سه شنبه , ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نقد و یادداشت | صفحه 40
مارمولک در گذر زمان

مارمولک در گذر زمان

نمایش مارمولک از شبکه چهار که اساسا دخلی به تغییر نگرش کلی مدیران رسانه ملی ندارد و در واقعیت امر آنچه می‌توان به دلایل و انگیزه پخش فیلم اشاره کرد، بیشتر معطوف به نگرانی از بایکوت رسانه ملی از طرف مردم و در خوش‌بینانه‌ترین حالت تغییر نگرش مدیران فعلی نسبت به پیام فیلم و به تعبیری تلاش برای بازسازی اعتبار و اعتماد عمومی از روحانیت است که در ذهنیت مردم به درست یا غلط مسبب معضلات و مشکلات و بحران‌های ریز و درشت اجتماعی و سیاسی می‌دانند.

نگاهی به فیلم «بی همه چیز» / کاراکترهایی که با دست خود طناب‌دار می‌بافند شنبه 18 بهمن 1399 23:27

نگاهی به فیلم «بی همه چیز» / کاراکترهایی که با دست خود طناب‌دار می‌بافند

بارها گفته شده است که فیلمنامه اصلی ترین عنصر در پی ریزی یک اثر سینمایی مطلوب است و قرایی در "بی همه چیز" به خوبی نشان می دهد که چگونه می توان با یک زیر ساخت صحیح اثری قابل تامل را روانه پرده نقره ای کرد.

درباره فیلم «منصور» / یک پُرتره تر و تمیز شنبه 18 بهمن 1399 23:24

درباره فیلم «منصور» / یک پُرتره تر و تمیز

منصور نمونه بارز یک اتفاق خوب در سینمای ایران است. فیلم خوش ساختی که روایتگر بخش مهمی از زندگی تیمسار ستاری فرمانده نیروی هوایی ارتش است. یک فیلم شخصیت محورِ درست و اصولی است که اسطوره سازی نمی کند، شخصیت را بی خود و بی جهت مقدس نمی‌کند، شعارهای گل درشت و مزخرف نمی دهد و همین امر باعث می‌شود شخصیت پردازی منسجم و وفادار به کاراکتر به درستی شکل بگیرد و منصور به فیلم جذابی برای مخاطب تبدیل شود.

سفر به حاشیه برای نقد مردم شنبه 18 بهمن 1399 23:12

سفر به حاشیه برای نقد مردم

بی‌همه‌چیز داستان زنی به نام لی‌لی است که سال‌ها پیش معشوقه یکی از جوانان روستای خود بوده است و از او صاحب فرزندی شده؛ اما این جوان که نامش امیر است، فرزندش را گردن نگرفته و باعث شده مردم روستا لی‌لی را به‌عنوان بدکاره از آنجا بیرون کنند.

چند سوال ساده از بهروز افخمی شنبه 18 بهمن 1399 14:26

چند سوال ساده از بهروز افخمی

بهروز افخمی که کارگردان سینماست و در مجلس ششم به اعتبار فهرست اصلاح‌طلبان نماینده مجلس بود و به کرسی‌های سرخ آن زمان پارلمان تکیه زده بود، در تکمیل چرخش و تغییر عجیب و غریبش در این سال‌ها گفته است: «تعطیل‌کردن سینماها و مدارس و تحمیل‌کردن ماسک به مردم کار غلطی بوده است. برنامه جهانی وحشت که احتمالا با اهداف سیاسی در آمریکا و انگلیس طراحی شده در ایران طوری اجرا شد که به اصطلاح ما کاسه داغ‌تر از آش شدیم.»

درباره «ستاره‌ بازی» هاتف علیمردانی/ افتادن ستاره از آسمان جمعه 17 بهمن 1399 13:00

درباره «ستاره‌ بازی» هاتف علیمردانی/ افتادن ستاره از آسمان

هاتف علیمردانی با وجود دقتش در کارگردانی نتوانسته فیلمی قابل قبول بسازد و مخاطب هدف فیلمش هم معلوم نیست. ستاره‌بازی یک فیلم تلف شده و سردرگم است که چیز تازه‌ای به کارنامه‌ی کارگردانش اضافه نمی‌کند.

