دوشنبه , ۲۵ فروردین, ۱۴۰۴
نقد فیلم های خارجی | صفحه 16
درباره فیلم «ژان دیلمان» / فرمالیستی و آوانگارد یا فمینیستی و ایدئولوژیک؟

درباره فیلم «ژان دیلمان» / فرمالیستی و آوانگارد یا فمینیستی و ایدئولوژیک؟

انتخاب «ژان دیلمان» از سوی نشریه سایت اند ساوند در سال 2022 به عنوان بهترین فیلم منتقدان، بدون شک یکی از پرچالش‌ترین و بحث‌برانگیزترین گزینش‌هایی بود که از سوی منتقدان سینما در یک دهه اخیر اتفاق افتاده و همچنان و بعد از گذشته دو سال از این انتخاب، همچنان اما و اگرها و بحث و نظرها درباره این انتخاب جمعی ادامه دارد.

نقد فیلم آرگایل (Argylle) ؛ جاسوس‌بازی عاشقانه شنبه 19 اسفند 1402 23:01

نقد فیلم آرگایل (Argylle) ؛ جاسوس‌بازی عاشقانه

اگر من بخواهم فیلم آرگایل را در یک جمله تعریف کنم، می‌گویم این اثر مصداق سرگرمی شیرین است. در نتیجه با وجود این انتقادات، آرگایل همچنان یک سواری کاملاً لذت بخش است. این فیلمی است که هویت خود را در بر می‌گیرد و ترکیبی از اکشن، طنز و یک عاشقانه را به مخاطب ارائه می‌دهد.

نگاهی به فیلم «تلماسه: بخش دو»؛ داستانی درباره جنگ، انتقام و کرم‌های غول‌پیکر شنبه 19 اسفند 1402 21:38

نگاهی به فیلم «تلماسه: بخش دو»؛ داستانی درباره جنگ، انتقام و کرم‌های غول‌پیکر

شاید تماشای پشت سر هم «تلماسه» ۲۰۲۱ و «تلماسه: بخش دو» بهترین راه‌حل موجود باشد، اما منطقی است اگر بگوییم اغلب مردم این کار را نخواهند کرد، خصوصاً که مدت زمان فیلم‌ها نسبتاً طولانی است. چیزی که مخاطبان می‌خواهند، یک فیلم جدید است و با «تلماسه: بخش دو» آن‌ها دوباره نیمی از یک فیلم را دریافت خواهند کرد.

 نگاهی به فیلم «ملانکولیا»؛ وقتی غم، نفس زندگی را بند می‌آورد جمعه 18 اسفند 1402 23:52

نگاهی به فیلم «ملانکولیا»؛ وقتی غم، نفس زندگی را بند می‌آورد

مالیخولیا یا افسردگی یکی از قدیمی‌ترین و شناخته شده‌ترین حالات روانی انسان از قرن‌ها پیش بوده است. حکمای قدیمی آن را ناشی از افزایش سودا در طبایع چهارگانه انسان می‌دانستند و برای درمان آن گیاهان سنتی تجویز می‌کردند همانگونه که امروزه نیز داروهایی برای درمان این فراگیرترین حالت روحی بشری توسط شرکت‌های بزرگ داروسازی اختراع و ارائه شده است.

نقد فیلم Poor Things – مخلوق یگانه سه شنبه 15 اسفند 1402 16:14
نقد فیلم‌های خارجی

نقد فیلم Poor Things – مخلوق یگانه

Poor Things با سبک منحصر به فرد روایت خود توانسته نظر مثبت مردم و منتقدین زیادی را را به خود جلب کند. Poor Things نخستین بار در هشتادمین جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمده و جایزه شیر طلایی را به خود اختصاص داده است. این فیلم جز ده فیلم برتر سال ۲۰۲۳ انتخاب شده. همچنین در یازده بخش مراسم اسکار نامزد و برنده دو جایزه بهترین فیلم کمدی و بهترین بازیگر زن کمدی گلدن گلوب شده است.

نقد فیلم «خارج از تاریکی»؛ نمایش وحشت عصر حجر در سینمای مدرن شنبه 12 اسفند 1402 14:26

نقد فیلم «خارج از تاریکی»؛ نمایش وحشت عصر حجر در سینمای مدرن

این فیلم، داستانی درون‌نگرانه و بی‌رحمانه دارد که زندگی گروهی از انسان‌های اولیه را دنبال می‌کند، انسان‌هایی که در جست‌وجوی یک خانه جدید، در طبیعت سخت و وحشی با دشمنی ناشناخته روبه‌رو می‌شوند.

