دوشنبه , ۸ بهمن, ۱۴۰۳
گفتگو | صفحه 12
برای روایت قصه «فسیل» دست به دامن نوستالژی نشدیم/ با فروش خوب یک فیلم نباید تصور کنیم که رونق به سینما برگشته است چهارشنبه 16 فروردین 1402 16:33
کریم امینی مطرح کرد؛

برای روایت قصه «فسیل» دست به دامن نوستالژی نشدیم/ با فروش خوب یک فیلم نباید تصور کنیم که رونق به سینما برگشته است

کریم امینی با اشاره به اینکه کمبود مخاطب در سینمای ایران به مشکلات اقتصادی و معیشتی مربوط است، تأکید کرد: با فروش خوب یک فیلم نباید تصور کنیم که رونق به سینما برگشته است.

به خاطر «برادران لیلا» در دادسرا پرونده دارم و با کفالت آزادم پنجشنبه 10 فروردین 1402 01:56
در گفت‌وگو با جواد نوروزبیگی تهیه‌کننده سینمای ایران مطرح شد؛

به خاطر «برادران لیلا» در دادسرا پرونده دارم و با کفالت آزادم

حتماً این روزها اسم تهیه‌کننده فیلمی از سینمای ایران را زیاد شنیده‌اید، اگرنه اسم فیلمی که تهیه‌کرده «برادران لیلا» را حتماً بارها خوانده یا دیده‌اید، فیلمی که سال گذشته از زمان حضورش در جشنواره سینمای کن و توقیفش توسط معاونت سینمایی تا پیش از نوروز امسال که به‌صورت غیرقانونی در بستر وب قرار گرفت، پر از حاشیه بود. این تهیه‌کننده می‌گوید به خاطر برادران لیلا در دادسرا پرونده‌ی باز دارد و با قرار کفالت آزاد است.

دفاع جانانه کردیم با وجود مخالفت همه مملکت! یکشنبه 14 اسفند 1401 13:15

دفاع جانانه کردیم با وجود مخالفت همه مملکت!

مدیر کل هنرهای نمایشی تاکید دارد در یک سالی که در این مسند قرار گرفته، کار هیچ هنرمند شاخصی در تئاتر رد نشده و شورای نظارت و ارزشیابی هم اجازه نداشته به هیچ متنی پاسخ «نه» بدهد.

تمام فیلم‌های سینمای ایران سیاسی هستند چهارشنبه 10 اسفند 1401 12:28
گفت‌وگو با رضا درستکار، منتقد سینما درباره جایگاه «کمدی سیاسی» در سینمای ایران

تمام فیلم‌های سینمای ایران سیاسی هستند

اگر حتی فیلم از گونه کمدی باشد که فقط به موضوعات عادی ساده دختر و پسری می‌پردازد این هم خودش یک درام کمدی سیاسی است، چون همین که چشم بر مسائل سیاسی، اجتماعی می‌بندید و رفتاری تخدیری با موضوعات اجتماعی دارید، عملا یعنی کار سیاسی انجام داده‌اید و دارید حواس مردم را پرت می‌کنید، بنابراین این یک امر سیاسی است.

عدم مشارکت همه سلایق به اعتبار جشنواره لطمه می‌زند یکشنبه 7 اسفند 1401 17:10
گفت‌وگو با علیرضا رضاداد درباره چگونگی استانداردسازی برگزاری جشنواره فیلم فجر

عدم مشارکت همه سلایق به اعتبار جشنواره لطمه می‌زند

علیرضا رضاداد معتقد است: «باید سعی کنیم سینما در یک حیات طبیعی قرار بگیرد و جشنواره فیلم فجر انعکاس آن حیات طبیعی باشد و البته لازمه این حیات طبیعی داشتن برنامه برای سینماست که از دل واقعیت‌های موجود برآمده باشد؛ ولی مسیر رو به جلویی برای سینمای کشور ترسیم کند. آن برنامه اگر وجود داشته باشد، به ما می‌گوید که چه انتظاراتی قابل تحقق است...

حذف بخش‌هایی از «کتونی زرنگی»/ حاشیه‌هایی که به «ملاقلی پور» چسبیده است شنبه 6 اسفند 1401 11:34

حذف بخش‌هایی از «کتونی زرنگی»/ حاشیه‌هایی که به «ملاقلی پور» چسبیده است

کارگردان «کتونی زرنگی» پخش این سریال بعد از توقیف سه ساله را به فال نیک گرفته، می‌گوید: امیدوارم این اتفاق صرفا در مورد «کتونی زرنگی» نباشد و این مسیر برای همکاران دیگر ما که پیشکسوت هستند هم باز شود.