درباره «ابلق» و تصویرگری مردمان حاشیه نشین / از واقعیت تا کاریکاتور پنجشنبه 16 بهمن 1399 17:36

درباره «ابلق» و تصویرگری مردمان حاشیه نشین / از واقعیت تا کاریکاتور

«ابلق»، حداقل در تصویرگری مردم حاشیه‌‌نشین و معضلاتی که با آنها دست‌‌وپنجه نرم می‌‌کنند، کاوش چندانی نداشته و بنابر ضرورتی که نه برای قصه ایجاب می‌‌کند و نه مخاطب، دلیلش را می‌‌فهمد، روایتش را در آنجا و در بین آدم‌‌هایش تعریف می‌‌‌کند.

چرا فیلم جدید نرگس آبیار یک عقبگرد برای این فیلمساز است / ابلق یعنی هیچ پنجشنبه 16 بهمن 1399 17:26

چرا فیلم جدید نرگس آبیار یک عقبگرد برای این فیلمساز است / ابلق یعنی هیچ

نرگس آبیار با ابلق که گویی باید بسان معنی لغوی‌اش سیاه و سفید توامان باشد دقیقا نه سیاه است و نه سفید. ابلق البته خاکستری هم نیست چون حالا باید به این فیلمساز بااستعداد هشدار داد که فیلم آخر شما نه سفارشی است و نه مستقل و نه حتی بدون وابستگی به هیچ سمت و سویی رنگ و بوی جریان‌سازی‌ دارد.

درباره «ابلق» نرگس آبیار / یک فیلم ملتهب و چند لکنت پنجشنبه 16 بهمن 1399 17:07

درباره «ابلق» نرگس آبیار / یک فیلم ملتهب و چند لکنت

«ابلق» فیلمی است که تجربه و ریسکی جدید همچون آثار قبلی آبیار برای این فیلمساز به‌همراه داشته اما طراحی یک فینال سؤال برانگیز، مانع از تبدیل شدن آن به اثری تمام و کمال شده است.

درباره فیلم «ابلق» ساخته نرگس آبیار / جدال فُرم و محتوا پنجشنبه 16 بهمن 1399 14:02

درباره فیلم «ابلق» ساخته نرگس آبیار / جدال فُرم و محتوا

وقتی یک کارگردان تمام توان، دانش و تخصص برای ارائه یک فیلم خوش ساخت و درست را به کار بگیرد؛ خروجی که روی پرده سینما می رود به یک اثر قابل قبول تبدیل می شود.

«شیشلیک»؛ مرثیه‌ای بر یکی از مهمترین استعدادهای سینمای ایران چهارشنبه 15 بهمن 1399 13:00

«شیشلیک»؛ مرثیه‌ای بر یکی از مهمترین استعدادهای سینمای ایران

«شیشلیک» مرثیه‌ای است برای مهدویان، به عنوان یکی از مهمترین استعدادهای سینمای ایران. کسی که «ایستاده در غبار» و «ماجرای نیمروز» را ساخته بود حالا چقدر زود به این سطح نازل از فیلمسازی رسید.

بی‌ همه ‌چیز؛ بی‌هیچ چیز در اقتباس چهارشنبه 15 بهمن 1399 12:11

بی‌ همه ‌چیز؛ بی‌هیچ چیز در اقتباس

بی‌‌ همه‌ چیز یك ماكت بی‌روح و ویران از نمایشنامه درخشان ملاقات با بانوی سالخورده نوشته فردریش دورنمات است كه نه تنها به متن اصلی نكته‌ای اضافه نكرده است بلكه بسیاری از لحظات و نكات قابل تامل آن را نیز از بین برده است.

شیشلیك و سیب‌زمینی‌‌خورها چهارشنبه 15 بهمن 1399 00:00
درباره فیلم شیشلیم ساخته

شیشلیك و سیب‌زمینی‌‌خورها

شیشلیك از آن دسته آثاری است كه پا گذاشتن به بحث درباره آن مانند ورود به مرداب است. فیلم به وضوح مخالفان فراوانی دارد. تركیب امیرمهدی ژوله و محمدحسین مهدویان تركیبی ناهماهنگ و عجیبی است. دو جهان متفاوت كه معجونی به نام شیشلیك را فراهم آوردند و از قضا مورد پسند اكثریت منتقدان نبوده است.