درباره فیلم «منطقه مورد علاقه» به کارگردانی «جاناتان گِلیزر»؛ غیاب خشونت و احضار آواها پنجشنبه 10 اسفند 1402 11:18

درباره فیلم «منطقه مورد علاقه» به کارگردانی «جاناتان گِلیزر»؛ غیاب خشونت و احضار آواها

ایماژهایی از تصاویر موزه‌ آشویتس در انتهای فیلم، جهانی سیاه و بسته را چون رازی بین حواس شنیداری و بویایی متصل می‌کند. «ووکاش ژال» فیلمبردار لهستانی فیلم که تجربه فیلم بزرگی چون «جنگ سرد» 2018 از «پاولیکوفسکی» را در پرونده خود دارد به تهیه راش‌های ارزشمندی دست زده است تا دست تدوینگرش «پاول واتس» را برای تدوینی معناگرا باز بگذارد.

درباره فیلم «فراری»، ترکیب آهن سرد و خون گرم در درام ورزشی مایکل مان پنجشنبه 10 اسفند 1402 11:10

درباره فیلم «فراری»، ترکیب آهن سرد و خون گرم در درام ورزشی مایکل مان

تروی کندی مارتین، فیلمنامه‌نویس و مایکل مان کارگردان، آدام درایور را در نقش انزو فراری گذاشته‌اند، مردی آزرده، خاکستری و بی‌نظیر، قهرمان سابق اتومبیل‌رانی که صاحب کسب‌وکار افسانه‌ای خانوادگی شده است و بدون لبخند دور پیست مسابقه‌ای زندگی‌اش در اواخر دهه 1950 در شهر مودنا می‌چرخد.

نقد فیلم «حافظه»؛ پیروزی عشق در برابر فراموشی پنجشنبه 10 اسفند 1402 01:29

نقد فیلم «حافظه»؛ پیروزی عشق در برابر فراموشی

«حافظه» هشتمین فیلم بلند فرانکو کارگردان مکزیکی است که سال ۲۰۱۲ با فیلم «بعد از لوسیا» (After Lucia) در کن سر و صدا کرد. «دختر آپریل» (April’s Daughter) او هم سال ۲۰۱۷ جایزه ویژه هیئت داوران را از کن گرفت. او عمدتاً درام می‌سازد. دارم‌های هنری و گاهی هم به سمت ژانر تریلر حرکت می‌کند. روابط خانوادگی، خانواده‌های نابهنجار، مشکلات روحی یا جسمی از جمله موضوعاتی است که فرانکو در فیلم‌هایش به آن‌ها می‌پردازد.

درباره فیلم «روزهای عالی»؛ یک بیانیه تند علیه مدرنیته و کاپیتالیسم چهارشنبه 9 اسفند 1402 22:07

درباره فیلم «روزهای عالی»؛ یک بیانیه تند علیه مدرنیته و کاپیتالیسم

دروغی که نظام سرمایه‌داری با توانایی‌های تکنولوژیک و رسانه‌ای به انسان مدرن می‌گوید این است که رفاه ضامن رضایتمندی است. در حالیکه برانگیختن انسان برای تلاش فراتر از طاقت انسانی خود، در جهت به دست آوردن این رضایت نیست بلکه در خدمت تداوم بخشیدن به چرخه نظام سرمایه‌داری است و از این جهت بر خلاف منفعت انسان و رضایتمندی او عمل می‌کند.

نگاهی به «بی‌قرار» ساخته سیریل شابلین؛ فیلمی نامتعارف با سبکی کمابیش تجربی دوشنبه 7 اسفند 1402 23:01
نقد فیلم‌های خارجی

نگاهی به «بی‌قرار» ساخته سیریل شابلین؛ فیلمی نامتعارف با سبکی کمابیش تجربی

«بی‌قرار»، ساخته سیریل شابلین، فضای پرآشوب اروپای دهه ۱۸۷۰ را بررسی می‌کند؛ دوره شکل‌گیری جنبش آنارشیست‌ها در اروپا.

