جمعه , ۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نقد فیلم های خارجی | صفحه 14
درباره فیلم «ژان دیلمان» / فرمالیستی و آوانگارد یا فمینیستی و ایدئولوژیک؟

درباره فیلم «ژان دیلمان» / فرمالیستی و آوانگارد یا فمینیستی و ایدئولوژیک؟

انتخاب «ژان دیلمان» از سوی نشریه سایت اند ساوند در سال 2022 به عنوان بهترین فیلم منتقدان، بدون شک یکی از پرچالش‌ترین و بحث‌برانگیزترین گزینش‌هایی بود که از سوی منتقدان سینما در یک دهه اخیر اتفاق افتاده و همچنان و بعد از گذشته دو سال از این انتخاب، همچنان اما و اگرها و بحث و نظرها درباره این انتخاب جمعی ادامه دارد.

منتقدان درباره فیلم «جنگ داخلی» چه نوشتند؟ یکشنبه 2 اردیبهشت 1403 16:33

منتقدان درباره فیلم «جنگ داخلی» چه نوشتند؟

منتقدان سینمایی درباره فیلم سینمایی «جنگ داخلی» جدیدترین ساخته الکس گارلند که روایتی هولناک از آینده جامعه آمریکاست و صدرنشین گیشه سینمای آمریکا محسوب می‌شود، نوشتند.

درباره فیلم روی علف‌های خشک به کارگردانی نوری بیلگه جیلان/ انحراف جیلان از مسیر رئالیستی یکشنبه 2 اردیبهشت 1403 12:32

درباره فیلم روی علف‌های خشک به کارگردانی نوری بیلگه جیلان/ انحراف جیلان از مسیر رئالیستی

جیلان سینمای خودش را هم به بوته آزمایش می‌گذارد و ما را نیز علاوه بر چالش‌های همیشگی اگزیستنسیالیستی‌اش، دچار چالش‌های سینمایی عمیقی می‌کند که این چالش‌ها می‌توانند فیلم ۱۹۷ دقیقه‌ای او را تبدیل به یک فیلم جذاب کنند که ما را به شوق می‌آورد.

نقد فیلم «فرشتگان معمولی» / داستان ناقصِ انسانیت شنبه 1 اردیبهشت 1403 21:48

نقد فیلم «فرشتگان معمولی» / داستان ناقصِ انسانیت

فیلم «فرشتگان معمولی» چیز خاصی نیست. اثری است ساده با روایت ناقص و ضعیف که بازیگرانش هم آن را جدی نگرفته‌اند. «فرشتگان معمولی» پُر است از اخاذی احساسی و شاید یادآوری پیام انسانیت در این دنیای زمخت.

درباره «بلوط پیر»، جدیدترین فیلم کن لوچ جمعه 31 فروردین 1403 16:25

درباره «بلوط پیر»، جدیدترین فیلم کن لوچ

یکی از انتقاداتی که به فیلم بلوط پیر از سوی برخی منتقدان وارد شده بود نیز از پی همین نشناختن و عجین‌نشدن با ماهیتی است که کن لوچ مایل بوده درباره آن فیلم بسازد. حقیقتاً، لوچ شناخت درست و دقیقی از مردم خاورمیانه و بخصوص جنگ زدگان سوری نداشته و از همین‌رو، خانواده سوری فیلم آنچنان که باید و شاید باورپذیر و مؤثر از آب در نیامده‌است.

نگاهی به فیلم «پنجه آهنی»/ میراث نفرین‌شده جمعه 31 فروردین 1403 16:14

نگاهی به فیلم «پنجه آهنی»/ میراث نفرین‌شده

«پنجه آهنین» که براساس یک داستان واقعی ساخته شده است، تلاش دارد که روند حماسی پیروزی‌ها و تراژدی شکست‌ها را در روند افول یک خانواده معنا کند و رؤیای موفقیت پدر را در رؤیای آمریکایی خانواده هسته‌ای موفق و رو به پیشرفت، به شکلی انتقادی بازتعریف کند.