هنرمند ممنوع‌الکار نداریم، ممنوع‌الخروج چرا!/ به ۱۱ نفر پیشنهاد مدیرعاملی خانه سینما را دادیم اما نپذیرفتند چهارشنبه 3 اسفند 1401 22:35
گفت‌وگو با علیرضا حسینی عضو هیات مدیره خانه سینما درباره آخرین وضعیت کمیته حقوقی

هنرمند ممنوع‌الکار نداریم، ممنوع‌الخروج چرا!/ به ۱۱ نفر پیشنهاد مدیرعاملی خانه سینما را دادیم اما نپذیرفتند

خواسته هنرمندان خواسته مردم و جامعه است. قبول کنیم که هنرمندان نمی‌توانند نسبت به خواسته‌های مردم بی‌تفاوت باشند. در این مدت هنرمندان نیز از مردم و جامعه بسیار آموختند و البته باید گفت دوگانگی میان مردم و هنرمندان وجود ندارد. مسوولان هم با یکسری واقعیت‌ها مواجه شدند، باید تعامل از این به بعد بیشتر باشد. امیدواریم از این به بعد وضعیت بهبود یابد و فضا به سوی آرامش پیش رود و هیچ فردی از جامعه برای بیان عقیده خود در زندان نباشد.

برای این نقش به کمپ‌های ترک اعتیاد رفتم یکشنبه 30 بهمن 1401 00:54
گفت‌وگو با سارا حاتمی، برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن

برای این نقش به کمپ‌های ترک اعتیاد رفتم

اولین تجربه سینمایی «سارا حاتمی» ‌سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل را برایش به دنبال داشت. او پیش از این در سریال زخم کاری که از شبکه نمایش خانگی پخش شد، دیده شد و حالا حضورش در فیلم کت چرمی، یک موفقیت غافلگیرکننده بوده است.

سیمرغ حق علی نصیریان و ژاله صامتی است/ بهترین بازی علی نصیریان در ۵۰ سال گذشته جمعه 21 بهمن 1401 02:45

سیمرغ حق علی نصیریان و ژاله صامتی است/ بهترین بازی علی نصیریان در ۵۰ سال گذشته

فرشاد گل سفیدی معتقد است سیمرغ حق علی نصیریان و ژاله صامتی است چون علی نصیریان بهترین بازی خود در ۵۰ سال گذشته را داشته است.

غریب؛ نمایش یک الگو برای مدیریت مشکلات امروز پنجشنبه 20 بهمن 1401 01:12
محمدحسین لطیفی، کارگردان فیلم سینمایی:

غریب؛ نمایش یک الگو برای مدیریت مشکلات امروز

معتقدم خیلی زودتر باید فیلم یا سریالی درباره شهید محمد بروجردی ساخته می‌شد. او زندگی دراماتیکی داشته است که از همان نوجوانی آغاز می‌شود. او خیلی زود متوجه می‌شود گمشده‌ای دارد و دنبال آن می‌گردد.

قهرمان کت چرمی از جنس مردم است پنجشنبه 20 بهمن 1401 01:04
کارگردان «کت چرمی» :

قهرمان کت چرمی از جنس مردم است

ما سعی داشتیم با زاویه دیگری به خرده‌داستان‌ این فیلم نگاه کنیم. با کلیشه‌هایی که مربوط به زیست جنوب شهری بود مساله داشتم. در فیلم‌های دیگر یا یک نوع نگاه متفاوتی زیست جنوب‌شهری، فقط رویکرد و رفتار آنها را می‌دیدیم. سعی کردم در چند سکانسی که به آن محله‌ها می‌رویم نگاه دیگری داشته باشم، تعریف دیگری از این آدم‌ها داشته باشم و شخصیت دیگری از آنها را نشان دهیم.

روایت حال درونی آدم‌ها در دومین فیلم بلند یک فیلم نامه نویس سربه زیر چهارشنبه 19 بهمن 1401 23:48

روایت حال درونی آدم‌ها در دومین فیلم بلند یک فیلم نامه نویس سربه زیر

هادی مقدم دوست معتقد است که «عطرآلود» یک تجربه جدید در دنیای سینماست و این فیلم حال درونی آدم‌ها را نشان می‌دهد.

کاراکتر اصلی «سرهنگ ثریا» واقعی است/مادران دل‌شکسته پشت کمپ اشرف جمعه 14 بهمن 1401 17:43

کاراکتر اصلی «سرهنگ ثریا» واقعی است/مادران دل‌شکسته پشت کمپ اشرف

کارگردان فیلم سینمایی «سرهنگ ثریا» می‌گوید که شخصیت اصلی این فیلم سینمایی واقعی است اما اکثر آدم‌های داستان زاییده خیال است.

برای «استاد» از سوی برخی بازیگران تهدید شدم/ افخمی فیلم را نجات داد چهارشنبه 12 بهمن 1401 16:53

برای «استاد» از سوی برخی بازیگران تهدید شدم/ افخمی فیلم را نجات داد

عماد حسینی کارگردان فیلم سینمایی «استاد» می‌گوید برای ساخت این فیلم سینمایی با موضوع تعرض برخی چهره‌های مشهور به زنان، با تهدید از سوی بازیگران مطرح مواجه شده است!

