جمعه , ۱۴ دی, ۱۴۰۳
نقد فیلم های خارجی | صفحه 17
نقد و بررسی فیلم Beetlejuice Beetlejuice / بیستمین فیلم «آقای فانتزی»

نقد و بررسی فیلم Beetlejuice Beetlejuice / بیستمین فیلم «آقای فانتزی»

مگر می‌شود کسی دوستدار سینما باشد و نام تیم برتون را نشنیده باشد؟ مرد دوست‌داشتنی و عجیب و غریب سینما در بیستمین اثر بلند سینمایی‌اش به سراغ دنباله‌سازی برای فیلم Beetlejuice سال ۱۹۸۸ کرده است. در ادامه خواهیم دید که به چه شکل، برتون پس از گذشت ۳۶ سال کماکان ذهن خلّاق و عجیب و غریبش را دارد و علیرغم تمامی ضعف‌های اثر، او بیننده را درگیر کاراکتر‌ها و جهان‌سازی خاص خودش می‌کند.

درباره فیلم «آخرالزمان» به کارگردانی یوناس کاروپ یورت/ مصائب بی‌پایان یک مامور آب و فاضلاب دوشنبه 20 تیر 1401 19:58
نقد فیلم های خارجی

درباره فیلم «آخرالزمان» به کارگردانی یوناس کاروپ یورت/ مصائب بی‌پایان یک مامور آب و فاضلاب

انباشته از برگ‌های درختان پاییزی، خیره به آسمان در پی امر استعلایی و مطلق می‌شوند.
فیلم «آخرالزمان» (The Penultimate) از نسل تازه کارگردانان سینمای اسکاندیناویایی است. وامدار جهان مفرح، بی‌سروته و البته تماشایی نویسنده بزرگی همچون کافکا. بازگشت به حال و هوای کافکایی یا همان‌طور که منتقدان ادبی می‌گویند «کافکائسک» می‌تواند روشنگر مناسبات هولناک انسان معاصر باشد که چگونه در کشاکش چرخ‌دنده‌های بازار و بروکراسی، در حال له شدن است و فردیتش در خطر مستحیل شدن در اکثریت برسازنده اجتماعات توده‌ای.

تحلیلی بر فیلم «کشف نشده» به کارگردانی روبن فلیشر/ گنجی که با رنج نابرده میسر می‌شود! دوشنبه 20 تیر 1401 19:54
نقد فیلم های خارجی

تحلیلی بر فیلم «کشف نشده» به کارگردانی روبن فلیشر/ گنجی که با رنج نابرده میسر می‌شود!

فیلم به لحاظ ساختاری می‌خواهد مقلدانه عمل کند؛ با فرم مشخصی ارتباط برقرار نمی‌کند و هر از گاهی قالبی ایندیانا جونزی به خود می‌گیرد. پاره‌ای به شکل جیمز باند درمی‌آید و اوقاتی خود را به شکل دزدان کشتی کاراییب می‌بیند. از این رو نمی‌توان با قطعیت گفت این فیلم اقتباسی از بازی‌های ویدیویی به صورت آزادانه عمل کرده است یا به صورت وفادار یا حتی به صورت کلمه به کلمه و مو به مو.

نگاهی به فیلم اشعه سبز ساخته اریک رومر/ نوری که از اندوخته خورشید بر زمین می‌تابد دوشنبه 20 تیر 1401 19:28
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فیلم اشعه سبز ساخته اریک رومر/ نوری که از اندوخته خورشید بر زمین می‌تابد

سینمای رومر سینمای افکار است، نه سینمای کنش‌ها. به همان سیاق، در اشعه سبز هم بیش از آنکه شاهد کارها، تفریحات، تنبلی‌ها یا خوش‌گذرانی‌های دلفین در تعطیلات باشیم، شنونده افکارش درباره خود، رابطه‌ها، سبک زندگی، سلیقه‌ها و عادت‌هایش هستیم.

چگونه «هویت بورن» بستر لازم برای فیلم‌های اکشن قرن بیست و یکم را آماده کرد؟ سه شنبه 14 تیر 1401 00:04
نقد فیلم های خارجی

چگونه «هویت بورن» بستر لازم برای فیلم‌های اکشن قرن بیست و یکم را آماده کرد؟

برخی از فیلم‌ها می‌توانند تحولات بزرگی را ایجاد نمایند. از آنجایی که امسال سالی است که فیلم «هویت بورن» بیست ساله می‌شود، تحلیل فیلمی که توانست بستر لازم را برای ساخته شدن محبوب‌ترین فرنچایزهای قرن حاضر ایجاد کند و جان تازه‌ای به فیلم‌های اکشن فرسوده‌ی دهه‌ی نودی ببخشد، چندان خالی از لطف نخواهد بود.