نقد فیلم «نامه‌های کوچک شرورانه» / سینمای کمدی جنایی بریتانیا پنجشنبه 30 فروردین 1403 23:37

نقد فیلم «نامه‌های کوچک شرورانه» / سینمای کمدی جنایی بریتانیا

این فیلم برای مخاطب سینمای بریتانیا به همان اندازه که لنگ است، سرگرمی هم دارد. به خصوص به این دلیل که کلمن و باکلی نقش‌های خود را بسیار خوب پذیرفته و اجرا کرده‌اند. و به همین دلیل فیلم Wicked Little Letters به مخاطب دوست‌دار این سینما توصیه می‌شود.

نقد فیلم پنجه آهنی / کُشتی یا نفرین خانوادگی؟ پنجشنبه 30 فروردین 1403 22:17

نقد فیلم پنجه آهنی / کُشتی یا نفرین خانوادگی؟

فیلم «پنجه آهنی» جدیدترین ساخته‌ی شان دورکین، روایتی مبتنی بر سرگذشت واقعی یک خاندان کشتی‌کج‌کار است. خانواده‌ای مصیبت‌دیده از تراژدی‌های مداوم که طبق باور عامه در نفرینی چندساله به دام افتاده است. در ادامه با نقد فیلم «پنجه آهنی» همراه باشید.

نقد فیلم «فضانورد» / حوصله‌سربر و دم دستی چهارشنبه 29 فروردین 1403 20:30

نقد فیلم «فضانورد» / حوصله‌سربر و دم دستی

فیلم Spaceman اثری تازه منتشر شده در ژانر علمی تخیلی، ماجراجویی و درام می‌باشد که در فضا و به دور از زمین می‌گذرد.

نقد فیلم «خبر داغ»/ رسانه در برابر شاهزاده‌ی انگلیس چهارشنبه 29 فروردین 1403 19:53

نقد فیلم «خبر داغ»/ رسانه در برابر شاهزاده‌ی انگلیس

Scoop فیلمی به کارگردانی Philip Martin و با هنرنمایی ستارگانی همچون Gillian Anderson Keeley Hawes ،Billie Piper و Rufus Sewell در نقش‌های اصلی فیلم است. فیلم به بازگویی داستان مصاحبه‌ی جنجالی امیلی میتلیس (با هنرنمایی جیلین اندرسن) با شاهزاده اندرو می‌پردازد، اما این مصاحبه فقط نقطه‌ی عطف فیلم را تشکیل می‌دهد و کلیت قصه، پرداختن به زندگی افراد دخیل در تهیه‌ی مصاحبه است.

نگاهی به فیلم «دنیا را پشت سر بگذار» ساخته سم اسماعیل 2023/ می‌گویند دنیا تمام شده است، پس وقت تلویزیون دیدن است! دوشنبه 27 فروردین 1403 17:53

نگاهی به فیلم «دنیا را پشت سر بگذار» ساخته سم اسماعیل 2023/ می‌گویند دنیا تمام شده است، پس وقت تلویزیون دیدن است!

در هجوم این مشکلات عجیب و غریب، زندگی حالتی از باری به هر جهت بودن به خود می‌گیرد، دیالوگ‌های طولانی، فیلم را به بیانیه‌ای علیه همه چیز تبدیل می‌کند و بسیاری از سکانس‌های فیلم هم هستند که شما را ناچار می‌کنند از خودتان بپرسید آیا من فیلم را نمی‌فهمم یا این تصاویر واقعا ربطی به داستان ندارند و به هیچ جای مشخصی ختم نمی‌شوند! این مساله که صحنه‌های ترسناک فیلم در نهایت بدون توضیح مشخصی ختم به خیر می‌شوند و هیچ چیز تازه‌ای به شخصیت‌ها، داستان یا پایان‌بندی فیلم اضافه نمی‌کنند هم به نابسامانی که فیلم در آن غوطه‌ور است، اضافه می‌کند.

