تئاتر»، سهیل ساعی با نمایش «افرا یا روز می گذرد»، احسان جانمی با نمایش «افرا» از اصفهان و «عند از مطالبه» سامان خلیلیان. البته در این بخش کوروش سلیمانی با نمایش «خرده نان» نیز که از آثار بخش مهمان جشنواره سی و هفتم است، حضور دارد.
سی و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در بخش «مسابقه بین الملل» خود میزبان چند کارگردان شناخته شده تئاتر ایران است. آرش دادگر با نمایش «او» و پیام دهکردی با نمایش «مرگ و پنگوئن» از جمله هنرمندان با سابقهای هستند که در بخش «مسابقه بین الملل» این دوره از جشنواره حضور دارند. نمایش «خنکای ختم خاطره» حمیدرضا آذرنگ، از آثار بخش «چهل سالگی انقلاب» نیز در «مسابقه بین الملل» جشنواره سی و هفتم به صحنه می رود.
همچنین در این بخش هنرمندانی چون فرهاد فزونی با نمایش «دستور العمل های پرواز برای خدمه و خلبان»، مهران رنجبر با نمایش «استیو جابز» و سیاوش بهادری راد با نمایش «ابلوموف» حضور دارند.
بیست و شش کارگردان زن در سی و هفتمین جشنوارهی بینالمللی تئاتر فجر
در بخشهای مسابقهی ایران -یک، ایران- دو، مهمان، چهل سالگی، رادیویی، خیابانی، بینالملل و دیگرگونههای اجرایی در مجموع بیست وشش کارگردان زن حضور دارند. این حضور زنان در بخش کارگردانی، منهای حضور آنان به عنوان نویسنده و بازیگر در دیگر آثار است.
به گزارش روابط عمومی سی و هفتمین جشنوارهی بینالمللی تئاتر فجر اگر کارگردانان حاضر در بخشهای مسابقهی ایران -یک، مسابقهی ایران -دو، مسابقهی بینالملل، چهل سالگی، مهمان، رادیویی، خیابانی و دیگرگونههای اجرایی را از لحاظ نسبت حضور زنان به مردان بنگریم به تفکیک زیر میرسیم؛
در بخش مسابقهی ایران -یک؛ ۲۴ کارگردان مرد و پنج کارگردان زن
در بخش مسابقهی ایران- دو؛ ۲۳ کارگردان مرد، بدون حضور کارگردانان زن
در بخش مهمان؛ ۱۸ کارگردان مرد و پنج کارگردان زن
در بخش چهل سالگی؛ ۱۷ کارگردان مرد و دو کارگردان زن
در بخش رادیویی؛ هشت کارگردان مرد و دو کارگردان زن
در بخش خیابانی؛ ۲۱ کارگردان مرد و پنج کارگردان زن
و در بخش دیگرگونههای اجرایی؛ ۱۲ کارگردان مرد و شش کارگردان زن حضور دارند.
در بخش مسابقهی تئاتر بینالملل در قسمت مربوط به کارگردانان ایرانی؛ از میان ۱۸ اثر حاضر، ۱۷ اثر توسط کارگردانان مرد و یک اثر وسط یک کارگردان زن روی صحنه میرود.
با نگاهی جزئیتر زنان حاضر در مسابقهی ایران یک عبارتند از دایانا فتحی، نرگس صابری، شیما عرب، ندا قاسمیان و سعیده آجربندیان.
در بخش مسابقهی ایران دو، کارگردان زنی حضور ندارد و پنج کارگردان زن بخش مهمان عبارتند از؛ منیژه محامدی، نرگس هاشمپور، گلناز اکبری، گلچهر دامغانی و مهرنوش نراقی.
دو کارگردان زن بخش چهل سالگی نیز شامل نرگس صابری و مارال ایزدبخش است.
در بخش رادیویی نیز دو کارگردان زن عبارتند از نازنین مهیمنی و طاهره شاددل.
پنج کارگردان زن بخش خیابانی نیز شامل حسنا قبادی، غنچه شکوهیان، نازیلا امینی، مارال ایزدبخش و سمیه مهری است و شش کارگردان زن حاضر در بخش دیگرگونهها عبارتند از سما موسویفخر، مهرنوش نراقی، زهرا اخلاقی، کیمیا خطیبزاده، آزاده شاهمیری و نازنینزهرا رفیعی.
در بخش مسابقهی تئاتر بینالملل نیز در بخش کارگردانان ایرانی تنها زن حاضر نرگس هاشمپور است.
سی و هفتمین جشنوارهی بینالمللی تئاتر فجر از ۲۲ بهمن تا چهارم اسفند به دبیری نادر برهانیمرند برگزار میشود.
https://teater.ir/news/17594