درباره‌ فیلم «دختر و عنکبوت» به کارگردانی رامون و سیلوان زورشر / شیطان در جزییات است شنبه 31 اردیبهشت 1401 18:54
نقد فیلم های خارجی

درباره‌ فیلم «دختر و عنکبوت» به کارگردانی رامون و سیلوان زورشر / شیطان در جزییات است

فیلم در مرزی حرکت می‌کند که مکانیسم‌های جدایی و تنهایی را می‌کاود. لیزا آپارتمان مشترک با مارا را ترک می‌کند تا به ‌تنهایی زندگی کند. این لیزا است که می‌رود اما از طریق احساسات مارا آن را دنبال می‌کنیم. در «دختر و عنکبوت» مانند فیلم پیشین برادران زورشر درک لحظات و موقعیت‌های شخصیت‌ها اهمیت دارد و زندگی در جریان این نیروها طنین‌انداز می‌شود.

درباره فیلم «خاندان گوچی»/ فیلمی که تکلیفش با خودش معلوم نیست یکشنبه 24 بهمن 1400 18:09
نقد فیلم های خارجی

درباره فیلم «خاندان گوچی»/ فیلمی که تکلیفش با خودش معلوم نیست

تدوین شتاب‌زده‌ی فیلم باعث شده که اتفاقات فیلم از بار احساسی تهی شوند و ما صرفاً شاهد وقوع یک سری اتفاق باشیم که تجربه‌ی تماشایشان با تجربه‌ی تماشای مستندی که هدفش اطلاع‌رسانی است تفاوت چندانی نداشته باشد. با این حال فیلم از لحاظ احساسی دو صحنه‌ی درخشان دارد

درباره فیلم «ماشینم را بران» ساخته ریوسوكه هاموگوشی/ فیلم به مثابه فیلم چهارشنبه 6 بهمن 1400 10:16
نقد فیلم های خارجی

درباره فیلم «ماشینم را بران» ساخته ریوسوكه هاموگوشی/ فیلم به مثابه فیلم

ضرباهنگ زندگی، یكنواختی و روزمرّگی ارتباطی پیدا نمی‌كنند. پس «ماشینم را بران»، به لحاظ دیداری، به تقلیدی كند و ناشیانه از فیلم‌های كند و آهسته مبدل می‌شود كه با تكیه بر دو عنصر كسالت و بطالت، راه خود را در صنعت فیلم هنری هموار می‌كند.

رستاخیز ماتریکس؛ خیال، توهم یا واقعیت؟! یکشنبه 19 دی 1400 19:27
نقد فیلم های خارجی

رستاخیز ماتریکس؛ خیال، توهم یا واقعیت؟!

فرد جامعه لایک خور خود را مرکز جهان مجازی می‌بیند. زندگی را نه می‌چشد و نه می‌فهمد. او مانند معتاد مصرف شیشه لذت هزار درصدی را به مغز می‌دهد در حالیکه نمی‌داند لذت چیست.

نقد فیلم «درس‌های فارسی» ساخته وادیم پرلمان/ دهان بسته و قدرت ذهنی جمعه 5 شهریور 1400 16:59
نقد فیلم های خارجی

نقد فیلم «درس‌های فارسی» ساخته وادیم پرلمان/ دهان بسته و قدرت ذهنی

وادیم پرلمان تلاش می‌كند در انعكاس تقابل‌ها و ناسازه‌های نمایشی نوعی خودشناسی معطوف به ساحت گسترده زبان را به آزمون بگذارد. این شناخت جمعی با كنار هم قرار گرفتن عناصر متضادی مثل آزادی و مرگ، عشق و نفرت، دانایی و جهل، ضعف و قدرت، پیرنگ فیلم «درس‌های فارسی» را در محوری دایره‌ای شكل قرار می‌دهد كه در مركز این دایره می‌شود پدیده جنگ را برای بازشناسی هر چه بهتر در حركتی مداوم درنظر گرفت.