نقد فیلم «منطقه مورد علاقه»؛ خانه‌ی رویایی‌ام را با استخوان‌های تو می‌سازم شنبه 5 اسفند 1402 16:19
نقد فیلم‌های خارجی

نقد فیلم «منطقه مورد علاقه»؛ خانه‌ی رویایی‌ام را با استخوان‌های تو می‌سازم

«منطقه مورد علاقه» مستقیما برپایه‌ی نظریه‌ «ابتذال شر» استوار است که فیلسوف آلمانی هانا آرنت در کتاب «آیشمن در اورشلیم» از آن صحبت کرد و برای نقد و بررسی‌ فیلم ‌هم باید مستقیم به آن رجوع کنیم.

 نگاهی به فیلم «دوازده مرد خشمگین»؛ گوارایی یک فیلم کلاسیک با عناصر تئاتری شنبه 5 اسفند 1402 16:03
ساخته سیدنی لومت

نگاهی به فیلم «دوازده مرد خشمگین»؛ گوارایی یک فیلم کلاسیک با عناصر تئاتری

فیلمسازان بسیاری همچون «اینگمار برگمان» و «لارس فون تریه»، با فیلم‌هایشان مرز باریک سینما و تئاتر را در هم آمیختند. اما هیچ فیلمی را به یاد ندارم که به اندازه‌ی دوازده مرد خشمگین توانسته باشد به این امر نزدیک شده باشد.

نگاهی به «روی علف‌های خشک» ساخته نوری بیلگه جیلان؛ تاریخ طبیعی زوال شنبه 5 اسفند 1402 15:55

نگاهی به «روی علف‌های خشک» ساخته نوری بیلگه جیلان؛ تاریخ طبیعی زوال

«روی علف‌های خشک»، آخرین ساخته نوری بیلگه جیلان، شاهکاری است هم‌تراز آثار یک دهه اخیر او. سرشار از حساسیت و کما‌ل‌گرایی بصری جیلان که در سینمای معاصر کمیاب و دست‌نیافتنی است. جیلان بار دیگر به فضای روستاهای حاشیه‌ای ترکیه می‌رود تا تأکید کند ترکیه فقط استانبول، آنکارا و ازمیر نیست.

نقد فیلم «رنگ ارغوانی»؛ وقتی ژانر موزیکال و اتحاد زنان رنگین‌پوست خریدار ندارد سه شنبه 1 اسفند 1402 17:44
نقد فیلم‌های خارجی

نقد فیلم «رنگ ارغوانی»؛ وقتی ژانر موزیکال و اتحاد زنان رنگین‌پوست خریدار ندارد

ما در سینمای سیاهپوستی معمولاً شاهد رفتار ظالمانه سفیدپوستان با سیاهپوستان به عنوان برده‌هایشان هستیم. رمان آلیس واکر فقط دغدغه استثمار سیاهپوستان را ندارد؛ زنانه است. حکایت زن‌هایی است که صرف‌نظر از رنگ پوستشان باید با مردان قلدر زورگو بجنگند تا بتوانند زندگی کنند. اینجا روایت یک قدم جلوتر از نمایش استثمار سیاهپوستان می‌رود؛ پدرسالاری را نشانه می‌گیرد که سیاه یا سفید نمی‌شناسد. سفیدپوستان در طول تاریخ رنگین‌پوستان را سرکوب کرده‌اند.

نگاهی به فیلم «آناتومی یک سقوط»؛ قانون، دوست تو نیست یکشنبه 29 بهمن 1402 22:27

نگاهی به فیلم «آناتومی یک سقوط»؛ قانون، دوست تو نیست

ضعفی که در ساختار فیلمنامه‌ی اجرایی «آناتومی یک سقوط» به چشم می‌خورد، مطرح شدن شخصیت‌های فرعی متعددی است که کاری جز پیش بردن روایت از آن‌ها سر نمی‌زند و هرگز به آن‌ها در مقام یک انسان پرداخته نمی‌شود و از انگیزه‌ها یا فکر یا احساسات آن‌ها هرگز سخنی به میان نمی‌آید.