نقد فیلم Fighter / یک فیلم هندی شعاری شنبه 25 فروردین 1403 22:53

نقد فیلم Fighter / یک فیلم هندی شعاری

احساس می‌کنم اگر بخواهیم برای هندی‌ها هویتی مجزا متصور بشویم، باید جایی خارج از منازعات سیاسی و اجتماعی به دنبال آن‌ باشیم؛ مثلاً در فیلم Fighter، یک بیننده‌ی خارجی، بجای اینکه هویت هندی‌ها را از طریق درگیری‌های نیروهای هوایی و شعار «زنده باد هند» بجوید، در نمایش‌های موسیقی توسط سلبریتی‌ها، شوخی‌های همیشه حاضر و قصه‌های عاشقانه‌ی فرعی پیدا می‌کند.

نقد فیلم «تلماسه: بخش دو»؛ قهرمان واقعی داستان کیست؟ شنبه 25 فروردین 1403 21:41

نقد فیلم «تلماسه: بخش دو»؛ قهرمان واقعی داستان کیست؟

«تلماسه: بخش دو» تصمیم گرفت برای قابل درک شدن داستان برای مخاطب امروزی به جای این‌که غرابت جهان‌سازی و وقایع را تلطیف کند، قهرمان و زاویه دید خود را به دیدگاهی آشناتر و قابل درک‌تر تغییر می‌دهد: شخصیت زندایا، جنگجوی فریمن، چانی. از قبل وعده داده شده بود که نقش این شخصیت در فیلم دوم بیشتر از فردی از رویاهای پل باشد که خیلی کوتاه پس از حمله‌ی خانواده هارکونن و قتل عام خاندان آتریدس در فیلم اول با آن مواجه شدیم. اما او در واقع به روح فیلم جدید تبدیل شده است.

درباره فیلم جمعه 24 فروردین 1403 23:00

درباره فیلم"دندان نیش"؛ آدم‌ها نادان زاده می‌شوند نه احمق

چرا انسان‌ها که در ماهیتشان با یکدیگر یکسانند، می‌توانند تا این حد که امروزه در جوامع گوناگون می‌بینیم، با هم متفاوت باشند؟ چه می‌شود که فرهنگ‌ها چنین اختلافاتی دارند؟ بگذارید اینطور طرح موضوع کنم که اساسا چه می‌شود که فرهنگ، هنجارها و عرف‌های جوامع تا این حد روی اعضای آن و سوگیری زیست آن‌ها اثر می‌گذارد؟

نقد فیلم Imaginary (خیالی) – تخیلاتِ تو، زنده هستند! جمعه 24 فروردین 1403 12:23

نقد فیلم Imaginary (خیالی) – تخیلاتِ تو، زنده هستند!

طرح Imaginary ساده و تکراری است. نقل مکان خانواده‌ای تراماتایز شده به خانه‌ای جدید و وقوع اتفاقات ناشناخته! با این وجود Imaginary ایده‌های خوبی برای داستان خود دارد. استفاده از فانتزی‌های کودکانه و واقعی کردن تخیلات آن هم به شیوه‌ای که المان وحشت‌زا جنبه‌ای حقیقی نگیرد. مثل خرسی که نه به شیوه خرس واقعی بلکه به شیوه تجسم بخشیدن به تخیل کودکانه جنبه غیرمجازی پیدا می‌کند.

نقد فیلم سه تفنگدار: دارتانیان/ اقتباسی دیگر از سه تفنگدار جمعه 24 فروردین 1403 00:32

نقد فیلم سه تفنگدار: دارتانیان/ اقتباسی دیگر از سه تفنگدار

The Three Musketeers یک فیلم اکشن، ماجراجویی و حماسی، محصول مشترک سال ۲۰۲۳ فرانسه، بلژیک، آلمان، اسپانیا و اولین قسمت از مجموعه دو بخشی می‌باشد. The Three Musketeers فیلمی به کارگردانی مارتین بوربولون (Martin Bourboulon) است که بر اساس کتاب سه تفنگدار الکساندر دوما که در سال ۱۸۴۴ به رشته تحریر درآمده، ساخته و پرداخته شده است. فیلم‌نامه این اثر نیز بر عهده متیو دلاپورت (Matthieu Delaporte) و الکساندرا دلا پاتلیر (Alexandre de La Patellière) می‌باشد. این مجموعه دو قسمتی یکی از پرهزینه‌ترین فیلم‌های ۲۰۲۳ فرانسه به شمار می‌روند. علاوه بر این، سه تفنگدار توانسته فروش چشم‌گیری در گیشه‌های سینما هم داشته باشد.