درباره «رفقای عزیز»/ تزكیه اجباری چهارشنبه 3 شهریور 1400 19:10
نقد فیلم های خارجی

درباره «رفقای عزیز»/ تزكیه اجباری

وقتی رویكرد ضد انسانی رهبران سیاسی به عنوان رویدادی تاریخی بازخوانی شود، گویی سركوبگری نیروهایی مثل (كا.گ.ب) در كالبد جسمانی استالین تجسد یافته است و با مرگ او یا در هم كوفتن مجسمه‌اش، پیدایش استالین‌های دیگر در سراسر دنیا متوقف خواهد شد.

درباره فیلم «رفقای عزیز» به كارگردانی آندری كونچالفسكی/ دوران خوش و خونین خروشچف چهارشنبه 3 شهریور 1400 19:04
نقد فیلم های خارجی

درباره فیلم «رفقای عزیز» به كارگردانی آندری كونچالفسكی/ دوران خوش و خونین خروشچف

آندری كونچالفسكی با روایتِ گسست ایدئولوژیك لیودا، این نكته را گوشزد می‌كند كه سوژه‌های سیاسی حتی در یك ساختار اقتدارگرایانه هم می‌توانند سربرآورند. درست نقطه‌ای كه انقلابیون دست به تشكیل حكومت زده و هر نوع انقلاب را ضدانقلاب معرفی می‌كنند.

درباره‌ فیلم« باكره‌ ماه اوت»/ پرسه‌ قدیسان چهارشنبه 3 شهریور 1400 18:35
نقد فیلم های خارجی

درباره‌ فیلم« باكره‌ ماه اوت»/ پرسه‌ قدیسان

باكره ماه اوت مبتنی بر به‌تصویر كشیدن تجربه اوا است كه هم مشمول تجربه محیطی و مادی او از جهان می‌شود و هم جهان درون و عاطفی‌اش. پرسه‌زنی در زمان و مكان، پر كردن حفره‌های فضا، تجارب درونی و بیرونی را به هم پیوند می‌دهد و نتیجه یك بدن اجتماعی معلق در زمان و مكان است.

نگاهی به فیلم «زنی پشت پنجره» آخرین ساخته جو رایت/ فضولی موقوف! دوشنبه 4 مرداد 1400 09:57
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فیلم «زنی پشت پنجره» آخرین ساخته جو رایت/ فضولی موقوف!

«زنی پشت پنجره» را نمی‌توانیم فیلم كاملی بدانیم چون تعلیق، كشش و هیجان به عنوان عناصر اصلی یك تریلر روانشناختی در آن دیده نمی‌شود و با تمام قدرت فرمی، به لحاظ مفهومی و محتوایی فیلم غنی نیست و مخاطب را راضی نمی‌كند، خصوصا اینكه در لحظاتی «سرگیجه» و «پنجره‌ عقبی» هیچكاك در ذهن تداعی می‌شود ولی كارگردان در گرته‌برداری كاملا ناموفق و ناتوان پیش می‌رود.

نقد فیلم خشم مردانه به كارگردانی «گای ریچی»/ تیپ‌سازی‌های بی‌پایان شبه ابرقهرمانانه سه شنبه 15 تیر 1400 15:59
نقد فیلم های خارجی

نقد فیلم خشم مردانه به كارگردانی «گای ریچی»/ تیپ‌سازی‌های بی‌پایان شبه ابرقهرمانانه

«خشم مردانه» یا در خوانشی اصولی‌تر «خشم انسان» دوازدهمین فیلم بلند «گای استوارت ریچی» فیلمساز انگلیسی، تریلری در ژانر اكشن و سرقت است كه مانند آثار پیشین او سراسر آغشته به اغراقی پس‌زننده است. این بزرگنمایی در دو رسته بازی‌ها و دیالوگ‌ها به شكلی هجوآلود در فیلم ریشه دوانده تا جایی كه باورپذیری مخاطب را در مقاطعی با هاله‌ای از ابهام روبه‌رو می‌كند.

تأملاتی زنانه‌نگر بر فیلم «توت‌ فرنگی‌ های وحشی» ساخته اینگمار برگمان/ بلوغی مهرورزانه در روزهای كهنسالی پنجشنبه 3 تیر 1400 14:00
نقد فیلم های خارجی

تأملاتی زنانه‌نگر بر فیلم «توت‌ فرنگی‌ های وحشی» ساخته اینگمار برگمان/ بلوغی مهرورزانه در روزهای كهنسالی

توت‌فرنگی‌های وحشی درباره پیرمردی است كه در سن 78 سالگی قرار است برای دریافت دكترای افتخاری در پنجاهمین سالگرد فارغ‌التحصیلی‌اش به لوند برود. پروفسور بورگ پزشك حاذقی است و تمام زندگی‌اش را وقف كارهای علمی كرده است.