تحلیلی ‌بر ‌فیلم ‌»روزهای‌ عالی»؛ اصالت سکوت یکشنبه 29 بهمن 1402 15:17
به کارگردانی ‌ویم وندرس

تحلیلی ‌بر ‌فیلم ‌»روزهای‌ عالی»؛ اصالت سکوت

فیلم شما را در 120 دقیقه بسان 12 شبانه‌روز از زندگی مردی از طبقه متوسط جامعه با مناعت طبعی شگرف با تصاویر بی‌پیرایه‌اش نگه می‌دارد تا بدون شعارهای گل درشت و تماتیک متوجه‌مان کند که می‌شود با دل کندن از زواید زندگی، مسیر پر پیچ و خم زندگی را تاب آورد و از آن لذت برد. تعریفی بی‌آلایش از زندگی شهری که فردیت در آن هویتی مستقل به خود گرفته و به زیستی مسالمت‌آمیز با اجتماع پیرامونی‌اش دست می‌زند.

نگاهی به فیلم «روزهای عالی» از ویم وندرس؛ مینیمالیست همچون «اوزو یکشنبه 29 بهمن 1402 15:01
نقد فیلم‌های خارجی

نگاهی به فیلم «روزهای عالی» از ویم وندرس؛ مینیمالیست همچون «اوزو

متفاوت بودن نوع و نگاه زندگی در فیلم روزهای عالی که به نظر می‌رسد روزهای همه‌ چیز تمام، ترجمه بهتری برای آن باشد، از این جهت حایز اهمیت است که قرار است در طول فیلم با زندگی یک توالت‌شور ژاپنی مواجه شویم که میانسال و تنهاست و در شهر مدرن و شلوغ توکیو هر روز به تمیز کردن توالت‌های عمومی مشغول است. از همین کلمات و تعاریف دو خطی، می‌توان این‌گونه تصور کرد که با فیلمی محقرانه، کثیف، شلوغ، ترحم‌برانگیز و پر از بدبختی و نکبت طرف باشیم که گویا قرار است در حمایت از ظلم و تقابل با ظالم عمل کرده و عدالت و تضاد طبقاتی را نشانه رود.

نقد فیلم «جاماندگان»؛ انسانی، زیاده انسانی سه شنبه 24 بهمن 1402 16:29
نقد فیلم‌های خارجی

نقد فیلم «جاماندگان»؛ انسانی، زیاده انسانی

الکساندر پین آدم‌های تنها را دوست دارد، آدم‌هایی به ظرافت یک چینی ترک‌برداشته. این را از تمام فیلم‌هایش می‌شود فهمید؛ تمام شخصیت‌های اولش که قهرمان نیستند اما سفر قهرمانی را پشت سر می‌گذرانند. پیرمردهای تنهامانده «درباره اشمیت» و «نبراسکا» هر یک به دنبال هدفی در زندگی‌شان هستند.

نقد فیلم «فراری» مایکل مان؛ فلز سرد سه شنبه 24 بهمن 1402 13:43
نقد فیلم‌های خارجی

نقد فیلم «فراری» مایکل مان؛ فلز سرد

مایکل مان استاد ساختن شخصیت‌های سرد و بی‌روح اما شدیدا کاریزماتیک و همدلی‌برانگیز است. اگر سری به کارنامه‌ی او بزنید متوجه خواهید شد که او این شخصیت‌های سرد را فقط از طریق نمایش رفتار آن‌ها نمایش نمی‌دهد، بلکه سرمای درون این شخصیت‌ها بیش از هر چیز در فرم سینما و سبک‌پردازی کارگردان است که متجلی می‌شود.

نقد فیلم «هدف بعدی پیروزی است»؛ سقوط کارگردان لیگ برتری به دسته دوم دوشنبه 23 بهمن 1402 14:12

نقد فیلم «هدف بعدی پیروزی است»؛ سقوط کارگردان لیگ برتری به دسته دوم

برای فیلم‌سازی همچون وایتیتی یک عقب‌گرد کامل است. او چند سال قبل با کمدی‌های مستقلی همچون «شکار انسان‌های سرگردان» (۲۰۱۶) همه را هیجان‌زده کرد و وعده‌ی ظهور یک کمدی‌ساز درجه‌یک را داد، او حتی نبوغ ذاتی خود را در قالب یک فیلم بزرگ بلاک‌باستری از دنیای سینمایی مارول به نمایش گذاشت (ثور: رگناروک) اما در چند اثر اخیر او، هیچ خبری از آن شور و هیجان سابق نیست، کارگردان لیگ برتری ما به دسته دوم سقوط کرده است. اگر به فیلم‌های فوتبالی علاقه‌مند هستید، با خودتان مهربان باشید و همان «فوتبال شائولین» (۲۰۰۱) را دوباره تماشا کنید.