درباره «ستاره بازی» ساخته هاتف علیمردانی / خوش‌ساخت و امیدواركننده چهارشنبه 15 بهمن 1399 11:55

درباره «ستاره بازی» ساخته هاتف علیمردانی / خوش‌ساخت و امیدواركننده

علیمردانی از لحاظ اجرا بهترین فیلم كارنامه‌اش را ساخته و شاید تنها ضعف ‌فیلم، افت ریتم آن در میانه‌های داستان است كه لطمه اساسی به‌ پیكره فیلم نمی‌زند.

درباره «شیشلیک» / كمدی روحوضی با دورهمی بی‌سروته چهارشنبه 15 بهمن 1399 11:48

درباره «شیشلیک» / كمدی روحوضی با دورهمی بی‌سروته

ژوله طنزهای نود شبی را با شوخی‌های اینستاگرامی و تلگرامی تركیب كرده و یك معجون عجیب و غریب به مخاطب ارایه كرده است كه از هر طرف نگاه كنی شخصیت‌ها و موقعیت‌ها نه طولی دارند و نه عرضی و نه عمقی‌.

نگاهی به فیلم «ابلق» نرگس آبیار / موشها و آدمها چهارشنبه 15 بهمن 1399 11:05

نگاهی به فیلم «ابلق» نرگس آبیار / موشها و آدمها

نرگس آبیار اینبار تصویری از فرودستان را با خط روایی کامل به ما نشان می دهد. آدمها و حاشیه هایشان که اگر نبود آن کات های سریع، همچنان ما در حواشی فیلم می ماندیم و به متن نمی رسیدیم.

نگاهی به فیلم «شیشلیک»/ حرکت بر روی سطح چهارشنبه 15 بهمن 1399 00:27

نگاهی به فیلم «شیشلیک»/ حرکت بر روی سطح

مشکل شیشلیک در وهله نخست به شوخی های تکراری، بهره گیری از الگوی مفهوم افعال و اعمال معکوس و کلیشه هایی بر می گردد که ژوله در نوشته های طنز خود و بخصوص شب های برره پیش از این، تجربه کرده و اینجا در بستری سینمایی با برخی زیرلایه های اجتماعی آن را قوام بخشیده است.

نگاهی به دومین ساخته کاوه صباغ‌ زاده / رمانتیسم عماد و طوبا گرفتار سندروم عقب‌گرد کارگردان فیلم اولی چهارشنبه 15 بهمن 1399 00:00

نگاهی به دومین ساخته کاوه صباغ‌ زاده / رمانتیسم عماد و طوبا گرفتار سندروم عقب‌گرد کارگردان فیلم اولی

گرچه کاوه صباغ‌زاده در ساخت فیلم رمانتیسم عماد و طوبا در ارائه و خلق فضایی رمانتیک و فانتزی توانسته شمایی از موفقیت را نشان دهد، در قیاس با ساخته پیشین او گامی به عقب است و به سندروم عقب‌گرد کارگردان فیلم اولی گرفتار شده است.

نگاهی به فیلم «بی‌ همه‌ چیز» ساخته محسن قرایی / تله عوام‌گرایی و درد قهرمان‌کشی چهارشنبه 15 بهمن 1399 00:00

نگاهی به فیلم «بی‌ همه‌ چیز» ساخته محسن قرایی / تله عوام‌گرایی و درد قهرمان‌کشی

فیلم «بی‌همه‌چیز» ساخته «محسن قرایی» میهمان اولین روز سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در سینمای رسانه‌ها، آسیب‌های رفتارهای عوام‌گرایانه را در عرصه سیاست و اجتماع به نمایش می‌گذارد.

نقدی بر شیشلیک/ بلاتکلیف در ژانر؛ متوقف در ایدئولوژی چهارشنبه 15 بهمن 1399 00:01

نقدی بر شیشلیک/ بلاتکلیف در ژانر؛ متوقف در ایدئولوژی

سینما متشکل است از ژانرهای مختلف و گونه‌های متفاوت و همین تنوع ژانر است که شاید در جذب مخاطب؛ سینما را نسبت به مدیوم‌های دیگر متفاوت می‌کند.

درباره فیلم «بی همه چیز» / اسرار گنج دره جنی سه شنبه 14 بهمن 1399 00:00

درباره فیلم «بی همه چیز» / اسرار گنج دره جنی

«بی همه چیز» معلوم نیست چرا بی همه چیز است. آدم یاد اسرار گنج دره جنی می افتد که آخرش بی همه چیزی است.