نقد فیلم «کجا می روی آیدا؟» ساخته یاسمیلا ژبانیچ/ رؤیای جهانِ بدون جنگ پنجشنبه 3 تیر 1400 08:09
نقد فیلم های خارجی

نقد فیلم «کجا می روی آیدا؟» ساخته یاسمیلا ژبانیچ/ رؤیای جهانِ بدون جنگ

فیلم «کجا می‌روی آیدا؟» به‌عنوان یک یادآوری دهشتناک به تماشاگر امروز گوشزد می‌کند که پدیده جنگ در هر صورت و شکلی، نشانی از میل ذاتی انسانِ قدرت‌طلب است و این خلق‌وخوی مبهم انسانی منحصر به زمان، مکان و ایدئولوژی خاصی نیست.

نقد فیلم «قرنطینه» به كارگردانی داگ لیمان /  جزییات ملال‌آور فاصله‌گذاری اجتماعی پنجشنبه 20 خرداد 1400 00:00
نقد فیلم های خارجی

نقد فیلم «قرنطینه» به كارگردانی داگ لیمان / جزییات ملال‌آور فاصله‌گذاری اجتماعی

فیلم هیچگاه پاسخ واضحی به چگونگی پیدایش روابط آشفته لیندا و پكستون نمی‌دهد كه آیا منوط و وابسته به عامل روانی است یا اقتصادی یا حتی مربوط به دوران پیشاكروناست یا خیر! و در نهایت قصه فیلم همچون جوجه‌تیغی سكانس ابتدایی است كه خود را ناكجا‌آبادی می‌بیند كه باید سلانه‌سلانه مسیری بی‌هدف را طی كند و بی‌دفاع‌تر از آن است كه خارهای خود را به موقعیت‌های پیش‌نیامده به كار بندد!

نقد فیلم «مردی كه پوستش را فروخت» ساخته كوثر بن هنیه/ ناسیونالیسم پنهانِ قهرمان امروزی پنجشنبه 20 خرداد 1400 00:00
نقد فیلم های خارجی

نقد فیلم «مردی كه پوستش را فروخت» ساخته كوثر بن هنیه/ ناسیونالیسم پنهانِ قهرمان امروزی

«مردی كه پوستش را فروخت» درد سال‌ها خودكامگی را برای مهاجران سراسر دنیا زنده و تماشاگر را با رنج نا تمامی مواجه می‌كند كه گویی تا سازمان ایدئولوژیك نظام‌های خودكامه به حیات خود ادامه دهند، در به همین پاشنه خواهد چرخید.

نقد فیلم «هیچ‌ كس» ساخته ایلیا نایشولر/ لذت آبكش كردن! سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 00:00
نقد فیلم های خارجی

نقد فیلم «هیچ‌ كس» ساخته ایلیا نایشولر/ لذت آبكش كردن!

خشونت‌های حاضر در بطن جامعه آنقدر ترسناك است كه هیچ فیلمسازی نمی‌تواند به ‌تمامی نشانش بدهد و اگر هم این كار را بكند، آن فیلم قطعا هیچگاه به نمایش در نخواهد آمد. در واقع فیلم‌ها از واقعیت‌ها نشأت می‌گیرند و نه برعكس. در نتیجه تاثیر گرفتن یك قاتل از نوع قتلی كه در فلان‌فیلم اتفاق می‌افتد، حرف بیهوده‌ای است. شاید كمی تحریكش كند، اما باعثش نمی‌شود.

نقد فيلم« زن جوان نويد دهنده»، ساخته امرالد فنل / شرارت و معصوميت سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 00:00
نقد فیلم های خارجی

نقد فيلم« زن جوان نويد دهنده»، ساخته امرالد فنل / شرارت و معصوميت

فیلم «زن جوان نویددهنده» فیلمی است كه تلاش صادقانه‌ای را ایفا می‌كند تا وجهی از زن را بدون دستكاری‌های غلو شده ارایه كند. در این فیلم جنس اغواگری زنی كه می‌تواند عاشق پیشه هم باشد، متفاوت است و همزمان بین شرارت و معصومیت‌های جایگزین‌شده در حال بندبازی است.