پنجشنبه , ۱۳ دی, ۱۴۰۳
نقد فیلم های خارجی | صفحه 18
نقد و بررسی فیلم Beetlejuice Beetlejuice / بیستمین فیلم «آقای فانتزی»

نقد و بررسی فیلم Beetlejuice Beetlejuice / بیستمین فیلم «آقای فانتزی»

مگر می‌شود کسی دوستدار سینما باشد و نام تیم برتون را نشنیده باشد؟ مرد دوست‌داشتنی و عجیب و غریب سینما در بیستمین اثر بلند سینمایی‌اش به سراغ دنباله‌سازی برای فیلم Beetlejuice سال ۱۹۸۸ کرده است. در ادامه خواهیم دید که به چه شکل، برتون پس از گذشت ۳۶ سال کماکان ذهن خلّاق و عجیب و غریبش را دارد و علیرغم تمامی ضعف‌های اثر، او بیننده را درگیر کاراکتر‌ها و جهان‌سازی خاص خودش می‌کند.

نگاهی به فیلم «تكه‌ های یك زن»ساخته كورنل موندروتسو / فمینیسم سیستماتیك سه شنبه 28 اردیبهشت 1400 00:00
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فیلم «تكه‌ های یك زن»ساخته كورنل موندروتسو / فمینیسم سیستماتیك

با وجود اینكه تلاش كاتا وبر و كورنل موندروتسو در فیلم «تكه‌های یك زن» برای ایجاد ارتباط نزدیك تماشاگر و مارتا تحسین‌برانگیز است، اما این محصول هزار رنگ نمونه روشنی است از تكثیر روایت‌های جعلی درباره حقوق زنان كه نه تنها خواسته «مادران مجرد» را بی‌ارزش نشان می‌دهد، بلكه زمینه لازم برای مستعمل ساختن روایت‌های نوین و زیست اجتماعی شخصیتی مثل مارتا را فراهم می‌سازد.

درباره فیلم«موریتانیایی» به كارگردانی «كوین‌ مك‌ دونالد» / كورسوی عدالت چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400 00:00
نقد فیلم های خارجی

درباره فیلم«موریتانیایی» به كارگردانی «كوین‌ مك‌ دونالد» / كورسوی عدالت

فیلم در كنه ذاتی خود به نقد سیاست‌های خارجی دولت وقت (بوش پسر و اوباما) در ایالات متحده در محدوده سال‌های 2002 تا 2016 می‌پردازد و در‌صدد است تا با نمایش سكانس‌هایی مبنی بر خشونت و نقض آشكار حقوق بشر و سردرگمی برای عدم شناسایی مجرمین، دستگاه‌های قضایی و اطلاعاتی را به ضعف و ناكارآمدی در زمان شكل‌گیری بحران متهم كند؛ اتهامی كه در این محل با سوژه قرار دادن فاجعه ملّی یازده سپتامبر 2001 به تشدید موضوعیت مطروحه دست می‌زند، فاجعه‌ای در سطح كلان در روزی روشن كه برای آرام كردن اذهان عمومی جامعه امریكایی به دنبال سوزنی در انبار كاه است.

نگاهی به فیلم «پدر»/ شاه‌ لیر نسیان‌زده سه شنبه 7 اردیبهشت 1400 00:00
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فیلم «پدر»/ شاه‌ لیر نسیان‌زده

پدر را می‌توان از حالا تا اطلاع ثانوی یک الگوی استاندارد و مرجع از فیلمی با موضوع «فراموشی» به شمار آورد.

نگاهی به فیلم «میناری» ساخته لی ایزاک چانگ/ پارادایم هنجار و خاک دوشنبه 6 اردیبهشت 1400 11:45
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فیلم «میناری» ساخته لی ایزاک چانگ/ پارادایم هنجار و خاک

انتخاب‌های لی ایزاک چانگ در طراحی پیرنگ و به‌خصوص هدایت تماشاگر به برخی از موقعیت‌های کلیدی فیلم مبهم است. در‌واقع واضح نیست که توالی رویدادها به دنبال چه وجهی از داستان مهاجرت و رابطه رو به اضمحلال آدم‌های بازی است.

