با شروع نیمه دوم فروردین ماه نمایشهای تازهای اجرای خود را آغاز میکنند و چهرههای شناختهشدهای همچون رویا افشار، لیلی رشیدی، بهنام تشکر، کمند امیرسلیمانی، شهره سلطانی، مونا فرجاد، سید جواد یحیوی و ... روی صحنه میروند.
فارغ از کمدیهایی که ناگهانی و بیخبر به اکران میرسند؛ باید منتظر فیلمهای مهمی در سینمای ۱۴۰۴ باشیم. از «زن و بچه» تا «باد وحشی» که نوید محمدزاده را به سینما میآورد تا ۲ کمدی دیگر پژمان جمشیدی که در راهند. مسعود دهنمکی نیز پس از گذشت ۱۴ سال از قسمت سوم، با «اخراجیها ۴» باز خواهد گشت.
سال عجیب ۱۴۰۳ به پایان رسید و حال میتوان با اندکی شک و اطمینان، به قضاوت اجراهایی پرداخت که در این میان حرف تازهای داشتند و با تمام محدودیتهای پنهان و آشکار اجتماعی و سیاسی، تلاش کردند نسبت به فرمهای اجرایی گذشته، شیوههای کمترشناختهشدهای را بر صحنه آورده که خلاق باشد و به فضای رخوتناک تئاتر این روزهای ما، شور و حال تازهای ببخشد.
در واقع به تاریخ فیلمهای سینمایی که نگاه میکنیم، قطعا تجربه لو رفتن فیلمهای سینمایی به چشممان میخورد و هستند فیلمهایی که یا از روی پرده سینما قاچاق شدند، یا بدون اینکه اجازه اکران بگیرند در سایتها و کانالها در دسترس مخاطبان قرار گرفتهاند و آمار نشان داده که از سال ۱۳۸۵ تاکنون حدودا ۵۰ فیلم قاچاق شده است.
فیلمهای نوروزی سینماها پس از گذشت پنج هفته با ۲ میلیون نفر تماشاگر و حدود ۲۰۰ میلیارد تومان فروش اولین نوبت اکران سال جدید را در حالی به روزهای پایانی میرسانند که با وجود تنوع ژانری، گیشه چندان پررونقی را به جا نگذاشتند.
نمایش «مجلس توبهنامه نویسی اسماعیل بزاز» به برشی از زیست مقلد معروف دربار ناصری پرداخت و با ساختاری مونولوگمحور، توجه مخاطبان را جلب کرد.
انیمیشن شروع طوفانی دارد. شیشههای شکستهی چسب خورده برای ما یادآور جنگ است اما جلوتر متوجه میشویم که دشمن اینبار بیرونی نیست. این شکستگیها نتیجهی حملهی یک دشمن بیرونی در گذشته است که به نبردی درونی تبدیل شده.
کارگردان فیلم «رها» که در آیندهای نه چندان دور فیلم دومش را کلید خواهد زد، تاکید دارد که در «رها» به دنبال ارجاعهای سیاسی نبوده تا مردم فیلمی باورپذیر و ملموس تماشا کنند.
وزارت دادگستری که سال ۲۰۱۱ پس از خشونت خانگی توسط مل گیبسون، حق مالکیت اسلحه را از وی گرفته بود، این حق را دوباره به وی بازگرداند.
در این مطلب به دو اجرایی میپردازیم که بعد از جشنواره تئاتر فجر به صحنه رفتند و با لحنهای متفاوت، تلاش کردند به انسان معاصر و درد و رنجی که میبرد بپردازند. این دو نمونه میتواند برای فهم کیفیت بازنمایی وضعیتهای فرودستی و تحت ستمبودگی انسانها در زمانه حال به میانجی تئاتر مفید باشد.
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه در بلغارستان میزبان نمایش دو اثر کوتاه از سینماگران ایرانی خواهد بود.
مستند «میراث» به کارگردانی میرمحمد نجفی در بخش مسابقه جشنواره بینالمللی مستند هاتداکس کانادا رقابت میکند.
انیمیشن شروع طوفانی دارد. شیشههای شکستهی چسب خورده برای ما یادآور جنگ است اما جلوتر متوجه میشویم که دشمن اینبار بیرونی نیست. این شکستگیها نتیجهی حملهی یک دشمن بیرونی در گذشته است که به نبردی درونی تبدیل شده.
۱۶ فروردینماه، بیست و هشتمین سالگرد درگذشت «مازیار» است. خوانندهی پاپی که از سال ۱۳۵۹ بدون دلیل مشخصی به حاشیه رفت، اما هیچگاه حاضر به ترک وطنش نشد.
احمد الستی استاد دانشگاه و پژوهشگر با حضور در نمایشگاه کتاب درباره کتاب «هنر دقت» صحبت کرد.
گروه تئاتر نیما و اداره زندان سیرجان با همکاری یکدیگر، نمایش «شوکران نوشی سقراط به روایت افلاطون» را به روی صحنه میبرند.