نقد و بررسی فیلم «بیچارگان» / یک آلیس در سرزمین عجایب معکوس پنجشنبه 23 فروردین 1403 01:31

نقد و بررسی فیلم «بیچارگان» / یک آلیس در سرزمین عجایب معکوس

"بیچارگان" را اثری جسور می‌دانم که علی‌رغم افتی که در پرده سوم به آن گرفتار می‌شود و نقصانی که در منطق روایی برخی رخدادهای پایانی بر خود دارد، اما نقطه مهمی در کارنامه لانتیموس است و پرداختی‌ست محترم به مقوله فمینیسم، آن هم در سالی که فاجعه‌ای به نام باربی وجود داشته است!

نقد سریال «شوگون»؛ بهترین حماسه تلویزیونی پس از «بازی تاج و تخت» سه شنبه 21 فروردین 1403 23:00

نقد سریال «شوگون»؛ بهترین حماسه تلویزیونی پس از «بازی تاج و تخت»

سریال «شوگون» با سریال سال ۱۹۸۰ تفاوت‌های بسیاری دارد، به خصوص که از واقع‌گرایی بیشتری برخوردار است و دارای صحنه‌هایی است که خشونت و روابط عاشقانه را بی‌پرده به تصویر کشیده‌اند.

نقد فیلم تل‌ماسه 2؛  سینمای ناب سه شنبه 21 فروردین 1403 00:40

نقد فیلم تل‌ماسه 2؛ سینمای ناب

دنیس ویلنوو به عنوان کارگردان دقیقاً به خاطر زبان سینمایی‌اش شناخته می‌شود که نه با دیالوگ، بلکه با تصاویر بصری با مخاطب صحبت می‌کند. این به بهترین وجه در Arrival و Blade Runner 2049 دیده می‌شود، که در آن زیبایی‌شناسی تمام صحنه‌ها مهم‌ترین اهرم تأثیر بر لحن داستان است. در عین حال، ویلنوو سعی می‌کند داستان‌نویس خوبی هم باشد. در نتیجه «تلماسه: قسمت دوم» با یک ویلنوو عالی در صندلی کارگردانی به دنبال توسعه ایدئولوژیک قسمت اول در همه جهات است.

نقد فیلم «آرگایل»؛ جاسوس‌بازی با سطح هوشیاری پایین دوشنبه 20 فروردین 1403 17:14

نقد فیلم «آرگایل»؛ جاسوس‌بازی با سطح هوشیاری پایین

اینکه سکانس‌های اکشنی که داخل قصه‌ی خیالی فیلم اتفاق می‌افتند، اغراق‌آمیز باشند، منطقی است و ایرادی به آن‌ها وارد نیست اما بعدتر می‌بینیم که هیچ تفاوتی میان این قصه‌ی خیالی و دنیای واقعی فیلم وجود ندارد، چه بسا دنیای واقعی حتی اغراق‌آمیزتر هم باشد. متیو وان شاید قصد دارد پیام خاصی را مخابره کند اما هرچه که هست، به مقصد نرسیده است.

نقد فیلم «مادام وب»؛ حماقت‌خانه‌ی آلمایر دوشنبه 20 فروردین 1403 14:23

نقد فیلم «مادام وب»؛ حماقت‌خانه‌ی آلمایر

فیلم در کل سکانس اکشنی ندارد و معدود لحظاتی هم که اکشن می‌شود، این صحنه‌ها کاملا آماتور و تلویزیونی از آب درآمده‌اند و کسی را هیجان‌زده نمی‌کنند. جلوه‌های ویژه فیلم در حد همان سال ۲۰۰۳ هستند.