نگاهی به فیلم «آغاز» ساخته دئا کلومبگاشویلی / متابولیسم شک و امر طبیعی یکشنبه 22 فروردین 1400 00:00
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فیلم «آغاز» ساخته دئا کلومبگاشویلی / متابولیسم شک و امر طبیعی

اگر‌چه تبعیت کارگردان از وضعیت پیرامون شخصیت اصلی فیلمش رویکرد او نسبت به مختصات یک جامعه دو‌قطبی را نشان می‌دهد‌ اما گویی در فراخوانی این موضوع گامی فراتر از مطرح‌کردن یک پرسش بر‌نمی‌دارد. او سنت و مدرنیته‌ای را به میز محاکمه می‌کشاند که از لبه تیز و تند نقد نظریه‌های رایج در این باب در امان است.

نقد فیلم «پدر» به كارگردانی «فلورین زلر» 2020 / سوار بر امواج نسیان چهارشنبه 18 فروردین 1400 00:00
نقد فیلم های خارجی

نقد فیلم «پدر» به كارگردانی «فلورین زلر» 2020 / سوار بر امواج نسیان

فلورین زلر نمایشنامه «پدر» به عنوان هفتمین اثر نمایشی وی كه آن را در سال 2012 نگاشت و برایش موفق به كسب جوایز متعددی از جمله مولیر اواردز فرانسه در آوریل 2014 (اردیبهشت 1393) شد را به عنوان هسته اصلی فیلم خود در نظر گرفته است، فیلمنامه‌ای كه آن را با كمك «كریستوفر همپتون» نویسنده و مترجم كهنه‌كار انگلیسی پایه‌ریزی كرده تا به مدیوم سینمایی بسط دهد.

نگاهی به فیلم «هرگز-به ندرت- گاهی-همیشه»/ سوختن به آتش ادراک شنبه 23 اسفند 1399 00:00
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فیلم «هرگز-به ندرت- گاهی-همیشه»/ سوختن به آتش ادراک

الیزا هیتمن در بازگویی لحظات دشوار زندگی شخصیت آتام، چالش معرفت‌شناسی زنان و ایده‌های نظری موجود را به‌نوعی بازنگری عمومی هدایت می‌کند؛ زمینه‌هایی نظری که تفکیک عقل زنانه و مردانه را در پی دارد و تبیین هویت اجتماعی زنان را به گردهمایی‌های نظریه‌پردازانه تقلیل می‌دهد.

اقامت در خانه‌ای به پهنای زندگی چهارشنبه 6 اسفند 1399 10:55
نقدی بر فیلم Nomadland ساخته كلویی ژائو

اقامت در خانه‌ای به پهنای زندگی

فرن در انتها، جهانِ عینی خود را پشتِ سر می‌گذارد و به سوی هرآنچه او را به سمتِ «خود» می‌كشاند می‌رود؛ رها و بی‌ترس از بیگانگی، از سفر و از عینیت.

بی‌پناهی تکثیرشده در «سرزمین آواره‌ها» پنجشنبه 30 بهمن 1399 21:35
نقد فیلم های خارجی

بی‌پناهی تکثیرشده در «سرزمین آواره‌ها»

سرزمین آواره‌ها به جای برجسته‌کردن چهره فقر و اغراق در نشان‌دادن تبعیضات اجتماعی در طبقه فرودست یا بیانیه‌هایی انتقادی درباره معیشت مردم، با سکون و آرامشی درونی فیلمش و فضاسازی‌های بکر تبدیل به یکی از بهترین فیلم‌هایی می‌شود که بدون هیچ‌گونه نگاه مسلط و پیش‌داوری تصویری واقعی از زندگی مردم عادی را به مخاطب خود ارائه می‌دهد.