همایون اسعدیان؛ ایجاد دو هزار فرصت شغلی از سوی بنیاد سینمایی فارابی صحت ندارد یکشنبه 9 بهمن 1401 13:46

همایون اسعدیان؛ ایجاد دو هزار فرصت شغلی از سوی بنیاد سینمایی فارابی صحت ندارد

در سینما هم مثل همه مشاغل رده‌بندی شغل به لحاظ اقتصادی وجود دارد. بعضی افراد مثل من اگر چند سال هم کار نکنند به لحاظ مالی مشکلی برای‌شان به وجود نمی‌آید ولی در نظر بگیریم اکثریت اهالی سینما این فرصت را ندارند و به ‌شدت مشکلات مالی دارند و نکته مهم‌تر این است که این موضوع صرفا به وقایع اخیر برنمی‌گردد.

پاسخ به ابهامات درباره فیلم های فجر/تحریم مخاطب مهم است نه سینماگر یکشنبه 9 بهمن 1401 00:43

پاسخ به ابهامات درباره فیلم های فجر/تحریم مخاطب مهم است نه سینماگر

محمدحسین نیرومند مشاور سینمایی وزیر ارشاد و عضو هیأت انتخاب چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر به ارائه توضیحاتی درباره ابهامات و شائبه‌های مطرح شده درباره فهرست فیلم‌های جشنواره امسال پرداخت.

«پالتو شتری» امروز بهتر از قبل درک می‌شود چهارشنبه 5 بهمن 1401 13:25

«پالتو شتری» امروز بهتر از قبل درک می‌شود

مهدی علی میرزایی می‌گوید: در جامعه ما کانون‌های خشم و ناکامی‌های متعددی وجود دارد. یکی از این کانونها، متعلق به قشری است که تظاهر به دانایی و همه چیز دانی دارد و بواسطه توهماتش خودش را بهتر و برتر از مردم می‌داند. از آنسو، آماج خشم آشکار و پنهان این جماعت، مردمی متواضع هستند که دربرابر ارزشهای بیگانه تسلیم نمی‌شوند یا دوست دارند ارزشهای بومی خود را داشته باشند.

بعضی‌ها نمی‌توانستند موفقیت فیلم ما را تحمل کنند یکشنبه 25 دی 1401 21:38
گفت‌وگو با امید شمس، کارگردان فیلم «ملاقات خصوصی» به مناسبت نمایش در سینماها

بعضی‌ها نمی‌توانستند موفقیت فیلم ما را تحمل کنند

ما فیلم را با پروانه و مجوز ساختیم و زمان ساخت هم ناظر از زندان‌ها در صحنه‌های فیلم حضور داشت و پلان به پلان فیلم ما را چک می‌کرد اما حجم تفرقه‌افکنی‌ها و کینه‌توزی‌ها در جشنواره به قدری بود که فیلم را وارد حواشی زیادی کرد.یکی از ویژگی‌هایی که به‌طور کل زندان‌ها دارند این است که موادمخدر به داخل وارد می‌کنند و اساسا داخل زندان‌ها تجارت مواد می‌شود. یعنی قیمت مواد مخدر در داخل زندان نسبت به بیرون تا دویست برابر هم هست و این موضوع را تبدیل به تجارت در زندان‌ها کرده است و راهی است که به سختی می‌توان جلویش را گرفت.

 «زمان» یک فیلم اجتماعی را سیاسی می‌کند شنبه 24 دی 1401 07:09
گفت‌وگو با علیرضا تابش درباره سیر تاریخی ساخت فیلم سیاسی در سینمای ایران

«زمان» یک فیلم اجتماعی را سیاسی می‌کند

علیرضا تابش در دهه 90 به مدت هفت سال مدیرعاملی بنیاد سینمایی فارابی را عهده‌دار بود و می‌توان گفت بعد از سیدمحمد بهشتی، طولانی‌ترین دوره مدیریت فارابی به نام او ثبت شده است. عضویت در هیئت امنای انجمن سینمای جوان، دبیری شورای معاونان وزارت ارشاد، روابط‌عمومی وزارت ارشاد و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشاور رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، عضو گروه تخصصی سینمای فرهنگستان هنر، دبیری سه دوره جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان و بنیان‌گذاری المپیاد فیلم‌سازی نوجوانان و برگزاری پنج دوره این رویداد، بخشی از کارنامه مدیریتی او در حوزه فرهنگ است.

سینمای ایران به پدیده‌ای سیاسی تبدیل شده است شنبه 24 دی 1401 07:05
گفت‌وگو با حجت الله ایوبی درباره جایگاه فیلم‌های سیاسی و روند تولید این گروه از فیلم‌ها

سینمای ایران به پدیده‌ای سیاسی تبدیل شده است

«سینماگری که به بنیاد سینمایی فارابی مراجعه می‌کند تا برای فیلم خود بودجه بگیرد، باید در آنجا ادبیات خاص خودش را داشته باشد و وقتی به حوزه هنری مراجعه می‌کند، ادبیات دیگری لازم دارد. پس نتیجه می‌گیریم بازی پیچیده‌ای در سینمای ایران داریم که عملا سینماگران ما را به بازیگران سیاسی تبدیل کرده است»؛ این را حجت‌الله ایوبی، رئیس اسبق سازمان سینمایی، گفته است که با روی کار آمدن دولت حسن روحانی در سال ۹۲ به مدت سه سال این سمت را بر عهده داشت.