نگاهی به فیلم «سرزمین آواره‌ها» / شکفتن در پایین جاده پنجشنبه 30 بهمن 1399 00:00

نگاهی به فیلم «سرزمین آواره‌ها» / شکفتن در پایین جاده

فیلم «سرزمین خانه‌به‌دوش‌ها» در خلق موقعیتی تأمل‌برانگیز موفق است و ناگفته پیداست که برای نگریستن به سویه‌های انتقادیِ حضور کلویی ژائو، تماشاگر و فرن در روایتی تازه از جداافتادگان شهر، نیاز به فراخوانی قالب‌های از پیش آماده سینمایی مثل «ژانر جاده» یا «کنش وسترن‌گونه» احساس نمی‌شود.

نگاهی به فیلم «توماسو» ساخته آبل فرارا / جهان در بند معنویت سه شنبه 9 دی 1399 13:08
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فیلم «توماسو» ساخته آبل فرارا / جهان در بند معنویت

آبل فرارا سعی دارد شخصیت اصلی فیلمش را در وضعیتی قرار دهد که نوعی تنگنای جسم و روح در برابر «امر اجتماعی» را جلوه‌گر باشد. در این شکل، توماسو پس از اینکه به کوکائین و هروئین پناه برده، حالا در موقعیتی تازه به روح تجسد‌یافته‌ای در رم پناه می‌برد و رم در اینجا کولاژی از تکه‌های مختلف با نشانه‌های دیداری تأویل‌پذیر است.

نگاهی به پنجاهمين ساخته‌ وودی آلن، فستيوال ريفكين / شكست سه‌ چهارم دوشنبه 8 دی 1399 09:31
نقد فیلم‌های جشنواره فجر

نگاهی به پنجاهمين ساخته‌ وودی آلن، فستيوال ريفكين / شكست سه‌ چهارم

با اينكه «فستيوال ريفكين»، ممكن است نسبت به ساخته‌هاي درخشان و ماندگار اين كارگردان كمي ضعيف به نظر برسد، ولي با داستاني قوي و پرداخت به نكاتي ظريف و همين‌طور ديالوگ‌هاي ماندگار، اثر لذت‌بخشي است كه نه تنها رضايت طرفداران وودي آلن را به همراه خواهد داشت، بلكه مورد توجه مخاطب آشفته، غمگين و بي‌ميل جهان ويروس‌زده اين روزها قرار خواهد گرفت.

نقد فيلم «يك روز سفيد سفيد» ساخته هلنور پالماسون / يك روز سفيد سفيد، هميشه خاكستری است دوشنبه 8 دی 1399 09:23
نقد فیلم های خارجی

نقد فيلم «يك روز سفيد سفيد» ساخته هلنور پالماسون / يك روز سفيد سفيد، هميشه خاكستری است

«يك روز سفيد سفيد» بخش‌هاي مهمي دارد كه در پيرنگ اصلي آن جاي ندارند. انگار هر كدام بخشي از روايت فيلم را مي‌سازند، نامنسجم، ناهمگون، شبيه آنچه در زندگي رخ مي‌دهد. تصاوير هم به بازنمايي اين مفهوم كمك مي‌كنند. تصاوير اشيا يا آدم‌هايي كه بدون علتي در روايت، پشتِ سر هم نمايش داده مي‌شوند شگردي براي بازنمايي ذهنيت اينگيمندر هستند؛ ذهنيتي كه نامنسجم است و در تلاش براي انسجام‌ يافتن.

نگاهی به فيلم دادگاه شيكاگو 7 / جدال‌های پندآموز تاريخی چهارشنبه 19 آذر 1399 00:00
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فيلم دادگاه شيكاگو 7 / جدال‌های پندآموز تاريخی

فيلم در لابلاي بحران‌ها عنصر ديگري را وارد نموده است و آن درست مساله رنگين پوستاني است كه احتمالا جرم رنگين‌پوستي در كنار معضل رفتار اعتراض‌آميزش بر شدت درد جامعه آن زمان امريكا افزوده است و بحران‌ها را پيچيده‌تر از قبل مي‌نمايد.

نقد و تحليلی بر فيلم دادگاه شيكاگو 7 به كارگردانی آرون سوركين / پوپوليسم راست افراطی در محاصره گلوباليسم جهانی چهارشنبه 19 آذر 1399 14:03
نقد فیلم های خارجی

نقد و تحليلی بر فيلم دادگاه شيكاگو 7 به كارگردانی آرون سوركين / پوپوليسم راست افراطی در محاصره گلوباليسم جهانی

ردپاي شركت فيلمسازي دريم‌وركز به عنوان توليدكننده اثر و تاثيرات اسپيلبرگي در سرتاسر فيلم مورد نقد مشهود است. اثري كه با فروش امتيازش به غول جديد رسانه‌هاي مجازي نت‌فليكس در اين ايام خود را از دام آرشيوي شدن و شكست تجاري رهانيد.

 نگاهی به فیلم «سولاریس» / من اقیانوسی را دوست دارم که تو را آفرید شنبه 15 آذر 1399 15:55
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فیلم «سولاریس» / من اقیانوسی را دوست دارم که تو را آفرید

تارکوفسکی اگر می‌خواست مسیر کوبریک را برود، مسلما شکست می‌خورد. نه فقط به این دلیل که صنعت فیلم شوروی قادر نبود تکنولوژی روز را[لااقل] در اختیارش بگذارد، بلکه بیشتر به این خاطر که سینمای بلوک شرق، هر وقت که سعی کرد سایه به سایه سینمای آمریکا پیش برود، نه‌تنها بازی را باخت، که به جری لوییزی شبیه شد که بخواهد نقش براندو را در «اتوبوسی به نام هوس» بازی کند!

نگاهی به فیلم « من به پایان‌ دادن به اوضاع فکر می‌کنم» / فراش خیال سه شنبه 4 آذر 1399 00:00
نقد فیلم های خارجی

نگاهی به فیلم « من به پایان‌ دادن به اوضاع فکر می‌کنم» / فراش خیال

شاکله این فیلم، آکنده از سرنخ‌های ظریفی‌ است که در تاروپود ریزبافت یک درام روان‌شناسانه تنیده شده، بازنمایی غریبی از یک فضای ذهنی که شاید به فراخور سوژه اتخاذشده‌اش که انسانی واخورده و عامی ا‌ست

درباره «آشيانه» ساخته شان دوركين / خانه‌ای از دروغ‌ها سه شنبه 20 آبان 1399 14:36
نقد فیلم های خارجی

درباره «آشيانه» ساخته شان دوركين / خانه‌ای از دروغ‌ها

«آشيانه» فيلم قوي و پيچيده‌اي است كه در نگاه اول، فقط داستان زندگي خانواده‌اي است كه در محيط جديد زندگي، چيزي را كه دوست دارند پيدا نمي‌كنند و روز به روز در انزواي فزاينده فرو مي‌روند. فضايي حاكي از دورمانده‌هايي عميق‌تر و مخوف‌تر از آنچه ما به واقع با آن مواجه هستيم و به نوعي ابقا و انباشت گذشته در حال.

نقد فيلم «تِنت» ساخته كريستوفر نولان/ انگاره‌ای در باب هنر سينما سه شنبه 20 آبان 1399 14:09
نقد فیلم های خارجی

نقد فيلم «تِنت» ساخته كريستوفر نولان/ انگاره‌ای در باب هنر سينما

«تِنت» هرچند يك تريلر جاسوسي و داراي صحنه‌هاي اكشن است كه به جذب مخاطب عام براي فروش كمك خواهد كرد، اما داستاني به غايت پيچيده دارد كه مخاطب خاص سينمايي نيز پس از چندبار تماشا تنها مي‌تواند تا حدودي متوجه آن شود.

درباره «متاسفيم جا ماندی» به كارگردانی كن لوچ / در اسارت ماشينيسم و اضمحلال طبقه كارگر یکشنبه 13 مهر 1399 00:00
نقد فیلم های خارجی

درباره «متاسفيم جا ماندی» به كارگردانی كن لوچ / در اسارت ماشينيسم و اضمحلال طبقه كارگر

كن لوچ تلاش مي‌كند با به تصوير كشيدن مشكلات معيشتي و اقتصادي و فشردگي كار و كمبود وقت براي خانواده و پشت كردن به فرديت اشخاص درگير در اين طبقه، بازتابي روشن و بدون تمارض از جوامع كلانشهري ارايه دهد.